Cięzko porównac sigme i canonabo jak cie stać na canona to wybór jest jeden :P a jak nie to ratujesz się sigmą :P
Cięzko porównac sigme i canonabo jak cie stać na canona to wybór jest jeden :P a jak nie to ratujesz się sigmą :P
Ja korzystałem z sigmy 18-200 z OS i nie miałem z nią zadnych problemów (AF celny). Kiedyś naprawdę dużo fociłem i wszystko było gicior, teraz przeszedłem na stałki Canona - to jest zupełnie inna bajka!!
Pzdr
Bardzo mądre zdanie. To się sprawdza przy większości obiektywów. Przykładem może być zakup canona 24-70/2.8L USM (4500zł+) albo sigmy 24-70/2.8 HSM(3500zł+300zł za gwarancję na kolejny rok) - wiadomo jak tak się patrzy, to ta sigma daje naprawdę niesamowity obrazek czasem nawet śmiem twierdzić, że lepszy od L-kiDodatkowo masz tę gwarancję na 2 lata +opcja dokupienia.
Tak więc warto by wziąć bigme.
Niestety kiedy, to testowałem bigme - miałem problem z mydełkiem +BF. Przetestowałem z 5-6 szkieł i na każdej, to samo. Pozostało mi ją wtedy skreślić.
To szkiełko - Sigma 24-70 F2.8 IF EX DG HSM - ma w standardzie gwarancję 3+2.
Czyli trzy latka dostajesz podczas zakupu, a następne dwa możesz sobie dokupić ;-)
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."