Już wiem kto to balkoniarz!Zamieszczone przez chomsky
Już wiem kto to balkoniarz!Zamieszczone przez chomsky
EOS is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...
Chomski, pod wieloma Twoimi tezami moglbym sie podpisac, ale ... wlasnie ale; nie bardzo przepadam za mentorskim tonem w jaki czesto wpadasz. rozumiem, ze masz spora wiedze analogowa, ale to mi nie jest do niczego potrzebne. czesto ironizujesz; a to wolanie z RAWa ci nie pasi, a to warstwy itp. oczekujesz, ze ktorys z producentow wymysli puszke, ktore bedzie sypala gotowe do wolania w labie jpegi ala slajdy velvi. bardzo to naiwne i jezeli sie nie przeprosisz z photoshopem, to Twoje fotki juz zawsze beda raczej cienkie.
Nie wiem, czy to Tobie zadałem to pytanie, ale je powtórzę: czy w takim razie automatyczna ekspozycja (Av, Tv, P) nie odbiera Ci tej przyjemności w znacznie większym stopniu? Bo HDR to przy tym jest pikuś.Zamieszczone przez McKane
McKane: szarego filtra polowkowego nie da sie zastapic zadnym oprogramowaniem. mozesz mi wierzyc na slowo.
mało wiem o ludzkim mózgu (gdzie pójdzie taka dyspóta?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
) ale mówienie na pewno jest myślę trochę ryzykowne. bądź co bądź próbujemy (nie ja, bo za glupim!) rozgryzać istotę mózgu przy pomocy mózgu, a kwanty takie ponoć przypadkowe...
Taki Hdr rozwiazalby w jakims stopniu problemy fotografii, skoro nasz analogowy mozg adaptuje sie natychmiast i potrafi odebraz wlasciwie sceny o poteznej rozpietosci tonalne to dlaczego oprogramowanie + prosta sztuczka nie moglyby tego zasymulowac.
Tylko ktos kto nie pracowal z szara polowka moze glosic sloganiki w stylu " szarej polowki nie da zastapic ..." i jeszcze to " mozesz mi wierzyc na slowo" . brakuje mi tylko " co Ty K.... wiesz o zabijaniu" oraz " hasta a vista baby".
Ewentualnie "Bond ... James Bond".
cześć.Ch.
Chyba żartujesz?? Niby co możesz zrobić połówką, czego nie zrobisz multiekspozycją i precyzyjną obróbką? (nie mówie o auto-hdr).Zamieszczone przez sven
Chomsky, dlaczego uparcie w dyskusji nt. jakości fotografii cyfrowej i analogowej podnosisz kwestię tego, że cyfrą również można produkować gnioty? Przecież to niczego nie mówi o technologii ani o jakości!
To wytlumacz mi prosze, jakie oprogramowanie zastapi szara polowke? moze jakis konkretny przyklad?Zamieszczone przez chomsky
multiekspozycja to sobie mozesz zrobic scenki statyczne. jezeli w kadrze jest jakikolwiek ruch, to sobie te multiekspozycje mozesz ... podarowac.Zamieszczone przez Tomasz Golinski