Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: sigma a canon

Mieszany widok

Miasto
    Wrocław, Polska

Domyślnie

<adzi> Nie wiem jak Twoja S300 APO, ale ja nie mogę narzekać na swoją. Ostrzy aż miło i jak na razie, może 10% jest niecelnych, ale to też może być moja wina ("któż jest bez grzechu...":-D).

Myślę, że tutaj duże też ma znaczenie to jak osoba fotografująca podchodzi do robienia danego zdjęcia. Sigma robi obiektywy dla ludzi cierpliwych i takich, którzy jak robią zdjęcia to są w tanie poświęcić mu więcej niż jedną sekundę. Poza tym, czasami zauważyłem, że muszę dwa a nawet trzy razy ostrzyć na fotografowany obiekt lub osobę. Ale tak samo robię na innych obiektywach. Jeśli chodzi S8-16, to ribię nią prawie wyłącznie widoczki w trakcie wyjazdów w góry.
    Z wyrazami głębokiego szacunku
    Bogdan T.
    -------------------------------------------------
    Canon 7d, parę szkiełek i błyskotek

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Reguły nie ma. Sporo ludzi narzeka, pewnie jeszcze więcej nie narzeka tylko o tym nie pisze. Na pewno częściej niż w Canonie zdarzają się problemy z AF (bf,ff). Ja mam 3 Sigmy i wszystkie idealne, trafiają celnie, nie mydlą. Dwie kupiłem uzywki, trzecią w sklepie internetowym bez przebierania. Ale chyba nie jestem reprezentatywny. Absolutnie nie uważam, że Sigmy nie warto kupować. Warto, tym bardziej, że kilka szkieł konkurencji nie ma bo albo cena lepsza albo jakość.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Uprawnienia umieszczania postów