Witam. Mam dosyć nietypowy problem z lampą błyskową, którego nie mogę samodzielnie ogarnąć mimo lektury wątków na forum.
W skrócie moja sytuacja wygląda tak, że obecnie posiadam aparat Panasonic fz-50. W niedalekiej przyszłości planuję zakupić także amatorską lustrzankę Canon (1000d lub 450d, chyba że trafi się jakaś okazja xxD).
Posiadam także lampę błyskową - bardzo stary model Metz Mecablitz 32 Mz-3. Co ważne lampa posiada kostkę sca 3101 - czyli wersja dla Canona, ale raczej do aparatów analogowych.
Chciałbym wykorzystać tą lampę w komplecie z moim Panasonikiem (bez podłączania do body). I teraz rodzi się pytanie, czy jest jakiś system bezprzewodowy, który podoła temu zadaniu - czyli Panasonic fz-50 + lampa z kostką od analoga. Oczywiście rozumiem, że w grę wchodzi tylko tryb manualny.
Dodamy tylko, że
- docelowo chciałbym ten system wykorzystywać z Canonem, którego niedługo zakupię.
- szukam raczej jakiegoś "chińczyka" do amatorskich zastosowań - budżet w pierwszej kolejności chciałbym przeznaczyć na aparat i szkła.
Z góry dziękuję za pomoc.