Dla Czachy i innych analogowców z powinszowaniami ....
Zeiss Planar 50/1,4
Dla Czachy i innych analogowców z powinszowaniami ....
Zeiss Planar 50/1,4
Ano tak właśnie czekałem aż ktoś przywoła Shreka. Krótka piłka - Shrek jest wporzoZamieszczone przez czornyj
![]()
Najbardziej nie lubię łączenia techniki tradycyjnej z cyfrową. Tak jak nie podoba mi się zazwyczaj ruch dinozaurów. Choć widziałem kiedyś (jakiś czas już temu) zdaje się francuski film o ewolucji człowieka i był na prawdę porządnie zrobiony (łączona gra aktorów i rendery). Konkluzja - vide Czornyj![]()
No jak pieknie wygladaja te szkielka u gory!
Czy naprawde dzisiejsze kitowe plastiki ,oga im dorownac? Albo nawet obiektywy sredniej klasy. Nawet drogie szkla AF, niezle zbudowane i wykonane nie wygladaja jak trzeba. Odnosze wrazenie jakby byly wytloczone z blachy, bez finezji.
Stare analogi sa jakby wyrzniete w metalu i sprawiaja wrazenie solidnej calosci a nie skladaka.
czesc.ch.
Analog ma "dusze".
Bo są. Stwierdzenie, jakoby była w tym jakaś finezja, to jednak inna sprawa. Co do szkieł AF - to np. Tokiny sprawiają wrażenie, jakby można nimi było gwoździe wbijać. I nie tylko wrażenie - one doskonale wbijają gwoździe. Nawet tylną soczewką.Zamieszczone przez chomsky
Te szkiełka nie tylko wyglądają ale super działają ...
mój podstawowy komplet + KIT....
Tak mam Tokine ATX PROII 28-70/2,6-2,8. Bardzo fajnie sprawuje sie w analogu, choc inne opinie nie byly az tak entuzjastyczne? Rzeczywiscie mozna nia gwozdzie wbijac.
Popmart- piekne szkla!
Czornyj- finezja moize zle powiedzialem, to bardziej precyzja a nie szuranie plastiku.
Czesc.Ch.
Analog ma "dusze".
wiesz, robiac te foto za pomoca 300D zrobiles bezduszne foto :> szkodaZamieszczone przez popmart
ideal siegnal bruku![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Ale za to Planarem
zaraz bezduszne .... obrażam się![]()
Ze tam bezduszne! Toz to piekna defilada. Poloz obok jakiegos kita plasticzaka zoomiaka a wszyscy umra ze smiechu. Albo biala eLke. Wtedy ja umre, tez ze smiechu.
czesc.Ch.
Analog ma "dusze".
ja umarlem widzac taka swietosc sfocona cyfra.Zamieszczone przez chomsky
czesc.gawryl.
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl