Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Gdzie kupić nowego Canona 50mm f1.4 lub/i Canona 85mm f1.8

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Gdzie kupić nowego Canona 50mm f1.4 lub/i Canona 85mm f1.8

Witam,

mam pytanie odnośnie miejsc, gdzie można kupic nowego Canona 50mm f1.4, chodzi mi o województwa mazowieckie i kujawsko-pomorskie.

Pisząć o zakupie nie mam na myśli tylko fizycznego zakupu, ale przede wszystkim profesjonalnej obsługi, możliwości sprawdzenia kilku egzemplarzy bez łaski.

Z góry dziękuje za sugestie

Pzdr

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Powiem Ci tak:
    Jeśli trafisz na dobrą godzinę do Fotojokera w Toruniu - to obsłuży Cię Pan, który się na tym zna. Coś koło godziny 16-18 w piątki i wtorki. Jeśli jednak jakoś tak źle się ułoży, to trafisz na babę, która będzie Ci wmawiać, że takich gówien oni tam nie mają.

Drugim sklepem w Toruniu był sklep Fotostor, Pana Janusza Storczywskiego. Full profesjonalizm, wszystko jak należy. Pełen wybór. Jednak nie często bywam w Toruniu więc nie wiem czy Pan Janusz nie zamknął go już z powodu napływów. Musisz poszukać Powodzenia

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dzięki kolego za namiar. Na pewno się tam wybiorę! Macie może jeszcze jakies propozycje...?!

Pzdr

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

sigma pro centrum w bdg. (nazywają się sigma pro centrum ale mają np. dużo eLek do pomacania) Pewnie mają 50tkę i 85mm. większość pracowników zna się tam na tym co sprzedają, aczkolwiek najtaniej nie jest.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ....najtaniej nie jest.
    Wczoraj odwiedziłem to centrum i muszę się przyznać, że jest drogo, dla przykładu C 50mm f1.4 kosztuje 200PLN więcej niż średnia cena w necie!
    Niemniej jednak dzięki za info
    Pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ch4rli3 Zobacz posta
    Wczoraj odwiedziłem to centrum i muszę się przyznać, że jest drogo, dla przykładu C 50mm f1.4 kosztuje 200PLN więcej niż średnia cena w necie!
    Pzdr
    to chyba logiczne...

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Pzdr
    No wiadomo, że drożej niż w necie. No 200zł przy 50/1.4 to sporo. Pytałeś jeszcze o mazowieckie, więc przecież masz Warszawę. Ja polecam fotoformę. Kupiłem tam 85/1.8 co prawda przez neta ale kontakt i obsługa przez tel. znakomite.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany

Domyślnie

chcesz macać i mieć taniej niż w necie?:P

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xan Zobacz posta
    chcesz macać i mieć taniej niż w necie?:P
    Dowiedziałem się, że np. w sklepach: Foto-it, Foto-ivy lub Fotoforma można pomacać i kupić w cenie z netu

Pytam, czy macie jeszcze jakieś propozycje... gdzie jest sporo sprzętu i można sobie go potestować na spokojnie, a przy tym nie dać zedrzeć z siebie skóry. Nie jest dla mnie problemem wydać kilkadziesiąt PLNów więcej za możliwość wyboru z kilku sztuk. Niemniej jednak nie mam zamiaru parę setek wywalić w błoto!

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dowiedziałem się, że np. w sklepach: Foto-it, Foto-ivy lub Fotoforma można pomacać i kupić w cenie z netu

Pytam, czy macie jeszcze jakieś propozycje... gdzie jest sporo sprzętu i można sobie go potestować na spokojnie, a przy tym nie dać zedrzeć z siebie skóry. Nie jest dla mnie problemem wydać kilkadziesiąt PLNów więcej za możliwość wyboru z kilku sztuk. Niemniej jednak nie mam zamiaru parę setek wywalić w błoto!
    Foto-ivy jest z Krotoszyna a to Wielkopolska a nie kuj-pom czy mazowieckie :P
    A i Foto-ivy to bardzo znany użytkownik tego forum: Towers. U niego możesz kupować i wysyłkowo - jak poprosisz sprawdzi Ci sprzęt na swoim Dsie. Paczka kurierska przetrwałaby wojnę atomową :-D Tutaj nie masz się co bać. Biznes Towersa i jego żony to bardzo porządna instytucja ;-) (kupowałem od niego 5DmkII) A co jeszcze do fotoformy. Szkło jest super dobre(część tu na forum narzeka, że 85/1.8 jest nie najlepsza na pełnej dziurze. Moja jest super żyleta, celna, szybka. 0 zastrzeżeń) a i paczka też niczego sobie(pierwszy raz spotkałem się z poduszkami powietrznymi jak w USA :-D)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów