Cytat Zamieszczone przez asterix
bepop ja nie sadze bym sie kompromitowal tym co pisalem wyzej, to byla moja opinia na temat tych zdjec.. zdjecia dzieci stanowczo wole w kolorze bo mamy juz taka epoke a nie inna, ze kolor istnieje.
widzisz, pełne zdanie i zupełnie inaczej to brzmi. może o to chodziło?

Male dziecko ma w sobie wiecej zycia w kolorze (w b&w takze lecz niestety w nie w Twoich w moim mniemaniu).
asterix, miesięczne dziecko jest jeszcze nieco poturbowane porodem. czerwonawe, gdzieniegdzie popękane naczynka. niestety większość czasu jest wystraszone - za dużo nowych rzeczy, trzeba przy nim ciągle być etc. to tak nie z mojego doświadczenia a z obserwacji już drugich znajomych (a w zasadzie czwartych, tyle że tych liczonych do dwóch mam bliżej i częściej)

Mocno sie zdziwilem czytajac Twoj komentarz, mam o Tobie calkiem dobre zdanie i nie spodziewalem sie tego typu reakcji. Zdjecia maja prawo sie nie podobac jesli je wystawiasz pod krytke, a uwagi odnosnie poziomu fotografii forumowiczow vs Twoj poziom byly stanowczo nie na miejscu.
asterix jeżeli cokolwiek z tego oburzenia zamienisz na chęć fotografowania to jest ok. na żadnym forum nie spotkałem się z taką dysproporcją pomiędzy gadaniem o wirtualnym sprzęcie a żałosną ilością zdjęć. plus do tego każdy z nas jest specjalistą. w dziedzinie fotografii rzecz jasna. może jest to cały czas kwestia sposobu rozmowy o czymś. amatorzy wydający werdykty. tak jak photosig - czy protrafisz doradzić, czy Twój komentarz coś wnosi. to co piszesz oceniają też inni. ja oceniłem poziom wypowiedzi a nie ich relację do zdjęć.

Wiele osob jak widac podzielilo moje zdanie i porpostu ten element Twojego dorobku fotograficznego nie jest najlepszy. Apeluje o wiecej dystansu do tego co robisz.
asterix, naprawdę nie. nie zrozumiałeś. to nie chodzi o te zdjęcia. to wszystko co zostało powiedziane to tylko opinie. jeden lubi Guns'n'Roses drugi Jana Garbarka. na pewnej płaszczyźnie to tylko gust. trzeba umieć wyłapywać różnice a nie chcieć żeby wspaniały saksofonista grał jak gitarzysta z tej pierwszej kapeli. bo ja tak uważam, że powinien zagrać. rozumiesz? krytyka to oczko wyżej. masz coś istotnego do powiedzenia i to coś wnosi. albo jesteś w stanie doradzić. lakonicznie urwany równoważnik zdania nie jest tym. powiedziałbym nawet że jest lekceważący, ale naprawdę nie jestem przewrażliwiony na punkcie swoich zdjęć.

p.s. mialem dopisac "kolego po fachu" ale boje sie ze bys sie obrazil jak bym CIEBIE zestawil z tak marnym fotografem amatorem jak ja
asterix nieszczęście w nieszczęściu to to,*że wszystkie osoby występujące w tym wątku to amatorzy. trafiają nam się*lepsze lub gorsze momenty cykania. natomiast niestety żaden z nas mentorem fotografii czy jej techniki nie był i nie będzie. jeszcze przynajmniej przez jakiś czas. to tylko forum canona. o sprzęcie. pozdrawiam