-
Co do standardowego obiektywu, chciałbym jedynie wiedzieć czy dając 600-700zł za 17-85 nie wyrzucę pieniędzy w błoto, a pisząc o zachowaniu pod światło mam na myśli że coś takiego http://img713.imageshack.us/img713/5382/mg4441g.jpg (EF 28-90 4-5.6) będzie mniej dokuczliwe (proszę nie sugerować się jakością, kompozycją, ani ostrością, chodzi o sam odblask).
@michael_key też byłem ostrożny z tym f/4 zwłaszcza przez wzgląd na jego fałszywy allegrowy PR. Czy ten tamron w kwestii ostrości i równości wobec siebie poszczególnych egzemplarzy jest taki sam jak reszta obiektywów tego producenta? Wisi obecnie jedna używka "kup teraz" 380zł.
Na placu boju z tanich tele zostaje zatem jeszcze 70-210 3.5-4.5, którego ciężko zdobyć, bądź 55-250IS. A jak do tego się ma wspomniany przeze mnie EF 75-300 4-5.6 IS USM?
@moher pisałem swój post, zanim odczytałem Twój, co do dystorsji to wiem, że jest on rekordzistą, po roku pracy z takimi słoikami jak moje nauczyłem się trochę kombinować więc myślę że jakoś dam radę
, kierując się zasadą, że to fotograf robi zdjęcie, chcę po prostu obiektyw, który zbytnio nie będzie mnie ograniczał. A 17-85 mam nadzieje taki będzie i najprawdopodobniej to na niego się zdecyduję.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Medżik_Kropels ; 06-01-2012 o 16:46
Uprawnienia umieszczania postów