Strona 67 z 114 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 661 do 670 z 1138

Wątek: Analog vs Cyfra

Początki nałogu

Domyślnie

eos3 wytrzymywal 100 tys wyzwolen, gwarantowane przez producenta i mocno reklamowane. Jak na analoga to naprawde wiele.
    Ostatnio pewna osoba poprosila o wykonanie 300 zdjec z imprezy i oddanie ich na plytce CD, bez wersji na papierze, (chocby ze 30 sztuk na papierze). Po chwili zastanowienia zawyrokowala 500 sztuk!
    Ciezko sie na to decydowac bo nie wie sie nigdy, kto te zdjecia pozniej wymeczy w programie na kompie a pozniej na maszynie. W koncu mozna sobie popsuc reputacje.
    To nie byl jednostkowy przypadek, prosze mi wierzyc.
    Raf- To balkonowcy popsuli rynek uslug. Wala ile popadnie, pakuja na CD i maja zadowolonych klientow! Tak to argument za analogiem. Panowie, analogowcy sie szanowali. Rzemiesnik swoj ambit ma!
    Ale sie nie martwie producent mojej migawki chwali sie 150tys. wyzwolen. No, no, zobaczymy.
    Ciekawostka- byl do sprzedania AE1 + 50/1,8 w tak pieknym stanie, z pieknie chodzaca migaweczka, lusterka nie bylo czyc, bez najmiejszego szarpniecia. Lustro nie gwizdalo marzenie. Za 400zl. Kiedy wlaczyla mi sie chciwosc, ktos przyszedl i kupil. Zaluje troszke, upoluje innego. Lubie ten aparat.
    Czesc. Canalog! Chomsky.
    Ostatnio edytowane przez chomsky ; 10-05-2006 o 01:00

Początki nałogu Awatar marabut199
    Miasto
    London (UK)

Domyślnie

EOS 3 to z zalozenia bylo wyzej niz stricte amatorka puszka... Zreszta, chyba w 30D tez juz gwarantuja 100tys.
    Zaczynalem DRUHEM...teraz tez mam plastikowy aparat.:rolleyes:

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Raf- To balkonowcy popsuli rynek uslug. Wala ile popadnie, pakuja na CD i maja zadowolonych klientow! Tak to argument za analogiem. Panowie, analogowcy sie szanowali. Rzemiesnik swoj ambit ma!
    Zgadzam się. Ale nie chcę tego akcentować bo - wolny rynek. Prawda. Jest koleś - ma kamere SONY za 3 tysiaki PLN, na niej uchwyt do G3. Kręci film i wali fotki, byle jakie ale setkami. Ludzie dostają DVD "wieś tańczy i śpiewa" i CD ze "zdjęciami". Ech... Ale radocha w domu jest! No i się opowiada - a nam to pan fotograf zrobił 1200 zdjęć! Niech sie cieszą, ze kompakty migawki nie mają

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf_1975
    Zgadzam się. Ale nie chcę tego akcentować bo - wolny rynek. Prawda. Jest koleś - ma kamere SONY za 3 tysiaki PLN, na niej uchwyt do G3. Kręci film i wali fotki, byle jakie ale setkami. Ludzie dostają DVD "wieś tańczy i śpiewa" i CD ze "zdjęciami". Ech... Ale radocha w domu jest! No i się opowiada - a nam to pan fotograf zrobił 1200 zdjęć! Niech sie cieszą, ze kompakty migawki nie mają
    Do niedawna Kodak mial taka agencje co spikala fotografow (tych prawdziwych) i wesela, i gwarantowal swoja marka jakosc. Wlasnie zamkneli ten biznes... Wnioski wyciagajcie sami.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kodak to Kolor! Nigdy nie lubiłem Kodaka Czyli, że jestem nieprawdziwy fotograf, bu! Ale wolę focić (choćby głównie wesela) niż płacować w innej błanży. A może chodzi o to, że wesela to wiocha - potwierdzam!!!
    Ostatnio edytowane przez Raff ; 09-03-2006 o 23:53

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf_1975
    Kodak to Kolor! Nigdy nie lubiłem Kodaka Czyli, że jestem nieprawdziwy fotograf, bu! Ale z czegoś żyć muszę. A wolę focić (choćby głównie wesela) niż płacować w innej błanży. A może chodzi o to, że wesela to wiocha - potwierdzam!!!
    Nie bierz tego tak personalnie - moze wyrazilem sie niezrecznie...

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marabut199
    Nie bierz tego tak personalnie - moze wyrazilem sie niezrecznie...
    Spoko :-P Wesela to folklor! Ma toto swój koloryt i ja to nawet lubie (może przywykłem). Ale nie ma tam miejsca na fajną fotografię, najwyżej poprawną i umiejętnie operującą kiczem :rolleyes:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ech! Ale się rozrósł ten wątek! Śledzę go od wielu dni - w zasadzie trzmając z chomskim (a przynajmniej myślę, że wiem o co mu chodz..)
    Ale KuchateK dziś ładnie napisał.
    Zwłaszcza:
    Ciezke stare kanciaste zelazne mechaniczne trupy o ergonomii pudelka po butach. Do tego ciezkie zelazne szkla. Do tego ciezka torba z reszta dobytku w postaci filtrow, szkiel i dodatkowych filmow. Do tego jakas ksiazka ze sciagawkami czy swiatlomierz.
    -------------------------
    no i prawda. Ale jakoś żal starych czasów... Kiedys człowiek miał śmierdzące palce po sesji w ciemni, a dzis ślipi przy monitorze...
    Pozdrawiam
    al

Miasto
    London (UK)

Domyślnie

Kuchatek to sie przyznal, ze nigdy nie mial analoga....to co - teoretyzuje?

Początki nałogu

Domyślnie

al9- jest w naszym miescie wojewodzkim starszy pan, ktory wedruje ze swoim analogowym Pentaxem ( chyba ME super?), statywem- jakis niewielki i ze trzema malymi szklami( stalki). ustawia to i foci. Piekny widok i fotki piekne, ogladalem. Wysmakowane.
    Trudno moze uwiezyc ale w Anglii, kraju bogatszym od naszego wielu foci analogami, dlaczego/ A dlaczego mieliby focic czyms innym gdy robia 10 filmow rocznie? Poza tym kochaja piekne przedmioty.
    Ale to Anglicy.
    czesc.Ch.

Analog ma "dusze".
    Analog ma "dusze".

Strona 67 z 114 PierwszyPierwszy ... 1757656667686977 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów