Strona 13 z 114 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 1138

Wątek: Analog vs Cyfra

Domyślnie

No nie, ja juz myslalem, ze te rozwazania mamy za soba. Nigdy nie rozumialem tych tekstow o ilosci robionych zdjec cyfra. Przepraszam, czy to ze mam aparat cyfrowy, analogowy, czy robie fotografie otworkowa wanna (slyszalem o takim przypadku) to czy ten aparat wyczaruje mi sytuacje ktore mam sfotografowac. No oczywiscie ze nie, wiec czy robie 1000 czy 2 zdjecia jest zupelnie sprawa indywidualnego podejscia do zdjec. LICZY SIE TYLKO EFEKT KONCOWY, wszystkie mankamenty techniczne, cyfry czy analoga, ktore nie wnosza nic do zdjecia beda wybaczone, jesli to co otrzymamy bedzie swietna fotografia.
    Moze sie powtorze, ale zawsze spodziewam sie ze po wakacjach jakis mlody czlowiek pokaze nieprawdopodobny reportaz na ktory poswiecil swoje 2-3 miesieczne wakacje. I co, i nic, chyba wszyscy zapomnieli czy to fotografujacy analogowo czy cyfrowo, ze dobra fotografia, wymaga trudu,poswiecenie, wrecz fizycznego bolu i bardzo bardzo duzej ilosci czasu.
    czyli co smutny wniosek, ze ci od cyfry traktuja fotografie tak lekko i latwo, ze nie robia dlugo zdjec, a tym od analoga brak srodkow na fotografowanie dzien po dniu po kilku rolek slajdow
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Początki nałogu

Domyślnie

Sven- o czym piszesz nigdy nie bylem na weselu z 300d? Cos Ci dolega?
    Nie musisz przeciez posuwac sie do klamstwa? Nieprawdaz?
    Kubaman- i na tym polega dyskusja, kazdy przedstawia swoje zdanie i argumenty. Wcale mi nie zalezy by te argumety Ci sie spodobaly. To wolny kraj. Robisz co chcesz. Niektórzy nawet czytaja " Wysokie Obcasy", w koncu po to je ktos drukuje. Dobrze, ze odkrywasz inny swiat, to, ze Cie zaskakuje to nic strasznego. Wyluzuj. Przeciez moja gadanina nic nie zmieni w Twoim odbiorze, tego czy owego. Twoj odbior rzeczywistosci jest absolutnie autonomiczny, podobnie jak i moj. Fajnie,ze dostrzegasz edukacyjna, wychowawcza i spoleczna role forum. Dziekuje za pozostawienie mi tak szerokie swobody dla moich wypowiedzi.
    Czesc.Ch.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Arkan, kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że rozmowa z tobą nie jest tym czego pragnę :-? . Czytałeś moją powyższą wypowiedź? Potrafisz odczytać kontekst? Moje nastawienie? "Rżnąć owieczkę" Ależ obrońco nieszczęśliwego Czachy, co ci na mózgownice padło . To, że ktoś wybrał lepsze dla siebie rozwiązanie nie znaczy że to drugie go "przerosło". Do tego jak zwykle bez sensu mieszasz w to średni format, tak jakby to było to samo :-o .

Twoja agresywna argumentacja zupełnie od rzeczy sugeruje, że skoro kolega Czacha potrafi robić dobre zdjęcia BW analogiem a jak sam stwierdził cyfrą nie aż tak dobre, to znaczy to, że cyfra jest be. Szanuję Czachę i jego zdjęcia mi się bardzo podobają, ale takie banialuki to możesz sobie podarować. A co do sampli wystarczy zajrzeć do naszego działu z galeriami autorów spoza forum. Jeśli to cię nie przekonuje, to sorry. Podobne zachowanie przejawiałeś gdy dyskusja szła o stałki - zawsze musisz należeć do najlepszego i jedynie szłusznego grona prawdziwych fotografów, a balkoniarze tacy jak ja się nie liczą. Szkoda słów na taką dyskusję :sad:
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 18-12-2005 o 20:57
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest

Domyślnie

Chomski: nie chce mi sie szukac tego posta, ale pisales o tym, ze nie jestes zadowolony ze wspolpracy cyfrowego body Canona i 420

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Kubaman, nie rżnij teraz owieczki
    Kuba! Owce? Jestem wzburzony!
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski
    No nie, ja juz myslalem, ze te rozwazania mamy za soba. Nigdy nie rozumialem tych tekstow o ilosci robionych zdjec cyfra. Przepraszam, czy to ze mam aparat cyfrowy, analogowy, czy robie fotografie otworkowa wanna (slyszalem o takim przypadku) to czy ten aparat wyczaruje mi sytuacje ktore mam sfotografowac. No oczywiscie ze nie, wiec czy robie 1000 czy 2 zdjecia jest zupelnie sprawa indywidualnego podejscia do zdjec. LICZY SIE TYLKO EFEKT KONCOWY, wszystkie mankamenty techniczne, cyfry czy analoga, ktore nie wnosza nic do zdjecia beda wybaczone, jesli to co otrzymamy bedzie swietna fotografia[...]
    Tylko jak już zostało napisane robiąc analogiem człowiek bardziej zwraca uwagę na kadr i bardziej się stara.Na kliszy każda klatka jest ważna!A kartę pamięci można oczyścić z tych paru tysięcy zdjęć typu,,a może wyjdzie ładnie jak ustawię tak''
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=-
    Tylko jak już zostało napisane robiąc analogiem człowiek bardziej zwraca uwagę na kadr i bardziej się stara.Na kliszy każda klatka jest ważna!A kartę pamięci można oczyścić z tych paru tysięcy zdjęć typu,,a może wyjdzie ładnie jak ustawię tak''
    To ja Ci odpowiem z wlasnego doswiadczenia, jesli nie wiesz co chcesz pokazac przez fotografie, to chocbys zrobil i 10.000 zdjec to nic z tego nie wyjdzie, a jak zrobisz to i tak tego nie odnajdziesz, To samo bedzie z analogiem
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Kuba! Owce? Jestem wzburzony!
    Tomek, ty to nic - Iza dopiero się wściekła Powiedziała, że pójdzie do Bireza :-D
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

sv
    Guest

Domyślnie

Festyk: idac za torem Twojego rozumowania, gdybym fotografowal na materiale x za 20 zł, to robilbym dwa razy lepsze zdjecia niz kolega, ktory fotografuje na materiale Y za 10 zł. to jakis absurd.

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Tomek, ty to nic - Iza dopiero się wściekła Powiedziała, że pójdzie do Bireza :-D

Zapraszam
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Strona 13 z 114 PierwszyPierwszy ... 311121314152363113 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów