Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: Photoshop CS5 za 900zl

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta

Co do Twoich początków to musisz brać pod uwagę, że każda osoba to indywidualny przypadek i jej realia finansowe.

Co do drugiej części to generalizujesz i wrzucasz ludzi do jednego wora. Nie koniecznie ktoś, kto rezygnuje początkowo z DG etc. to fotoziutek z świadomością obskoczenia całej ceremonii 500-tka i kitem.

Jak już wcześniej wspomniałem, ktoś kto jest na początku drogi i ma taką, a nie inną sytuację materialną może już dysponować jakimś przyzwoitym sprzętem, ale nie mając żadnej pewności na powodzenie interesu nie pakuje się w DG etc.

W dużej mierze mówię tu o sobie, nie widzę początkowo sensu nabijania skarbówce kabz po brzegi, po to żeby po roku zawiesić działalność, bo nie wydalam. Właśnie na początku jest najgorzej, gdy jest mało ofert etc.

I tak ja np. zastanawiam się jak uzbierać na Twoje warsztaty? Wolę zrobić pierwsze ileś zleceń na umowę o dzieło, bo wtedy po 8 miesiącach uzbieram na warsztaty u Ciebie, a satysfakcji, że przez 8 miesięcy napchałem kieszeń fiskusowi na prawie 2 k nie będę miał.

A więc widzisz, na początku to zawsze coś za coś. O wiele bardziej wole kompromisy kosztem takich rzeczy niż sprzętu i nabywania umiejętności.
    Nie do końca ogarniam jaką myśl próbujesz tu sprzedać. Przecież wchodząc w każdy biznes trzeba zainwestować. Jak się nie ma to się nie robi biznesu tylko idzie do pracy.
    Ceny sprzętu softu itd. nie mają tu nic do rzeczy. Na tej zasadzie można by mieć do producentów samochodów pretensje czemu nie sprzedają ciężarówek po 100$ za sztukę, bo są tacy co chcą wozić towar, a nie mają pieniędzy na to żeby odpowiednie auto kupić. Dziwne podejście.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    ....zysk z legalnych egzemplarzy jest przeogromny, zwłaszcza przy tych cenach.
    Skąd to wiesz? Jakieś dane?
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-03-2011 o 14:40 Powód: Automerged Doublepost
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów