Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 119

Wątek: O urodzie modelek i fotogeniczności :)

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Fotogeniczność to nie jest „ulotne czegoś tego” a ściśle określone parametry.
    Mógłbym prosić o definicję i "parametry"?
    Proszę mnie nie odbierać negatywnie. Ot, po prostu ost. zastanawiałem się właśnie nad tym jak każdy to hasło definiuje.

ElizabethBathory
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Fotogeniczność to nie jest „ulotne czegoś tego” a ściśle określone parametry.
    oo, a jakież to :> ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na Akademii S.P. każdy wam powie, na czym to polega. Proporcje, symetrie (lub a-), rozstaw i kształt oczu, krój ust i cała masa innych mierzalnych elementow. Pełna "antropologia" (aż strach) Pomjam już tzw. kanony piękna, które ewoluują oraz... "de gustibus".

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

omg proporcje proporcjami, ale jak ktos jest proporcjonalny, a nie fotogeniczny to co wtedy ucza na A.S.P. ?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Na Akademii S.P. każdy wam powie, na czym to polega. Proporcje, symetrie (lub a-), rozstaw i kształt oczu, krój ust i cała masa innych mierzalnych elementow. Pełna "antropologia" (aż strach) Pomjam już tzw. kanony piękna, które ewoluują oraz... "de gustibus".
    Idąc tym tropem to jak dodamy niebieskie oczy i blond włosy to odnajdziemy typ nordycki a nie fotogeniczność. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chodzi bardziej o wyjątkową kombinację tych elementów, plus fotograf i światło. Fotogenicznosć w stanie czystym nie istnieje. Potrzebny jest czynnik ludzki, który ją wzmocni, wydobędzie.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElizabethBathory Zobacz posta
    owszem, każdemu da się zrobić ładne zdjęcie, na którym będzie wyglądał o wiele lepiej niż w rzeczywistości, ale ja osobiście wolę robić ładne zdjęcia ładnym modelkom, wtedy mogę skupić się tylko na zdjęciu a nie jeszcze na kombinowaniu jak tu z "nieciekawej" zrobić piękność :]
    no ale każdemu według potrzeb
    Popieram. Nawet bym rozszerzył i zaryzykował stwierdzenie, że dużo trudniejsze jest zrobienie dobrej foty pięknej modelce. Po pierwsze trzeba znaleźć modelkę odpowiednio pasującą do własnej wizji/projektu. Po drugie przekonać ją do pozowania (niekoniecznie chodzi o bilety NBP). Po trzecie trzeba mieć dar "widzenia" czy dziewczyna się nadaje czy nie, a więc tę właśnie i fotogeniczność (choćby np. twarz możliwie najbardziej pozbawioną asymetrii), czy ma modelinowy luz podczas pozowania, czy jest aktywna, kreatywna, czy ma odrobinę cech aktorskich.
    Dobra, już się zamykam, bo się rozmarzyłem a zawodowcy mnie wyśmieją ;-)
    Faktem jest że takie modelki to skarb. Ale ten skarb musi jeszcze pasować do naszej wizji. Chyba że bierzemy supermodelkę i strzelamy co popadnie a coś się na pewno uda wybrać. Ale to już nie dla mnie, choćby nawet to była Maria Gaca. Tak focić nie lubię (choć Marię uwielbiam).
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Wycięte z:
    http://canon-board.info/showthread.php?p=940156

Marek, zaczynasz hasła jak M. Tyszka tylko wiele delikatniej (ten stosował słowo pasztety ). Nie sztuka zrobić dobre foto pięknej kobiecie, sztuka i wyzwanie to solidne zdjęcie tym określanym przez ciebie niezbyt interesującym. Tu ta obwoluto-winieta psuje mi odbiór, poza tym więcej na PM
    Marku ale ja chce robic fotki ktore podobaja sie innym. Na ostatnim foto pomniejszalem jej nos, pogrubialem i krztaltowalem usta zeby to lepiej wygladalo.
    Co z tego ze na mojej fotce bedzie wygladac znaczenie lepiej niz w realu jesli nie bedzie wygladac na tyle dobrze ze ktos spojrzy i powie wow.
    To chyba po to robimy te zdjecia zeby zachwycaly innych dzieki czemu w przyszlosci zdobedziemy jakas prace.
    Inna sprawa to zachowanie sie dziewczyn. Juz mi sie totalnie znudzilo branie do studia dzwiewczyn ktore siedza spiete jak slup i czekaja az je uloze do kazdego zdjecia a jak im powiem zeby sie rozluznily to na fotchach maja wyraz twarzy jak by im sie ktos kazal usmiechnac z marchewka w d...

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Pewien naukowiec chciał kiedyś wyodrębnić cechy charakterystyczne seryjnych morderców. W tym celu łączył fotografie tychże. Każdy z nich z osobna wyglądał jak zakapior z ciemnej ulicy ale po złożeniu kilkudziesięciu fotografii w jedną wyszedł osobnik zupełnie przeciętny. Mimo że twarz była coraz bardziej symetryczna i regularna. Cały plan wziął w łeb. Nie udało się wytypować cech charakterystycznych dla zwyrodnialców ale adonisa też nie stworzona. Piękno to chyba jednak nie wzór matematyczny. Chyba że funkcja zmiennych będzie dawała zawsze inny wynik. I chyba całe szczęście, bo pacjentki chirurgów plastycznych wyglądały by jednakowo. Zgroza!!!

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Pewien naukowiec chciał kiedyś wyodrębnić cechy charakterystyczne seryjnych morderców. W tym celu łączył fotografie tychże. Każdy z nich z osobna wyglądał jak zakapior z ciemnej ulicy ale po złożeniu kilkudziesięciu fotografii w jedną wyszedł osobnik zupełnie przeciętny. Mimo że twarz była coraz bardziej symetryczna i regularna. Cały plan wziął w łeb. Nie udało się wytypować cech charakterystycznych dla zwyrodnialców ale adonisa też nie stworzona. Piękno to chyba jednak nie wzór matematyczny. Chyba że funkcja zmiennych będzie dawała zawsze inny wynik. I chyba całe szczęście, bo pacjentki chirurgów plastycznych wyglądały by jednakowo. Zgroza!!!
    Aleś zamieszał! :-D
    Przecież zawsze znajdzie się ktoś, komu Twoja czy moja żona/narzeczona/córka/matka się nie podoba. Raz ktoś zadzwoni i spyta skąd bierzesz tak piękne modelki a innym razem napisze fajne robisz foty, ale modelki mi się nie podobają. Chodzi o pewne cechy, łatwość przybierania pozycji (póz głupio brzmi ;-), lekkość, mimimka, intrygujące spojrzenie. Przecież nie każdy musi to mieć. Chodzi o to, żeby taką osobę odnaleźć i coś nią przekazać. Chociażby kobiecość, zawsze zachwycam się jak to nasze dziewczyny potrafią pokazać tą lekkość, kobiecość bez wulgarności, którą tak uwielbia większość facetów. Wystarczy popatrzeć na foty Widmańskiej, Urbaniak, Pisarczyk czy Bulanowskiej.
    Ale często trafi się na dziewczynę z której moim zdaniem największy mistrz niczego nie wydobędzie. A pewnie jest śliczną narzeczoną, kochanką czy kim tam jeszcze.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów