Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: okazja 350d

Domyślnie

Moja 350 leży obecnie w szufladzie, jakbym miał ją wycenić to na wspomniane około 800zł, jednak jej nie sprzedam, przebieg pewnie też ma niewielki. Jak dla mnie aparat jest, był i wciąż będzie super. Wracając do pytania, to cena raczej średnia.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki.
    Kiedys 40d było okr. krytykowanym aparatem (że niby mydło daje, pamiętam jak dziś), teraz też jest "kultowy". Ciekawe (i chyba prawda), że af w 40d , 50d i 60d jest ten sam (!); dopiero w 7d dali coś nowego.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Dzięki.
    Kiedys 40d było okr. krytykowanym aparatem (że niby mydło daje, pamiętam jak dziś), teraz też jest "kultowy". Ciekawe (i chyba prawda), że af w 40d , 50d i 60d jest ten sam (!);
    Ten sam.
    A przypomnij sobie jak po pokazaniu się został zjechany 50D - rany co się wtedy działo :rolleyes:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Żąda "tak sobie". Ja jeśli mogę wtrącić tylko od siebie: mamy 2011 rok i sprzęt pokroju 350D jest przestarzały moralnie :razz: ..

Pozdrawiam.
    zostałam przekonana.. więc zaczepie może o coś nowszego,ale obiecuje, że to będzie canon

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Za podobną kwotę, można chyba kupić 20D. Jak dla mnie to jest najlepszy wybór z używanych tanich Canonów.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zgadzam sie z kolega igor 58 ,a od siebie dodam ze 350 d to fajny aparat i mozna nim robic calkiem fajne foty i miec duzo radosci,acha i jeszcze kultowy.Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak by nie był fajny, to by wylądował w koszu/kontenerze.
    Czasem af wkurza, ale element nieprzewidywalności jest w fotografii konieczny. Użytkownicy i producenci cały czas próbują go (ten element) usunąć, i pewnie dobrze, ale jak się nie robi reportaży czy ślubów... Poza tym, zawsze można mieć II body. Na razie w stajni Canona nie widzę dla siebie następcy 350; pełna klata nie wchodzi w grę, 7d wciaż za drogi (i tańszy nie będzie).

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artd4 Zobacz posta
    350d jak i 50d stają się aparatami kultowymi w przeciwieństwie do 400d,450d,500d ,550d,czy 40d
    Co do wytrzymałości to ile znacie osób,którym skończyła się migawka w 350d?
    Wypowiadam się tylko co do sprzętu, a nie ceny,bo te normalnie spadają
    Dla amatora to bardzo dobry sprzęt.
    to jest oczywiście WYŁĄCZNIE TWOJA teoria. na czym Twoim zdaniem polega kultowość 350D? 50D obrasta w legendę powtarzanymi na tym forum frazesami. Owszem jest dobrym aparatem i na pewno lepszym od 60D ale nie przesadzajmy że kultowym. Kultowy to był trabant 300D ale 350 czym się wyróżniała.

Zapytam brutalnie - dlaczego miałbym wybrać 350D z gripem za 900zł a nie 30D w tej samej cenie??

Ja sam daleki jestem od teorii że seria XXD jest lepsza od XXXD pomijają oczywiście czas premiery modeli i uważam że zdjecia z 500D nie ustępują tym z 40D ale powiedzenie że 350D jest kultowym i stawianie go wyżej niż cokolwiek powyżej 10D to spora przesada.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    /.../ 50D obrasta w legendę powtarzanymi na tym forum frazesami /.../ jest dobrym aparatem i na pewno lepszym od 60D
    Dzięki wygłaszanym właśnie takim opiniom kupiłem 60-kę w sensownej cenie ( za równe 3000 zł ) już 5 miesięcy po premierze :-D.

WIELKIE DZIĘKI DLA WSZYSTKICH KRYTYKANTÓW !

Od siebie dodam , że ja z 60-ki jestem bardziej zadowolony niż z 50-ki która była w domu przez przeszło 3 miesiące. To moja prywatna opinia wynikająca z moich preferencji i mojego doświadczenia.

/.../ Kultowy to był trabant 300D ale 350 czym się wyróżniała. /.../
    Znakomitą jakością zdjęć możliwą do uzyskania przez świadomego ograniczeń sprzętowych fotografa.
    Oczywiście , z tym kultem to gruba przesada ...

/.../
    Zapytam brutalnie - dlaczego miałbym wybrać 350D z gripem za 900zł a nie 30D w tej samej cenie?? /.../
    Bo najprawdopodobniej 30-ka w tej cenie będzie zajechana ?
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

to jest oczywiście WYŁĄCZNIE TWOJA teoria. na czym Twoim zdaniem polega kultowość 350D? 50D obrasta w legendę powtarzanymi na tym forum frazesami. Owszem jest dobrym aparatem i na pewno lepszym od 60D ale nie przesadzajmy że kultowym. Kultowy to był trabant 300D ale 350 czym się wyróżniała.
    Moim zdaniem jest w tym taka sama prawda jak w stwierdzeniach które krytykujesz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów