Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: 20D jako pierwsza lustrzanka?

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie 20D jako pierwsza lustrzanka?

Witam

Jak w temacie chciałem zonie zakupić pierwsza jej lustrzankę. Powoli małpka którą miała jej już nie wystarcza. Wybór wstępnie padł na 20D. I teraz tak, obserwuje rynek allegro czy tez tutaj giełdę ale chciałbym poznać wasze zdanie jakie będą cenowe widełki za samo body tego aparatu (szkielkami bedziemy sie wymieniac . Nie ukrywam ze chciałbym wydać na sprzęt od 400 do 800 zl. Czy w tym przedziale da się trafić mało przechodzony sprzęt ?

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

ostatnio właśnie rzucił mi sie gdzieś w oczy 20d właśnie za 800zl z przebiegiem 30tys klapnięć więc to nie jest aż tak dużo ale wiadomo trzeba by też obejrzeć na żywo pomacać itd

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

nie wiem skąd jesteś ale... łódź... allegro kup teraz za 900 więc poza allegro powinien za 850 iść... o prowizję z allegro zawsze się udaje stargować no chyba że sprzedający nie jest świadomy ze allegro też musi zarobić i to nie mało na jego towarze. [URL="http://allegro.pl/canon-20d-obiektyw-16-55-2-baterie-4-x-cf-1gb-i1482497634.html"]LINKA do aukcji 20D nawet z KITem/URL]
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Początki nałogu

Domyślnie

Z takim udokumentowanym przebiegiem brałbym bez wahania. Dobrze byłoby obejrzeć fotkę na małym otworze przysłony- czy nie ma jakiegoś dyskwalifikującego zafajdania matrycy.
    IMO to naprawdę dobra cena, jeśli puszka bez jakichś felerów.
    Jako użytkownik bardzo, bardzo sobie chwalę 20D.
    Dla robiących wyłącznie JPG może 30D byłby lepszy (Picture Styles) ale jak dla mnie stanowczo za duża dopłata za to i za większy LCD plus pojemniejszy bufor. To już bym raczej zbierał na najnowsze puszki.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Francja / Polska

Domyślnie

w okolicach 400-500 zl kupisz body z duzym przebiegiem a za 800-900 mozna upolowac jeszcze "swieza" sztuke od amatora,tylko trzeba troche poczekac,bo pokazuja sie czasami na allegro. Za taka kase naprawde warto,sam mam i polecam.

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Propo puszek. Kolega ostatnio kupił 30d za 900 zł przebieg to ok 30 tys. Można się dogadać.

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

20D to doskonały wybór Jakość obrazu znakomita (jak 40D, miałem oba więc mogłem porównać) Warto polować i myślę, że w granicach 800zł spokojnie dostaniesz

Coś już napisał Awatar mirasb
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam
    Jako użytkownik podobnego aparatu (C30d) potwierdzam bardzo dobre opinie o 20d. Upolowanie egzemplarza w świetnym stanie moze być jednak dość trudne.
    Jednak jeśli się uda to będziesz zadowolony. Używam 30d od 2007 roku działa i wygląda jak nowy, a to bardzo podobne konstrukcje :-D.

Pozdrawiam
    Mirek

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Używałem 20d i bardzo dobrze wspominam, przy szybkich zdjęciach AF czasami nie wyrabia, poza tym ok.

Dopiero zaczyna Awatar Brzoska

Domyślnie

Do jakiej ilości pstryknięć bezpiecznie kupować 20D ? Ewentualnie czy lądować się w sprzęt który miał ja wymieniana ? Bo taka aukcja tez jest na allegro.

allegro.pl/canon-20d-body-i1473878930.html

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów