Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 60

Wątek: [bebop] czarnobiałe

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Wcale się nie obraziłem i nadal podoba mi się najbardziej dwójeczka ;-), a oczy ciut nieostre - wiem upierdliwy jestem
    ale ja się o to nie obrażam. sygnalizuję Ci że nie zawsze muszą*być oczy. ze 120 wybrałem 36. z 36 pokazałem te kilka.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Masz racje bebop. Zle napisalem. Napisze w Twoim tonie:
    Zdjecia sa idealne. Kolorystyka dobrana bomba a radosc z nich bije na kilometr. Poza tym wielu ludzi nigdy w zyciu takich zdjec nie bedzie mialo, dlatego jest czego pozazdroscic. A co do mojej wiedzy, to jest ciensza niz myslales, stad baaaardzo przepraszam. Lece po album o fotografowaniu. :wink:

ps
    nie mam dzieci, planuje w tym roku a na wykladach o rozwoju dziecka (Psychologia Spoleczna) zasnalem, ale dziekuje za przypomnienie.

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    ... PIkczer i Moris o mimice zapomnijcie, przez pierwsze miesiące dziecko jej totalnie nie kontroluje - jeżeli ktoś Wam bajki opowiadał że noworodek się*do niego uśmiechnął to po prostu przypadek. Dziecko uczy się "obsługi" mięśni twarzy. rodziców poznaje po zapachu etc. widzi rozmazany obraz i tylko w bliskiej odległości. tyle wiedzy o IV trymestrze. plizz nie wchodźmy w temat, którym czujecie się bezradnie - dzieci nie macie (znajomi nie mają, rodzina nie ma)? ...
    Na początek małe wyjaśnienie :
    IMHO - (In My Humble Opinion) - moim skromnym zdaniem !!!

... - dzieci nie macie (znajomi nie mają, rodzina nie ma)? ...
    A i owszem posiadam ( od 11 miesięcy ) i przyznaję długimi godzinami czekałem na TAKIE momenciki !!

Pozatym nie mam nic na własną obronę ...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Koledzy pstrykacze canonierzy! Nie mylmy dwóch systemów walutowych, to że śmieją się z tego forum na innych forach poświęconych fotografii przestaje mnie dziwić. Nikt z Was chyba nie ogląda zdjęć jako zdjęć. Każdy osiągnął już takie mistrzostwo w pstrykactwie tablic? To do dzieła...
    Bepop, gdyby za każde słowo Twojego monologu przyznawano punkty, to Twoje zdjęcia byłyby idealne. A ponieważ szczęśliwie tak nie jest, to one są po prostu słabe.
    I nie obrażaj się o fakty, bo to śmieszne.

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

bepop ja nie sadze bym sie kompromitowal tym co pisalem wyzej, to byla moja opinia na temat tych zdjec.. zdjecia dzieci stanowczo wole w kolorze bo mamy juz taka epoke a nie inna, ze kolor istnieje.
    Male dziecko ma w sobie wiecej zycia w kolorze (w b&w takze lecz niestety w nie w Twoich w moim mniemaniu).

Mocno sie zdziwilem czytajac Twoj komentarz, mam o Tobie calkiem dobre zdanie i nie spodziewalem sie tego typu reakcji. Zdjecia maja prawo sie nie podobac jesli je wystawiasz pod krytke, a uwagi odnosnie poziomu fotografii forumowiczow vs Twoj poziom byly stanowczo nie na miejscu.

Wiele osob jak widac podzielilo moje zdanie i porpostu ten element Twojego dorobku fotograficznego nie jest najlepszy. Apeluje o wiecej dystansu do tego co robisz.

p.s. mialem dopisac "kolego po fachu" ale boje sie ze bys sie obrazil jak bym CIEBIE zestawil z tak marnym fotografem amatorem jak ja
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 19-12-2005 o 00:55
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Bepop, gdyby za każde słowo Twojego monologu przyznawano punkty, to Twoje zdjęcia byłyby idealne. A ponieważ szczęśliwie tak nie jest, to one są po prostu słabe.
    dość ciekawa figura retoryczna Jurku. drobna uwaga może mało istotna: bebop, jeśliś już tak łaskaw w swej wspaniałości, że zaglądasz i swym okiem mentora cokolwiek oceniasz, nawet jeżeli to nie zdjęcia, to nadal bebop. nie jak Jan Kazimierz Wąsaty Dziadek. poza tym reszta zdania naprawdę ok. trzymam kciuki. następnym razem dasz radę sam, w jazzie suflerów nie ma! [bebop]

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    I nie obrażaj się o fakty, bo to śmieszne.
    Jurek naprawdę nie mam takiej potrzeby, i nadal chętnie posłucham rzeczowej krytyki na temat zdjęć a nie bełkotu. Nawet tak retorycznie miłego uszom jak Twój, choć z jazzem nie mającego nic wspólnego.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

[QUOTE=Pikczer]Kolorystyka dobrana bomba a radosc z nich bije na kilometr. QUOTE]

rozumiem, że właśnie przyszło pismo, że ze zdjęć ma być radość? ;-)
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris
    A i owszem posiadam ( od 11 miesięcy ) i przyznaję długimi godzinami czekałem na TAKIE momenciki !!
    Moris gratuluję! córka czy syn? a wracając do zdjęcia i miny - de gustibus. ktoś powie, że skrzywione, ktoś że się uśmiecha, a jak było naprawdę to wiesz Ty i ono :-) no i czemu czarnobiałe

Cytat Zamieszczone przez Moris
    Pozatym nie mam nic na własną obronę ...
    nie ma takiej potrzeby.
    gra i buczy bebop

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asterix
    bepop ja nie sadze bym sie kompromitowal tym co pisalem wyzej, to byla moja opinia na temat tych zdjec.. zdjecia dzieci stanowczo wole w kolorze bo mamy juz taka epoke a nie inna, ze kolor istnieje.
    widzisz, pełne zdanie i zupełnie inaczej to brzmi. może o to chodziło?

Male dziecko ma w sobie wiecej zycia w kolorze (w b&w takze lecz niestety w nie w Twoich w moim mniemaniu).
    asterix, miesięczne dziecko jest jeszcze nieco poturbowane porodem. czerwonawe, gdzieniegdzie popękane naczynka. niestety większość czasu jest wystraszone - za dużo nowych rzeczy, trzeba przy nim ciągle być etc. to tak nie z mojego doświadczenia a z obserwacji już drugich znajomych (a w zasadzie czwartych, tyle że tych liczonych do dwóch mam bliżej i częściej)

Mocno sie zdziwilem czytajac Twoj komentarz, mam o Tobie calkiem dobre zdanie i nie spodziewalem sie tego typu reakcji. Zdjecia maja prawo sie nie podobac jesli je wystawiasz pod krytke, a uwagi odnosnie poziomu fotografii forumowiczow vs Twoj poziom byly stanowczo nie na miejscu.
    asterix jeżeli cokolwiek z tego oburzenia zamienisz na chęć fotografowania to jest ok. na żadnym forum nie spotkałem się z taką dysproporcją pomiędzy gadaniem o wirtualnym sprzęcie a żałosną ilością zdjęć. plus do tego każdy z nas jest specjalistą. w dziedzinie fotografii rzecz jasna. może jest to cały czas kwestia sposobu rozmowy o czymś. amatorzy wydający werdykty. tak jak photosig - czy protrafisz doradzić, czy Twój komentarz coś wnosi. to co piszesz oceniają też inni. ja oceniłem poziom wypowiedzi a nie ich relację do zdjęć.

Wiele osob jak widac podzielilo moje zdanie i porpostu ten element Twojego dorobku fotograficznego nie jest najlepszy. Apeluje o wiecej dystansu do tego co robisz.
    asterix, naprawdę nie. nie zrozumiałeś. to nie chodzi o te zdjęcia. to wszystko co zostało powiedziane to tylko opinie. jeden lubi Guns'n'Roses drugi Jana Garbarka. na pewnej płaszczyźnie to tylko gust. trzeba umieć wyłapywać różnice a nie chcieć żeby wspaniały saksofonista grał jak gitarzysta z tej pierwszej kapeli. bo ja tak uważam, że powinien zagrać. rozumiesz? krytyka to oczko wyżej. masz coś istotnego do powiedzenia i to coś wnosi. albo jesteś w stanie doradzić. lakonicznie urwany równoważnik zdania nie jest tym. powiedziałbym nawet że jest lekceważący, ale naprawdę nie jestem przewrażliwiony na punkcie swoich zdjęć.

p.s. mialem dopisac "kolego po fachu" ale boje sie ze bys sie obrazil jak bym CIEBIE zestawil z tak marnym fotografem amatorem jak ja
    asterix nieszczęście w nieszczęściu to to,*że wszystkie osoby występujące w tym wątku to amatorzy. trafiają nam się*lepsze lub gorsze momenty cykania. natomiast niestety żaden z nas mentorem fotografii czy jej techniki nie był i nie będzie. jeszcze przynajmniej przez jakiś czas. to tylko forum canona. o sprzęcie. pozdrawiam
    gra i buczy bebop

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Moris gratuluję! córka czy syn?
    Dzięki ! Syn.

... no i czemu czarnobiałe
    A specjalnie zrobiłem je na B&W aby pokazać że też można
    (jednak oryginał jest w kolorze)