Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: 20D jako pierwsza lustrzanka?

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ska Zobacz posta
    Przygotuj sie na nerwice zwiazana z AF a tak ogolnie to dobry wybor
    Dżizas! Co Wy ludziska fotografujecie, że tak narzekacie na AF? Fociłem 20D śluby, wesela, zawody sportowe, koncerty, w upale, mrozie i deszczu, i kupę innych imprez i jakoś nigdy nie odczuwałem dyskomfortu z powodu pracy AF. Owszem seria 1D to to nie jest (a też mam porównanie z 1Dmk2, którego miałem okazję męczyć 'służbowo'), ale znowu bez przesady.

Cytat Zamieszczone przez Brzoska Zobacz posta
    To 20D da rade w kościele ? Pytam się na serio bo ewentualnie służył by jako backup, tylko jeszcze nie wiem do czego. Nie mam nikogo w okolicy żeby pożyczyć i zerknąć jak daje rade w ciemnościach sobie ten sprzęt :/

Swojego 450D chciałem sprzedać i zakupić 7D ewentualnie 5DmkI żeby mieć spokój na jakiś czas. A jeśli nie to dokupić porządny słoiczek
    od października 2004 jestem szczęśliwym i zadowolonym posiadaczem tej puszki. W międzyczasie korzystałem z 1Dmk2, potem 40D, jakiś czas temu dołączyła do tego grona 5Dmk2 i zdradzę Wam sekret 20D dalej robi fajne zdjęcia, nawet, co będzie szokiem dla niektórych, w KOŚCIELE!
    A na poważnie to według mnie ISO do 800 da się przeżyć, od biedy jak trzeba to i 1600 w awaryjnej sytuacji są radę.
    Zawsze bawiło mnie to, że jak dany model był w sprzedaży to wszyscy się nim zachwycali i pisali pieśni pochwalne, a jak wchodził następca (który może i miał/ma lepsze parametry) to zaraz dany model był be, paskudny i wogóle to nadawał się tylko jako przycisk do papieru.

Tak więc odpowiadając na Twoje pytanie to: TAK 20D nadaje się do kościoła, owszem są już dostępne nowsze/lepsze aparaty do takich zadań, ale nie oznacza to że dwudziestka nie zrobi dobrych zdjęć w kościele.
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Nie trzeba porownywac do aparatow z wyzszej polki. Mialem kupe lat D70s i tam nie bylo czegos takiego jak nie trafiona fota a tutaj nagminnie sie to zdarza nawet z systemowymi szklami a juz nie wspomne o ciezszych warunkach oswietleniowych czy elementy o gladkiej fakturze. Nie ma co ukrywac to sa fakty i trzeba do tego przywyknac

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

...
    Jak w temacie chciałem zonie zakupić pierwsza jej lustrzankę...
    To 20D da rade w kościele ? Pytam się na serio bo ewentualnie służył by jako backup, tylko jeszcze nie wiem do czego.
    Chcesz powiedzieć że jeszcze nie masz lustra a chcesz już się brać za śluby??
    Nie no życzę szczęścia

Bez urazy najpierw poznaj sprzęt zgromadź minimalne zaplecze techniczne, trochę wiedzy co i jak a potem bierz się za takie rzeczy.

Co do puchy 20d ma to czego nie mają nowsze czyli jest solidnie wykonana, oraz ma mały ekran. To uczy by nie ogladać fot na aparacie, przy przejściu na analoga jest lżej

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betinus Zobacz posta
    Tak więc odpowiadając na Twoje pytanie to: TAK 20D nadaje się do kościoła, owszem są już dostępne nowsze/lepsze aparaty do takich zadań, ale nie oznacza to że dwudziestka nie zrobi dobrych zdjęć w kościele.
    Ok nie jestem osoba która pędzi za nowościami, poki sprzęt daje rade i mi pasuje to go używam nie widzę sensu wymiany po sezonie.

Pytam sie bo w reki 20D nie miałem, będę miał pójdę cyknę kilka fotek i juz bede wiedział na czym stoje. Ale fajnie ze już teraz wiem ze sa spore szanse ze da rade
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    Chcesz powiedzieć że jeszcze nie masz lustra a chcesz już się brać za śluby??
    Nie no życzę szczęścia

Bez urazy najpierw poznaj sprzęt zgromadź minimalne zaplecze techniczne, trochę wiedzy co i jak a potem bierz się za takie rzeczy.

Co do puchy 20d ma to czego nie mają nowsze czyli jest solidnie wykonana, oraz ma mały ekran. To uczy by nie ogladać fot na aparacie, przy przejściu na analoga jest lżej
    Nie chce tego powiedzieć wiec albo nie przeczytałeś uważnie wątku albo bierzesz mnie za kogoś innego.
    Ostatnio edytowane przez Brzoska ; 02-03-2011 o 17:53 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czego Wy chcecie od 20D? ISO ma takie jak i nowe puszki, jak nie lepsze..
    W 1:1 h-iso jest takie same jak nowsze body, roznica jest w mpix, bo wiadomo, ze takie 18mpix przeskalowane do 8mpix zdrobni szum znacznie. Cala roznica...

3200 z 20D. Cos zle z Tym?
    http://img844.imageshack.us/img844/193/iso3200v.jpg

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie trzeba porownywac do aparatow z wyzszej polki. Mialem kupe lat D70s i tam nie bylo czegos takiego jak nie trafiona fota a tutaj nagminnie sie to zdarza nawet z systemowymi szklami a juz nie wspomne o ciezszych warunkach oswietleniowych czy elementy o gladkiej fakturze. Nie ma co ukrywac to sa fakty i trzeba do tego przywyknac
    Mam od wielu lat 30D i wcześniej 20D. Masz najzwyczajniej w świecie zepsutą puszkę i wyciągasz pochopne wnioski. Znam ograniczenia tego AF-a ale nie miałem nagminnie przypadków o których piszesz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar ska
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

To wyglada na to ze wiekszosc ma zepsute puszki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To wyglada na to ze wiekszosc ma zepsute puszki
    To znaczy o jakiej większości mówisz - znasz jakieś badania w tej materii ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Awatar Robert.L
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

... Mialem kupe lat D70s i tam nie bylo czegos takiego jak nie trafiona fota ...
    A babcia mi mówiła, że nie ma rzeczy idealnych, a tu proszę aparat Nikona jest wyjątkiem
    Wiem, wiem AF Nikona jest lepszy od Canona, ale bez przesady.

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Czego Wy chcecie od 20D? ISO ma takie jak i nowe puszki, jak nie lepsze..
    W 1:1 h-iso jest takie same jak nowsze body, roznica jest w mpix, bo wiadomo, ze takie 18mpix przeskalowane do 8mpix zdrobni szum znacznie. Cala roznica...

3200 z 20D. Cos zle z Tym?
    http://img844.imageshack.us/img844/193/iso3200v.jpg
    Ja nic nie mam do 3200 w 20D, sam bardzo często korzystam z tej czułości i jakoś szumy mi nie przeszkadzają, ale nie chciałem prowokować różnych szumofobów i innych tego typu więc nie wspominałem o ISO H.
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów