A ja się nie zgodzęZamieszczone przez onda
Nie uważam, żeby istniały dwa rodzaje fotografii.
dokladnie, matryca, czy klisza to tylko srodek do celu, ale od powtarzania tych banalow glowa boli.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
znam zdjecia kwieto i wierzcie mi, szkoda czasu na dyskusje.
panie tomaszu mam to szczescie ze zyje w czasach kiedy nie musze sie obawiac spalenia mnie na stosie za to ze mam inne zdanie niz Inkwizytor, a co do braku dostepu do klisz to ja bym sie nie martwil panie januszu bo w pewnym sklepie internetowym dostepne sa calkiem swierze filmy znanej i lubianej firmy ORWO nie wiem dokladnie czy to to samo orwo czy grupka fanatykow wskrzesila ta marke ale jest dostepne takie cudo, nie mowiac juz ze kilka miesiecy temu premiere miala nowa klisza Rollie R3
elan 7 + canon 85mm 1,8 USM + sigma 70-200 2,8 HSM + ilford, acros a czasem t-max podlany rodinalem
to w takim razie ja poprosze stosik z drewna sosnowego bo ladnie pachnie i milo strzela
elan 7 + canon 85mm 1,8 USM + sigma 70-200 2,8 HSM + ilford, acros a czasem t-max podlany rodinalem
Panowie nerobcie zatwardzenia , posiadam 5D i wiem co mowie , ja sie niezastanawiam czy foty z cyfry jakim jest 5D sa lepsze od kliszy 24x35 , ja sie zastanawiam czy klisza 4x6 jest rownie dobra jak matryca z 5D . Wszelkie jakies gadanie i prownywanie tych co nie widzieli zdjec z 5D sa o kant **** potluc , to tylko strzepienie jezyka . Obejrzenie fot z 5D np. na A4 , powoduje niekontrolowany slinotok , pozdrawiam ORWOwcow , FOTONpanowcow , jedyna zaleta fotografi tradycyjnej jest taka ze przy czerwonej zarowce z modelka wciemni mozna bylo posiedziec![]()
1 Ds mark III 17-40L . 24-70L, 70-200 IS 2,8 , 85f1,2 II 580EXII
no z ta modelka to racja ale zdjecia na materjale swiatloczulym istnieja w formie fizycznej a zdjecia cyfrowe sa tylko ciagiem zer i jedynek i nawet duze agenje fotograficzne wysylaja swoich reporterow z aparatami na klisze bo w razie awarii komputera na ktorym byly przechowywane zdjecia zostaje jeszcze klisza
ty to tak na powaznie piszesz, czy jaja sobie robisz?Zamieszczone przez onda
z ladowan w normandii znam rózne fajne historie a co do archiwizowania zdjec podpieram sie wypowiedzia pana Darka Majewskiego z Foto Kuriera nr 9/ 2005![]()