Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: sigma a canon

darkness87
    Guest

Domyślnie

Cięzko porównac sigme i canona bo jak cie stać na canona to wybór jest jeden :P a jak nie to ratujesz się sigmą :P

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja korzystałem z sigmy 18-200 z OS i nie miałem z nią zadnych problemów (AF celny). Kiedyś naprawdę dużo fociłem i wszystko było gicior, teraz przeszedłem na stałki Canona - to jest zupełnie inna bajka!!
    Pzdr

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkness87 Zobacz posta
    Cięzko porównac sigme i canona bo jak cie stać na canona to wybór jest jeden :P a jak nie to ratujesz się sigmą :P
    Bardzo mądre zdanie. To się sprawdza przy większości obiektywów. Przykładem może być zakup canona 24-70/2.8L USM (4500zł+) albo sigmy 24-70/2.8 HSM(3500zł+300zł za gwarancję na kolejny rok) - wiadomo jak tak się patrzy, to ta sigma daje naprawdę niesamowity obrazek czasem nawet śmiem twierdzić, że lepszy od L-ki Dodatkowo masz tę gwarancję na 2 lata +opcja dokupienia.
    Tak więc warto by wziąć bigme.

Niestety kiedy, to testowałem bigme - miałem problem z mydełkiem +BF. Przetestowałem z 5-6 szkieł i na każdej, to samo. Pozostało mi ją wtedy skreślić.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Bardzo mądre zdanie. To się sprawdza przy większości obiektywów. Przykładem może być zakup canona 24-70/2.8L USM (4500zł+) albo sigmy 24-70/2.8 HSM(3500zł+300zł za gwarancję na kolejny rok) - wiadomo jak tak się patrzy, to ta sigma daje naprawdę niesamowity obrazek czasem nawet śmiem twierdzić, że lepszy od L-ki Dodatkowo masz tę gwarancję na 2 lata +opcja dokupienia.
    To szkiełko - Sigma 24-70 F2.8 IF EX DG HSM - ma w standardzie gwarancję 3+2.
    Czyli trzy latka dostajesz podczas zakupu, a następne dwa możesz sobie dokupić ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów