Ale ulepszenia samochodów są dobre, bo samochody stają się przez to bezpieczniejsze ... a aparaty cyfrowe cały czas są tylko cyfrowe a jakości przez to nie przybywa )-:Zamieszczone przez Jac
Niedawno zacząłem się zastanawiać, dlaczego powiększenia z cyfrówek są takie ostre, a moje z analoga (czy te co sam robiłem, czy takie ze skanów) są mniej ostre ... a to się okazuje, że te cyfrowe mają tych fragmentów, gdzie widać ostrość takie dziwne obwódki... a potem patrzę, że właśnie USM takie coś robi (-:
Nie, nie żyjemy w świecie cyfrowym, świat jest ciągły i analogowy. I właśnie cyfryzacja jego jest niemożliwa do wykonania, bo zawsze gdzieźś braknie bita (bo pół bita na pewno nie zabraknie bo się nie da. Właśnie brakuje zawsze istnienia tego pół lub innego ułamka bita!) albo rozdzielczości.
A stochastyczny obraz srebrowy jest najbardziej wierny takiemuż ułożeniu pręcików i innych badziewiów w oku i dlatego tak daleko bardziej podoba się zarówno laikom jak i ludziom, którzy nie zachłystnęli się tak bardzo całą cyfrówkowatościa i patrzą jeszcze rozsądnie na cały ten cyfrowo dygitalno zerojedynkowo binarny poukładany bajzel.