Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 88

Wątek: Photoshop CS5 za 900zl

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

marekb, tez jestem zdania ,ze piractwo jest pozytywne w tym sensie, ze reguluje cene softu oryginalnego. sam nie pirace, ale patrze troche z dystansem na to zjawisko.

majchalak tak, nie uczeszczam. w sumie spoznilem sie troche bo moglem na studiach to kupic, ale znowu wtedy nie bylo cs5 z tak fajna licencja. teraz sie zastanawiam czy nei zrobilem zle nie kupujac calego pakietu z premiere itd...
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skąd w ogóle pomysł, że piractwo obniża jakiekolwiek ceny? Jakieś argumenty na poparcie tej tezy?
    Niby jak ktoś ma ukraść za darmo, a kupić za 5 tysięcy to ukradnie, a jak ma kupić za dwa tysiące lub ukraść to wybierze legala? Niby dlaczego?
    Zwykle ludzie kradną bo nie chcą wydać ani złotówki.

Zwykle jak kogoś okradają, jest zmuszony podnieść ceny, żeby rekompensować straty.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    I na tym zakończmy OT o piractwie itp. Będę ciął i nie chcę nikogo skaleczyć.
    Ja nie wiem czy kolega Kolaj pisze po Chińsku czy po prostu niektórzy mają gdzieś to co napisał.
    Niezależnie od powodów - to nie jest wątek o piractwie i proszę tego tematu tutaj nie kontynuować - wszelkie próby omijania będą od teraz "nagradzane" :rolleyes:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Nic nie proponuję, ale też nie potępiam ludzi, którzy kombinują w ramach prawa.

Po pierwsze w czym ci to przeszkadza, to i tak nie Twoja grupa docelowa klientów. Zawsze mnie zastanawiała grupa ludzi, którzy biorą za ślub 3k i na brak klienteli nie narzekają, a na forach psioczą na tych co robią za przysłowiowe pińcet. Wolny rybek, wolny rynek? Jeśli jesteś pewien swojej jakości nie masz się co martwić.

Po drugie, może nie pamięta wół jak cielęciem był, chyba, że zawsze miałeś kupę hajsu to i tak tych kombinujących nie zrozumiesz.
    widzisz, nie mam nikomu za złe jeśli chce robić za darmochę, jednak tracenie energii i czasu na kombinowanie czasem moze się odbić na efektach samej fotografii. Już widzę prywatny komputer w firmie i drżenie rąk czy jak przyjdzie kontrol, to czy wolno czy nie wolno mi go mieć?? Czy mogę dalej robić śluby na umowę o dzieło, bo US...?? Zamiast koncentrować się na samej pracy i robić ją z pasją, przyjemnością to zawsze będziesz myślał, ze cos tu nie tak. Wersji nie można odsprzedać więc jakby tracisz te 900 chcąc w końcu całkiem legalnie prowadząc DG robić zdjęcia.

Co do mojej kasy i jak zaczynałem?? moja sprawa lecz ci powiem: miałem trochę sprzętu lecz od razu zaryzykowałem, wziąłem kredyt (nie żadne dotacje z PUPy) i obkupiłem się w eLe, Puszkę ( 300D został jako backup ), PSa i takie tam inne i oprócz pierwszego nie robiłem ślubów poniżej 1k. Po prostu nie było mnie na to stać, by dawać komuś prezenty. Masz rację klient za 500 to nie mój klient i ten od tego fotograf to nie konkurencja lecz słyszy cię ostatnio często kupię sobię 500D (bo 550D już za droga ), PSa ściągnę lub kupię za 900 i będę robił śluby za pincetFirmy nie otworzę bo ZUSy i inne koszty, itd itd... Pewnie, że tak też można.

Sid ,czytaj ze zrozumieniem, po prostu się zastanawiałem. EOT

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Marek bo to zabrzmialo jakbys pil do mnie. za pincet nawet gdybym robil sluby to by mi sie **** z domu ruszyc nie chcialo.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Odnośnie oprogramowania.... Pojawily się na rynku Adobe programy (zwlaszcza pakietyAdobe) ktore są UPGRADE ale z dowolnego POJEDYNCZEGO produktu Adobe (czyli nie trzeba miec koniecznie danego pakietu w niższej wersji a jedynie produkt Adobe, np PS cs3 czy In Design Cs4). Ja np kupilem pakiet Adobe Standart Design CS5 za 3600 UPGRADE (Illustrator, InDesig, Photoshop + oddzielna plyta z pelną wersją Adobe Acrobat Professional 9 ). Przy instalacji uzyłem mojego starego Acrobata 6 Pro.. Ostatnio jak stawialem na nowo system, zacząłem instalacje pakietu od zainstalowania Acrobata 9PRO z pakietu STandartDesign, po wlozeniu plyty z PS, AI i InD okazalo się, że program potraktowal, że robie update wlasnie z programu Acrobat 9..... Wychodzi zatem na to, ze nie ma potrzeby kupowania PELNEGO pakietu za 6 tys, skoro za 2 tys mam to samo... za troche mniej niz cene jaka zaplacilem mialbym raptem Photoshopa i nic wiecej (przynajmniej w dniu, w ktorym kupowałem)
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto
    Kraków

Domyślnie

JaBlam tylko pytanie czy ten blad programistow jest zgodny z licencja?

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Wiesz... Generalnie to ten Acrobat 9 Pro to taki bonus dokladany.... Oddzielna plyta, oddzielny numer seryjny... Dziwne , ze pozostale programy sa na drugiej plycie i posiadaja wspolny numer seryjny. Dlaczego zatem nie wlozono tam Acrobata? Przeciez rownie dobrze mogl tez byc jako Upgrade, tymczasem to pewna wersja.
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Całkowicie zgadzam się z markiemb.

Jeśli ktoś na poważnie chce się zająć fotografią zarobkową to wysupła z portfela na normalną licencję.
    Śmieszy mnie takie kombinowanie, jak tu wydać jak najmniej kasy, żeby tylko mieć "legalnie". Zgodzę się z tym, iż jest to dobre rozwiązanie dla kogoś kto nie ma własnej firmy i tylko od czasu do czasu ma okazję załapać jakąś "fuchę" za pieniądze - to owszem niech korzysta, ale jeżeli ktoś na zarejestrowaną działalność gospodarczą i szuka takich rozwiązań to dla mnie nie jest poważną firmą.
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

W sumie, wczesniej sie nie zastanawialem, bo jak mowilem, u mnie podstawe do upgrade stanowil Acrobat 6 Pro.. Ale tak jakos przypadkowo wyszlo, wiec czemu nie.
    Jarek

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów