Cytat Zamieszczone przez Krzylu Zobacz posta
To że to nie demon to większość zdaje sobie z tego sprawę ale to jest właśnie panoramowanie że się strzela foty jak auto przemyka koło ciebie.Kolejne pytanie to czy jak panoramujecie to na tej samej ogniskowej czy zwiększacie/zmniejszacie w miarę zbliżania się auta?
Następna sprawa to zdjęcie z ciemną BMW i przysłona użyta która wynosi F18
czy to nie jest czasem za wysoka,w sumie z drugiej strony robione pod słońce ale chciałbym wiedzieć na przyszłość czy to nie przeszkoda.
witam
siedzę w pracy wiec podeśle coś ze starych przykładów bo mój komp ciągle na reanimacji

Jak masz ustawione tv to aparat pilnuje ci czasu , czyli sam zmienia przysłonę.
F18 to wynik braku filtra ND lub polara oraz pora dnia slonce np , mam to samo jak focilem z riga, załóż filtr i iso na min będzie ok.
Ja bardzo często używam flasha w słoneczne dni prawie zawsze żeby zabić cienie i ostre przejścia słońca, bez flasha tez idzie .

tu mój ulubiony z drzewa / krzaki nad droga
15mm

200mm

300mm

p.s

Im dłuższe szkło tym lepiej to wychodzi i bezpieczniej dla fotografa lecz tracisz widoki , trza wybierać.
Jak już to opanujesz to spróbuj inne czasy tu to już kwestia gustu.

u 35mm na 1/20 lub 1/30

a jak już przegniesz totalnie z czasem i dodasz zoomowanie to wyjdzie takie coś jak kumplowi

to tez ma swoje uroki

pytanie tez czy robisz to dla siebie czy na sprzedaż bo nie każdy to kupi - ktoś wspomniał ze jak klient płaci i jest zadowolony to reszta jest tylko historia .

praktyka praktyka praktyka ...........................

Pozdrawiam Darek