Witam.
Zaczynam zabawy z portretem i heliosem, byłem niedawno na małym plenerze, na razie wrzucam jedno oceny, jak się spodoba będzie więcej, czekam na opinie, pozdr
Witam.
Zaczynam zabawy z portretem i heliosem, byłem niedawno na małym plenerze, na razie wrzucam jedno oceny, jak się spodoba będzie więcej, czekam na opinie, pozdr
50D + S 17-70 + Helios 44M + 100-300 USM + BG-E2N
Trafiona ostrość i w miarę ładny bokeh (choć nie gładki) ale reszta cech portretu zdecyowanie na nie. Bohaterka zdjęcia też prawdopodobnie ładna.
fanie wyszło, ładna konwersja do B&W.
Źle skadrowane, modelka powinna cię zabić, że ją pokazujesz z taką miną. Mniej się skupiaj na sprzęcie, więcej na robieniu zdjęć.
pozd®ówka
regulamin pkt 8
Helios to jest szkło! Niech doceni je ten kto je kiedykolwiek stracił !) Świetne GO, i ogólnie bardzo miłe dla oka portreciki
![]()
Zdjecie numer 1 było by całkiem udane gdybynie ten trójkąt na policzku jak dla mnie potęguje to wielkość policzka, a przecież jes ładny i głatki a ten blas powoduje jak dla mnie pewne zakłócenia w odbiorze.
|5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
|Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger
Pierwsze zdjecie najlepsze, tylko modelka ma straszny grymas na twarzy. Uważaj na numeracje zdjęc!
4.
50D + S 17-70 + Helios 44M + 100-300 USM + BG-E2N
Jak dla mnie zdecydowanie zdjęcie nr 2 jest najlepsze - świetna zabawa światłem plus ładna obróbka. Ogólnie cały cykl jest fajny, taki słoneczny i lekki, udało Ci się uchwycić najlepsze momenty lata![]()