Cytat Zamieszczone przez jaca
... i mam wiedze na ich temat. skaner do dia wieloformatowych kupiłem jakieś 10 lat temu i mam sporą praktyke w tym względzie. także w aparatach cyfrowych - jakieś 6 lat. o kompresji plików wiem też sporo - nawet mniej więcej jak się ma kompresja LZW w tiffach, nie wspominając o jpg....
Ja 45 lat jeżdzę na nartach, mam sporą wiedzę na ten temat i sporą praktykę ale medalu na olimpiadzie nie zdobędę ba nawet wstydziłbym się powiedzieć, że jeżdżę dobrze. 37 lat mam prawo jazdy i nie wygrałem rajdu Paryż Dakar. Ukończyłem dwa fakultety w tym jeden to matematyka a dokładniej zastosowania matematyki i nie powiedziałbym o sobie, że o kompresji plików wiem sporo. Mój sąsiad, mechanik samochodowy z 40 letnim stażem potrafi spieprzyć każdą brykę. Co ma piernik do wiatraka?

Jakoś tak się składa, że na Canon-Board ostatnio Nikoniarze piszą jakieś takie... no trochę dziwne rzeczy.

W jednym się z Tobą zgodzę. Dobijasz mnie pisząc, że PRACUJESZ w jpeg 8 bit. Ja swój zawód staram się wykonywac solidnie. I nie jest to fotografia.

Janusz