Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Przesiadka z 400D

Awatar Wiewiór333
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Przesiadka z 400D

Witajcie, od 2 lat posiadam Canona 400D z dwoma obiektywami. Myślę, że już co nieco zdążyłem poznać tajniki fotografii, interesują mnie: natura, krajobraz, i trochę sport. Pomyślałem sobie, że mógłbym przesiąść się już na coś lepszego i tu pojawia się pytanie: na co? Fajnie by było, gdyby aparat posiadał funkcje kręcenia filmów,ale to sprawa drugorzędna. Zastanawiałem się co nieco nad 60D.I jeszcze drugie pytanie czy jest w ogóle sens zmieniać body, gdy do dyspozycji mam max. 3500zł. Z góry dzięki za pomoc !

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Z tym budżetem ma sens zmieniać na 5d. Jeżeli w ogóle.

Inne ruchy, to mniejsze czy większe zawracanie gitary.

Kup sobie obiektyw albo fajną wycieczkę, z której przywieziesz równie fajne zdjęcia ze swojego 400D jak wyszły by z nie-nadążam-już-za-kolejnymi-numerami tego samego aparatu.
    Entuzjastyczny Neofita

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiór333 Zobacz posta
    Witajcie, od 2 lat posiadam Canona 400D z dwoma obiektywami. Myślę, że już co nieco zdążyłem poznać tajniki fotografii, interesują mnie: natura, krajobraz, i trochę sport. Pomyślałem sobie, że mógłbym przesiąść się już na coś lepszego i tu pojawia się pytanie: na co? Fajnie by było, gdyby aparat posiadał funkcje kręcenia filmów,ale to sprawa drugorzędna. Zastanawiałem się co nieco nad 60D.I jeszcze drugie pytanie czy jest w ogóle sens zmieniać body, gdy do dyspozycji mam max. 3500zł. Z góry dzięki za pomoc !
    A jakie masz te obiektywy i czemu miałaby służyć ta zmiana?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiór333 Zobacz posta
    ... Zastanawiałem się co nieco nad 60D.I jeszcze drugie pytanie czy jest w ogóle sens zmieniać body, gdy do dyspozycji mam max. 3500zł. Z góry dzięki za pomoc !
    Czego Ci brakuje, lub co Cię ogranicza w posiadanym sprzęcie???

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Awatar mastal23
    Miasto
    KrK & Lublin

Domyślnie

sam posiadam 400d i zmienię na pewno na 40d. z twoim budżetem zostałoby na jakieś szqo :d

Awatar Wiewiór333
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Obiektywy to jeden kitowy, 70-200 f4 i planuje niedługo zakup czegos do krajobrazu, niezależnie od zmiany body.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Mialem 400D i zamienilem na 50D. Zyskalem w sumie uzywalne wyzsze ISO i lepsze w uchwycie body. Prawdopodobnie polepszylo sie tez ustawianie ostrosci w ciemniejszych warunkach. Sam obrazek praktycznie pozostal bez zmian wiec jesli myslisz ze nowe body poprawi Twoje zdjecia to sie grubo zawiedziesz (no chyba ze bys kupil 5D).
    Generalnie na Twoim miejscu kupil bym jakies nowe obiektywy lub wymienil posiadane na lepsze.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Generalnie na Twoim miejscu kupil bym jakies nowe obiektywy lub wymienil posiadane na lepsze.
    No też tak bym kombinował ale kolega jeszcze ciągle nie napisał czego oczekuje po takiej zmianie?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Awatar Wiewiór333
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co do tego co oczekuję po zmianie, to praktycznie nic mi nie przychodzi do głowy. Jedyne co mi przeszkadza to troszkę wyblakłe kolory, ale to chyba moja wina. Po prostu nie wiem, jaką "żywotność" mają aparaty i pomyślałem, że 2 lata to już sporo. A ostatnimi czasy mając przypływ gotówki zacząłem się wahać między kupnem nowych obiektywów, a przesiadką. No i chyba zostanę przy kupnie nowych szkieł

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Też mam 400D i czekam na Matkę Boską Pieniężną, a jak już się takowa objawi to w domu się zmaterializuje 5DII ewentualnie następca. Nie ma dla mnie sensu przesiadać się z xxxD na xxD, bo prędzej czy później będę chciał i tak xD. Dziobolek dobrze gada, odpowiedz sobie na pytanie co cie ogranicza i wtedy kombinuj. Moim zdaniem zmiana na 60D odwlecze tylko zakup czegoś mocniejszego. A i przy okazji stracisz na pośrednim zakupie...
    To tylko moja opinia z którą możesz się nie zgodzić.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów