Strona 4 z 114 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1138

Wątek: Analog vs Cyfra

Początki nałogu

Domyślnie

A jeszcze zapomnialem dopisac, sam uzywam dslr- czesciej niz analogow, trudno, musze. Jest taniej i tego wymagaja ludziska- " Gala" i "Wysokie Obcasy".
    Czesc.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky
    Kubaman- nie czytasz dokladnie co pisze a napisalem, ze nie jesem zadnym "zoltym fanatykiem"
    dzięki za czujnośc, ale czytam dokładnie - nie napisałem, że jesteś fanatykiem. Podałem jedynie swoją opinię na temat twojej absurdalnej tezy, bo szukałem uzasadnienia dla postawy IMHO frustrata (i nie mam zamiaru cię obrażać, tak to po prosu wygląda).
    Owszem tysiace uzywa 20D, a maja jakies inne wyjscie? Nie stac ich na wiecej a inne "znane" firmy rowniez nie wypuscily zadnych rewelacji. To ze uzywaja, nie znaczy ze sa szczesliwi. No chyba, ze uszczesliwiaja sie kazdym swiecidelkiem.
    Błąd myślowy . Zawsze sprzęt posiada pewne mankamenty, bo nic nie jest doskonałe. To że zawodowcy dokonują wyborów na 20D, świadczy, że dla zawodowców jest to kompromis, który mogą poczynić. A to wprost oznacza, że jakość zdjęć z tej puszki jest profesjonalna. I nie mówimy o biednym Kubamanie, tylko o amerykańskich agencjach prasowych , reporterach i zawodowych fotografikach.

Drugiego Twojego postu Kubaman zupelnie nie pojmuje?!? Cos chciales przekazac, co?
    Kto chciał ten zrozumiał. Jak to się mówi - nevermind.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jac,Kubaman - mówimy o dslr vs analog w apekcie uzyskania zdjęcia dobrej jakości, a nie szybkości pracy - więc nie jest to żaden argument. Co do komfortu - to ja np. nie moge narzekać na moją Besse R - na ulicy sprawdza się lepiej niż 1ds :-). A zdjęcia wychodzą b.ładne. Co do rozpiętości, tonalnej Kubaman, mógłbyś dać linka do źródla Twoich informacji na temat wiekszej rozpiętości toanlanej matrycy niż filmu?
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 18-12-2005 o 00:15
    Pentax K-5 II, Leica M9

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Kami 74- niczego nie wywoluje, pisze to co mysle o tym sprzecie i tyle. Papka to papka a zdjecie to zdjecie. Co to jest zdjecie kazdy wie.
    czesc.Ch.
    Kurcze no nie jesteś nastolatkiem tylko dojrzałym facetem i doskonale zdawałes sobie sprawę, ze tekst pt. "Nie znam nikogo kto był by zadowolony ze zdjęć z 20D" na forum na którym jest kilkudziesięciu bardzo zadowolonych z jakości zdjęć uzytkowników 20D jest zapałką w benzynie. Więc zrobiłes to celowo jak mniemam. Nie wiem może akurat Ty masz dar widzenia tzw "świetlistości" czy czegoś innego tam czego cała reszta nie widzi i to ty masz rację ale...cóż jak narazie do bardziej prawdopodobny dla mnie jest trolling
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

sv
    Guest

Domyślnie

Chomsky; ciekaw jestem czy w e1 znalazles to czego brakuje 20d. takie dosyc naiwne te twoje poszukiwania.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Kubaman, mógłbyś dać linka do źródla Twoich informacji na temat wiekszej rozpiętości toanlanej matrycy niż filmu?
    Arkan, przepraszam - lenistwo Jurek Plieth podawał kiedyś linka na forum z testem rozpiętości tonalnych dSLR. Wychodziło coś pomiędzy 8.5 a 9.5 EV o ile dobrze pamiętam

Jac,Kubaman - mówimy o dslr vs analog w apekcie uzyskania zdjęcia dobrej jakości, a nie szybkości pracy - więc nie jest to żaden argument
    no to są argumenty (szybkość, postprocessing itd.), kiedy jakośc jest identyczna.
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 18-12-2005 o 00:28

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Zdjecia z niskobudzetowych Canonow sa bardzo przecietnej jakosci...
    A z wysokobudżetowych?

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Arkan, przepraszam - lenistwo Jurek Plieth podawał kiedyś linka na forum z testem rozpiętości tonalnych dSLR. Wychodziło coś pomiędzy 8.5 a 9.5 EV o ile dobrze pamiętam
    Tak, ale to jest rozpiętość równa, lub ciut lepsza od rozpiętości diapozytywu. Negatyw wciąż jest górą.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    z tego co ja wiem, to tyle wyciąga dobry slajd lub film cz-b. Matryca to 5-6 EV (nie wiem jak jest S3 Pro). Jurek - masz gdzieś tego linka?
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Tak, ale to jest rozpiętość równa, lub ciut lepsza od rozpiętości diapozytywu. Negatyw wciąż jest górą.
    Jasne - tylko uwzględniając sprawe partaczenia roboty w labach, robi się równo. Nie zamierzam dla odmiany dowodzić o wyższości cyfry nad analogiem (D200 vs 20D już mi i tak wystarczy) ale ten kluczowy kiedyś argument zdaje się umierać, a w praktycznej fotografii już się IMHO nie liczy wcale (no poza B/W)

Strona 4 z 114 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów