Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: obiektyw portertowy do 60d

Bywalec Awatar greg7878
    Miasto
    k.Olkusza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glacohorn13 Zobacz posta

hmm?
    U mnie 60d z 85-ką 1.8 trafia idealnie ( a po przeczytaniu testu na Optycznych sprawdziłem to w pierwszej kolejności i bardzo dokładnie już podczas zakupu ).

Po prawdzie , to body znakomicie i bez potrzeby jakiejkolwiek regulacji dogaduje się ze wszystkimi moimi szkłami ( oraz kilkoma innymi , które miałem możliwość do niego podpinać ).

Piszę tu wyłącznie o moim egzemplarzu 60-ki i moich doświadczeniach ( ale pewnie mam szczęście :-D ).
    6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jak zwykle optycznym coś przeszkadza - a to złe korpusy dostają, a to obiektyw mydlany, a to kobieta zrobiła im herbatę, a nie kawę.

Jak się pyta na forum, to najlepiej trzymać się opinii użytkowników. Testy służą mi między innymi tylko i wyłącznie do sprawdzania jakości wykonania jak i optyki, a nie czy współpracuje czy nie

Domyślnie

Moim zdaniem na zewnątrz zdecydowanie 85/1,8. Pozwala na ciut większy oddech pomiędzy fotografującym i fotografowanym. Przy wykorzystaniu małego budżet do wnętrz można się wesprzeć 50/1,8. Juz ktoś o tym pisał i ja też tak mam. Oczywiście wolałbym do tandemu 35 ale to już inna cena.

Pierwsze moej zetknięcie z 85 było takie - o kurcze, pierwszy tak jasny obiektyw który 10 razy pod rząd trafił tak dokładnie w to co miał trafić. W moim przypadku z 50D.

Sigmę miałem kilka razy w rękach. Zacny obiektyw ale nie dopłaciłbym tych kilkuset złotych do niej. Bawiłem się chyba 3 egzemplarzami. Celowo pisze bawiłem się bo trudno powiedzieć, że testowałem. Nie miałem zamiaru kupować. Tak z ciekawości tylko popstrykałem. Moim zdaniem po przymknięciu jest ostrzejsza od Canona 50/1,4 ale na pełnej dziurze nie jest najlepsza. No i podstawowy problem - zgadnij człowieku, która klatka akurat będzia tą w 100% trafioną. To już niezła ruletka jest. Było gorzej niż w 50/1,8 a jesli nawet nie gorzej to i nie lepiej. Czyli jak za ta kase to bardzo słabo.
    Poza tym mi się obraz z 85 bardziej podobał. Inna czerwień i to coś co do mnie przemówiło ;-)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów