Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Co kupić?

Mieszany widok

Domyślnie Co kupić?

Okazało sie że jednak nie stac mnie na eosa 1ds z USA, a chcę iść z duchem czasu i zmienić sprzęt na cyfrowy.
    Obecnie użytkuję eosa 5(analog)+metz 40mz3+28-70 2.8L+70-200 2.8 L.Ten ostatni jest przeznaczony na sprzedaż i po dokładce (lub nie) kupię sobie coś.
    Głównie używam sprzętu do focenia imprez typu śluby,chrzty itd ale nie tylko.
    Jak byłem zdecydowany na 1ds to nie zadawałem pytań, bo i po co?Ale z powodów jak wyżej chciałbym sie czegoś dowiedziec o :
    - 1d
    -10d
    -20d.
    Kryteria.
    Ciężki,duży,niezawodny.
    Co kupic?Dlaczego?Czy wersje USA w jakiś sposób różnią sie od europejskich?
    Mam nadzieję,że się czegos konkretnego dowiem.

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Ciężki duży niezwodny : kup Pentacona !

a tak serio to http://www.canon-board.info/search.php?searchid=280389
    forum jest wypchane informacjami.
    Wersje w stanach różnią sie zwykla nazwą, a zawsze ceną !!!
    Poczytaj recenzje 5D !
    pozdrawiam

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jak nie 1Ds to z pewnością dobrą alternatywą jest Canon 5D ostatnio b.duzo poczytałem na jego temat.. jest godny polecenia..
    pozdrawiam
    Metus

Domyślnie

jakbym miau kase to bym kupil 1ds.chodzi mi o te co napisalem , bo sa w moim zasiegu kasowym.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666
    - 1d
    -10d
    -20d.
    Kryteria.
    Ciężki,duży,niezawodny.
    Przy takich kryteriach wybór jest dziecinnie prosty: 1D.

Domyślnie

mimo matrycy 4 megowej?nie za mauo czasem?jak sie to przeklada na jakosc fotek robionych w kosciolach i innych rownie nasyconych swiatlem miejscach?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666
    mimo matrycy 4 megowej?nie za mauo czasem?jak sie to przeklada na jakosc fotek robionych w kosciolach i innych rownie nasyconych swiatlem miejscach?
    O żadnej z tych rzeczy nie wspomniałeś w pierwszym poście - kryteria były trzy...

Domyślnie

ale parametry rozne....dlatego pytam co z tego wybrac.przeciez nie bede tu sie rozpisywal o szczegolach bo ich po prostu nie znam.moze zadaje lamerskie pytania ale nie mialem do czynienia z cyfrakiem wiec nawet nie wiem na co mam zwracac uwage.wiem ze szafuje sie megapixelami wiec na to zwrocilem uwage a co poza tym?lubie duze i ciezkie sprzety ale jak np 1d jest duzo gorszy od 20d ,to chcialbym wiedziec dlaczego?najwyzej sobie w gripa do 20d wloze kawalek ołowiu.

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

20D z gripem powoli zaczyna robić wrażenie a jak do tego dopniesz jakąś lufę (1200mm) to już wogóle (hehe żart z tym 1200) ale jak podepniesz np 70-200/2,8 to już wogóle robi się ciężko.. do tego lampę np 850EX canona... oj.. ciężko.. ;] i nie trzeba ołowiu

Megapiksele są bardzo ważne jeśli masz zamiar "wołać" duże odbitki lub robić poprawki w PS .. im więcej Mpix tym łatwiej i przyjemniej się je poprawia.. ale megapiksele to nie wszystko.. Nie wiem co jest dla Ciebie ważne a co nie.. ale obok ilości Mpix sprawdz sobie szybkość aoaratu, poziom szumów przy różnych ISO...

ps pomyśl... może warto poczekać jeszcze miesiąc.. dwa.. może i trzy a kupić 5D ?? Jako ciekawostkę powiem Ci, że właśnie wymieniam 20D na 5D.. i uważam, że naprawdę warto mimo, że nawet 20D mi się nie zwrócił nawet w połowie.. Osobiście zawsze kupuję sprzęt "na wyrost" bo.. jeśli coś kupuję a potem żeby wymienić na lepszy owy sprzęt trzeba sprzedać za marne pieniądze i sporo dokładać do lepszego.. może warto więc poczekać troszke dłużej i kupić konkretnie?? tym bardziej, że przesiadasz się z analoga...
    pozdrawiam
    Metus

Początki nałogu
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

bym zapomniał.. poczytaj sobie mimo wszystko na tym forum nt 5D .. Sporo tutaj tego....poczytaj, zatrzymaj się na chwilę i pomyśl... Od 2 tygodni noc w noc czytam sobie nt 5D i im więcej wiem tym bardziej jestem przekonany, że chcę go miec!! Acha.. 5D po nowym roku może lekko zeskoczyć z ceny
    pozdrawiam
    Metus

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów