Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 119

Wątek: O urodzie modelek i fotogeniczności :)

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie O urodzie modelek i fotogeniczności :)

Wycięte z:
    http://canon-board.info/showthread.php?p=940156

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Maxmodels znalazlo kilka niezbyt interesujacych dziewczyn w okolicy.
    Ale wracajac do zdjec to jedno wykonane bez ringa z tej samej sesji.
    Tym razem chcialem uzystac taki vintage style.
    Zdjecie mialo pokazac makeup wiec prosze nie pisac o braku kontaktu wzrokowego. Prosze o krytyke i dziekuje ze sie wam chce cos skrobnac.
    Marek, zaczynasz hasła jak M. Tyszka tylko wiele delikatniej (ten stosował słowo pasztety ). Nie sztuka zrobić dobre foto pięknej kobiecie, sztuka i wyzwanie to solidne zdjęcie tym określanym przez ciebie niezbyt interesującym. Tu ta obwoluto-winieta psuje mi odbiór, poza tym więcej na PM
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-02-2011 o 23:01

ElizabethBathory
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Marek, zaczynasz hasła jak M. Tyszka tylko wiele delikatniej (ten stosował słowo pasztety ). Nie sztuka zrobić dobre foto pięknej kobiecie, sztuka i wyzwanie to solidne zdjęcie tym określanym przez ciebie niezbyt interesującym. Tu ta obwoluto-winieta psuje mi odbiór, poza tym więcej na PM
    bez przesady, niektóre osoby naprawdę się nie nadają, nieraz nawet ludzie ładni na co dzień nie posiadają tego ulotnego czegoś co określamy jako "fotogeniczność" i nie widzę sensu walczyć za wszelką cenę.. a swoją drogą pięknej kobiecie można bez problemu zrobić brzydkie zdjęcie krzywdząc ją nieodpowiednim ustawieniem albo światłem

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

e tam, każdej kobiecie mozna zrobić dobre zdjęcie, tzw fotogeniczność nie ma tu nic do rzeczy. To tylko kwestia sprawności fotografa i wizażystki... to po pierwsze...a po drugie, nie każda kobieta musi na zdjęciu wyglądać jak modelka...z kolei nazywanie kobiety "pasztetem" kiedy samemu jest się brzydszym niż, po góralsku mówiac, "d...a diobła" to kpina jakaś.

to jest jak z wbijaniem gwoździ...naucz się wbijać gwoździe bez młotka a jak się nauczysz to dostaniesz mlotek... naucz się robić zdjęcia nie pięknym kobietom a jak sie nauczysz to dostaniesz piękną

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    kiedy samemu jest się brzydszym niż, po góralsku mówiac, "d...a diobła" to kpina jakaś.
    Tyle że "my" nie musimy wyglądać - jesteśmy po drugiej stronie ;P

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElizabethBathory Zobacz posta
    bez przesady, niektóre osoby naprawdę się nie nadają, nieraz nawet ludzie ładni na co dzień nie posiadają tego ulotnego czegoś co określamy jako "fotogeniczność"
    NIE PRAWDA!!! Słuchaj Tyszki i oglądaj top model... tam "ładne panie się same mają ustawić, co to za fotograf co skreśla kobietę bo nie umie się ładnie sama ustawić - wiem pod publikę wszystko, ale mimo to śmiesznie to... Owszem przypadki się zdarzają sporadyczne lecz te dziewczyny nie proszą o pozowanie za zdjęcia lub nawet nie przychodzą i nie płacą... one po prostu nie przychodzą.A to coś mozna z kobiety wydobyć ino trza wiedzieć co i poświęcic temu chwilę, a nie patrzeć na dudki i zegarek

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

marekb: czyli twierdzisz ze z kazdego mozna wydobyc piekno?
    - jezeli tak, to odwazne slowa..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ja sie zgadzam z ElizabethBathory
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 27-02-2011 o 22:39 Powód: Automerged Doublepost
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Tyle że "my" nie musimy wyglądać - jesteśmy po drugiej stronie ;P
    Tyle że kolega Adso mówił o czymś innym .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    marekb: czyli twierdzisz ze z kazdego mozna wydobyc piekno?
    - jezeli tak, to odwazne slowa..
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ja sie zgadzam z ElizabethBathory
    napisałem, ze są małe wyjątki (tak dla zabezpieczenia), ale one się nie lansują

ElizabethBathory
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    e tam, każdej kobiecie mozna zrobić dobre zdjęcie, tzw fotogeniczność nie ma tu nic do rzeczy. To tylko kwestia sprawności fotografa i wizażystki... to po pierwsze...
    owszem, każdemu da się zrobić ładne zdjęcie, na którym będzie wyglądał o wiele lepiej niż w rzeczywistości, ale ja osobiście wolę robić ładne zdjęcia ładnym modelkom, wtedy mogę skupić się tylko na zdjęciu a nie jeszcze na kombinowaniu jak tu z "nieciekawej" zrobić piękność :]
    no ale każdemu według potrzeb

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Fotogeniczność to nie jest „ulotne czegoś tego” a ściśle określone parametry.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów