Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 119

Wątek: O urodzie modelek i fotogeniczności :)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nilhi Zobacz posta
    Nie wiem, jak Wy, ale ja miałam chwilę wrażenia pt. atak klonów.
    No tak - wszystkie trzy mają parę oczu, jeden nos, jedne usta, no i włosy! Podobne jak 3 krople wody! Odniosłaś takie wrażenie głównie przez to, że oświetlenie jest pierdut na wprost, kadr idealnie taki sam, ustawienie głowy, ... Gwarantuję, że jakby zaświecić z ukosa softem, to już kształty twarzy byłyby wydobyte i widziałabyś znaczną różnicę.

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie o to chodzi.

Weź 3 dowolne kobiety "na chybił trafił", niech będzie że nawet z jednego rocznika.
    Żadna z kombinacji jaką uzyskasz nie będzie tak podobna do siebie (mimo posiadania jednej pary oczu, jednego nosa, jednych ust no i włosów) jak te 3 panie. Bo te 3 panie odzwierciedlają to, na co aktualnie jest popyt i co teraz uznawane jest za "ładne" przez maksymalną ilość przeciętnych widzów.

A po co zmieniać kadr, oświetlenie i ustawienie głowy? Właśnie ten kadr, oświetlenie i ustawienie głowy pokazuje się tu jako reprezentacyjne.

Nie o to chodzi, jakie te panie są "naprawdę" i jak się różnią charakterologicznie i morfologicznie. Chodzi o to, że robi się z nich na użytek masy pewne równanie do średniej oczekiwań względem "łatwej" urody.
    A mi się ta średnia nie podoba.

Nie to ładne, co ładne...

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Najpierw trzeba by je domyć z warstw ozdobnych a potem oceniać czy ładne. Popieram przedmówcę, mi jakoś te dzisiejsze trendy plastikowo-modowo-urodowe też nie leżą.
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

trochę z innej beczki, jakie macie triki w kontekście komunikacji z modelką aby osiągnąć intrygujące spojrzenie, czy prosicie o pokazanie emocji czy w detalach instruujecie modela?
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fmagik Zobacz posta
    trochę z innej beczki, jakie macie triki w kontekście komunikacji z modelką aby osiągnąć intrygujące spojrzenie, czy prosicie o pokazanie emocji czy w detalach instruujecie modela?
    Do nawilżacza powietrza dolej trochę amoniaku. Emocje same rosną i modelka znacznie się ożywia.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Do nawilżacza powietrza dolej trochę amoniaku. Emocje same rosną i modelka znacznie się ożywia.
    Fotografujący, rozumiem, również? :-D
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kwestia treningu... dla dobrego wyrazu twarzy można się poświęcić. :-D
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No tak - wszystkie trzy mają parę oczu, jeden nos, jedne usta, no i włosy! Podobne jak 3 krople wody! Odniosłaś takie wrażenie głównie przez to, że oświetlenie jest pierdut na wprost, kadr idealnie taki sam, ustawienie głowy, ... Gwarantuję, że jakby zaświecić z ukosa softem, to już kształty twarzy byłyby wydobyte i widziałabyś znaczną różnicę.
    Możecie się dziwić lub nie, ale ja jakoś nigdy nie rozpoznawałem Nataszy Urbańskiej, nie mówiąc o pozostałych 2. Coś w tym jest, że te panie są wbrew pozorom dość przeciętne, choć ładne. Nie wyróżniają się niczym szczególnym, w sensie urody. Chyba to między innymi ma na myśli kolega nilhi.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Możecie się dziwić lub nie, ale ja jakoś nigdy nie rozpoznawałem Nataszy Urbańskiej, nie mówiąc o pozostałych 2. Coś w tym jest, że te panie są wbrew pozorom dość przeciętne, choć ładne. Nie wyróżniają się niczym szczególnym, w sensie urody. Chyba to między innymi ma na myśli kolega nilhi.
    Tak. Kolega nilhi właśnie to ma na myśli. Nie rozpoznałabym żadnej z tych pań gdyby przeszła obok mnie, nawet w pełnym make-upie. Po prostu są doskonale... bezpiecznie ładne.
    Jak dla mnie, nie ma nic dziwnego w tym, co piszesz.

fmagik - IMHO to jest właśnie ten moment, w którym pracuje Twoja osobowość ;-) Z mojego doświadczenia wynika, że jeśli modelką jest...modelka, taka profi, to wystarczy powiedzieć wprost czego się oczekuje. One to potrafią zapewnić w większości przypadków z jakimi pracowałam.
    A jeśli chodzi o "zwykłą dziewczynę", to moim zdaniem w 80% efekt zależy od tego, czy ona ma do Ciebie zaufanie, żeby "porobić z siebie idiotką" robiąc wielkie oczy i zalotnego dzioba.
    Wersja najprostsza - dajesz odrobinę swobody, obserwujesz, a jak zrobi ciekawy ruch, gest, mówisz: proszę, zrób tak jeszcze raz
    Mało wyrafinowane, ale tyle można powiedzieć pomijając Twoją osobowość i relację z modelką ;-)

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A po kilku sesjach dziewczyny przyjdą z pampersem w prezencie, a ty zyskasz ksywkę "zaszczany fotograf"...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów