Pokaż wyniki od 1 do 10 z 88

Wątek: Photoshop CS5 za 900zl

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W sumie istotna. Nie lubie ignorancji. Jesli stac Cie zeby wydac 3000zl na software to gratuluje Ci statusu materialnego. Szczegolnie jesli nie zyjesz z fotografi. Tylko, ze wtedy w moich oczach stajesz sie snobem gardzacym innymi, ktorych niekoniecznie stac zeby wydac srednia krajowa na taki program. Rozumiesz? Dla mnie "polskim dziadostwem" jest piractwo i snobizm.

Sposob ktory opisalem nie lamie zasad prawa, bo jest to calkowicie legalne. Nie lamie tez prawa moralnego, czy tez etycznego.

Lamie zasady snobistyczne, z tym sie zgodze, ale wybitnie nie wpisuje sie w ten prad mysleniowy...
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Tylko, ze wtedy w moich oczach stajesz sie snobem gardzacym innymi, ktorych niekoniecznie stac zeby wydac srednia krajowa na taki program. Rozumiesz?
    Nie bardzo... Chcesz zarabiać na fotografii - to bądź mężczyzną i kup soft tak jak kupujesz sprzęt - normalnie w sklepie, bez dziadowskiego zapisywania się do jakiejś bezsensownej szkoły...
    Nie zarabiasz i Cie nie stać - kto powiedział że każdy musi mieć PSa, jest masa tańszych a niekoniecznie wiele gorszych programów.

To że sobie kupiłem nie ma nic wspólnego ze snobizmem (sam się spytałeś jaką kopię mam) - było mnie stać, uznałem że potrzebuję to kupiłem. Zaręczam Ci że bez sensu pieniędzy nie wydaję, ale żeby robić kombinacje tylko w celu uzyskania licencji akademickiej to mi nie przyszło do głowy (mimo że byłoby to znacznie łatwiejsze niż w Twoim przypadku). EOT, za jakiś czas studenci Was podziękują jak Adobe zamknie program dla Polski to pół miliona ludzi pozapisuje się do podrzędnych szkół tylko po to żeby zrobić ich w konia...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów