Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Szybkie pytanie o kompatybilnosc z 1000d

Coś już napisał
    Miasto
    Szwecja

Domyślnie Szybkie pytanie o kompatybilnosc z 1000d

Jakis czas temu kupilismy canon 70-300 is usm do naszego canon 40d. pozniej ja kupilam 1000d i dwa razy probowalam uzywac ten obiektyw z moim canon i za 1 razem pojawial sie err 01 ale dalo sie wylaczyc wlaczyc i dzialal a za drugim razem juz nie... F zmienilo wartosc, obraz skakal... obiektyw poszedl na naprawe gwarancyjna, wrocil jakies 2 tygodnie temu, wymienili is na nowy. Tylko teraz pytanie czy ten obiektyw jest tak naprawde kompatybilny xz 1000d? wg strony Canona tak a ja nie mam odwagi podlaczyc go do 1000d, jutro zapowiadaja slonce i chcialabym wyjsc pofocic

oczywiscie gdyby 40d byl wolny to bym go wziela i po problemie ale wolny nie bedzie

z gory dziekuje za szybka odpowiedz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tak .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Szwecja

Domyślnie

Ok dziekuje w takim razie moge byc spokojniejsza i podlaczyc go do 1000d. Widac po prostu padl is z innego powodu niz podlacznie go do 1000d.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dokładnie tak.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Do 1000D możesz podpiąć te same obiektywy co do 40D czyli te których symbol zaczyna się EF lub EF-S.
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Uprawnienia umieszczania postów