Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Strona internetowa

Bywalec

Domyślnie Strona internetowa

Hej
    Mam pytanie do tych co wystartowali ze swoją stroną internetową i są obeznani co i jak
    Z nudów zacząłem robić "projekty" stronek w prog. Website. Jakoś mi idzie ale zatrzymałem się przy galerii... Mam taką wizję, że zdjęcia zajmowały by całe główne miejsce na stronie a przełączało by się je za pomocą klikiem myszki...
    Więc musiało by to być w flash...
    W prog jest niby opcja robienie galerii ale pod obrazkiem pojawiają się ich miniaturki... A chciałbym aby osoba która by przeglądała te zdjęcia nie wiedziała jakie są następne xD...
    Ogólnie stylistyka strony jest prymitywna bo wszędzie jest biało oprócz koloru czcionki która jest czarna . Wydaje mi się ze z ta galerią/interaktywnym pokazem slajdów(?)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Poczytaj może coś tu znajdziesz: http://canon-board.info/showthread.php?t=23331
    co do meritum to może lepiej skorzystać z gotowych cms-ów - http://canon-board.info/showthread.php?t=54803.
    Tutaj jeszcze:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=33305&page=2
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

przejrzałem linki i jakoś tak średnio to widzę...można skorzystać z gotowych galerii flash... wszystko by było ok gdyby nie te miniatury koło zdjęć... Jakoś mi to przeszkadza... i brzydko by to wyglądało na stronie... zdecydowałem się na klasyczną wręcz prymitywną koncepcję strony i chciałbym się jej trzymać...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez k-9 Zobacz posta
    przejrzałem linki i jakoś tak średnio to widzę...można skorzystać z gotowych galerii flash... wszystko by było ok gdyby nie te miniatury koło zdjęć... Jakoś mi to przeszkadza... i brzydko by to wyglądało na stronie... zdecydowałem się na klasyczną wręcz prymitywną koncepcję strony i chciałbym się jej trzymać...
    To może poszukaj gotowych cms-ów jest tego mnóstwo. Po co wyważać otwarte drzwi?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec

Domyślnie

fajnie i funkcjonalnie wygląda to na stronie marcina tyszki. nie to żebym reklamował czy coś ale chodzi mi właśnie o to

Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Właśnie to przerabiam

Witam
    Odpowiem jako laik - są przynajmniej 3 drogi:
    1. Łatwa – skorzystać z gotowych szablonów, polecam artykuł: http://fotografia.wordpress.com/pora...asnej-stronie/
    2. Optymalna – zleć wykonania osobie, która to robi i nie myśl już o tym;
    3. Trudna – Nauka HTML, CSS, PHP i jeszcze nie wiem czego… - po 3 miesiącach ciężkiej roboty powstało coś takiego: http://e-bielecki.pl/ (z automatycznym wczytywaniem danych z katalogów – dzięki bartel). Na razie brzydkie toto i ma błędy ale to moje dziecko.
    W zależności od chęci, ilości wolnego czasu i ew. pieniędzy wybierz pkt. 1, 2 lub 3.
    Mam nadzieję, że pomogłem
    Pozdrawiam

Bywalec

Domyślnie

Znam tak min. te 3 sposoby... mam już prawie gotową stronę! więc nie widze sensu aby ją komuś zlecać... Mam jedynie problem z tą ***** galerią... Chyba by było najlepiej zrobić w flashu... Wymagam jedynie 2 rzeczy... Zdjęć na całej głównej stronie (bez powiększanie itp) i aby było można je przełączać (klikając myszką, nie chce pokazu slajdów które by się przewijały z kilka sekund) z ładnym przejściem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wszystko to co zobaczyłem na stronie "tyszki" jest do zrobienia w html+jquery, no chyba że nie chcesz robić efektu przejścia, to stronę zrobisz w samym html.
    Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
    Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L

Bywalec

Domyślnie

fajnie wyglądają przejścia między poszczególnymi zdjęciami... Trochę dziwnie to zabrzmi ale nadaje to subtelności stronie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów