Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 90

Wątek: Problem z 580EX i EOSem 350D

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Eee, ja to mam tyle dylematów, że czasem to żadnej fotki nie zrobię i na chrzest już mnie nie biorą Ale taki zuch jak np. nie przymierzając Toron27 (bez urazy) zarzuci P albo i nawet kwadracik w kolorze trawy, trzaska bez opamiętania i wszyscy happy! Chyba się wycofam z tego interesu

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie Bez obaw

Hey to chyba nie on jedyny. Mam kolegę, który kupił 350D i 580EX i robi zdjęcia na automacie (na weselach:razz: ), gościu się nic nie przejmuje, a jak się pytam po jaką cholerę kupiłeś lustrzankę, mówi że nie ma czasu ustawiać (a z tego co się zorientowałem to on się na tym totalnie nie zna a aparat kupił taki bo mu się z wyglądu podobał )

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez diplo
    (a z tego co się zorientowałem to on się na tym totalnie nie zna a aparat kupił taki bo mu się z wyglądu podobał )
    Ano są tacy hojracy Jeszcze by było to do przełknięcia, gdyby zaczynali "niewiele" umiejąc i się uczyli/rozwijali. Ale jak mówiłeś się nie przejmują i kupują jakieś lustro bo lepiej wygląda. A jak to lepszy aparat to ma robić lepsze zdjęcia bez ustawiania, no może nie?!

Gwizdek_N
    Guest

Domyślnie

Może nie. Raff wróce do tematu zielonego kwadraciku - on jest dla zielonych i nawet na lustrze focie powinny "jakotako" wyglądać. Po to jest w końcu ten tryb. Jak pisałem wcześniej, trudno mi się pogodzić z tym że z S50 wychodzą lepsze zdjęcia niż 350D+580EX, a nie wszyscy muszą być profesjonalistami :-)

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gwizdek_N
    Raff wróce do tematu zielonego kwadraciku - on jest dla zielonych i nawet na lustrze foty powinny "jakotako" wyglądać.

właśnie dlatego kupiłem 20D, 'zielony' kwadracik i jazda...

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    właśnie dlatego kupiłem 20D, 'zielony' kwadracik i jazda...
    bo ty jesteś cały zielony, no to na jakim masz robić ;-)

Pozdr
    AS
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gwizdek_N
    Jak pisałem wcześniej, trudno mi się pogodzić z tym że z S50 wychodzą lepsze zdjęcia niż 350D+580EX, a nie wszyscy muszą być profesjonalistami :-)
    Nieeee - zielony jest po to, żeby więcej sprzedać A poważnie jeśli fotki z S50 są lepsze niż z 350D to foć S50 A całkiem poważnie to Ci nie wierzę, że są lepsze

Gwizdek_N
    Guest

Domyślnie

Raff
    Powinienieś uwierzyć jeżeli chodzi o wrażenie ogólne, oczywiscie cały czas piszę o zestawie 350D+580EX. Z S50 ( oczywiscie w miarę jego możliwości - np. pokój w mieszkaniu itp ) zdjecia wychodzą gotowe do oglądania. Przy zestawie lampa musi być zawsze na +2/3 lub +1, by "wychodziały" doswietlone. Oczywiście jeżeli przyjżeć się detalom, jakości itp. masz rację, ale jeżeli chodzi o wrażenie estetyczne dla "niewtajemniczonych ) S50 bije na głowe zestaw 350D+580EX
    Smutne ale prawdziwe :-)

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gwizdek_N - no wierzę. Ale zrób z wbudowaną lampą w 350D. Będą porównywalnie naświetlone. A to "lepsze" porównanie

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Pchany ciekawością zrobiłem ostatnio malutki test:
    Machnąłem zdjecie z lampą wbudowaną i drugie z 580ex ustawioną na zero, z palnikiem na wprost i na body zielona rameczka
    Jak bym nie próbował, to wbudowana troszkę lepiej doświetlała... do pewnej odległości ;-)
    No ale i tak wszystkie zdjęcia robię ze stofenem i lampa idzie na +2/3 lub więcej więc nic to nie zmienia. Zresztą co tu porównywać, wystarczy ciemnawe pomieszczenie + większa odległość i LP 13 wbudowanej kontra LP 58 w 580ex i nie trzeba nic wyjaśniać

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów