Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Co po 1000D ??

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez N00bek Zobacz posta
    Tak, a ja bym jeszcze się zastanawiał czy aby na pewno 50d?
    50D stoi teraz dosyć wysoko, a kurcze 5d już można dosyć jak na razie tanio wyrwać. Szkoda, że szklarnia jest pod piątkę ;P
    Nasuwa się tylko pytanie, czy 5d rozwiąże istniejące do tej pory problemy? To są dwie zupełnie różne puszki do zupełnie różnych zastosowań.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Porównań jest cała masa.
    Wykonaj jakiś ruch, zamiast czekać aż ludzie podadzą Ci wszystko na tacy.
    Chcę wykonać ruch, mam mniej więcej obrany kierunek ale nie chcę popełnić błędu. Nie oczekuję "podania na tacy" tylko opinii świadomych użytkowników na konkretny temat.

Jesli uważasz, że zakup nowej puszki automatycznie poprawi Tw. zdjęcia, to się rozczarujesz.[/QUOTE]

Właśnie takich odpowiedzi bałem się otwierając wątek. Nic na temat, ale za to pokazałeś swoją wyższość.

A wracając do tematu. Wybór pada na 40D - nie przeraża mnie brak AutoISO 1000D na taką opcję ale w zasadzie z niej nie korzystam, co do jakości wyświetlacza to myślę że i w 40D 50D nadają się wyłącznie do wstępnej oceny. Nie do przecenienia jest fakt, że kupując 40D mam tysiaka w kieszeni i o tyle jestem bliżej Sigmy 50/1,4 EX HSM
    Pozostaje tylko znaleźć niezbyt zajeżdżony egzemplarz 40D co pewnie nie będzie proste.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Porównań jest cała masa.
    Wykonaj jakiś ruch, zamiast czekać aż ludzie podadzą Ci wszystko na tacy.
    Chcę wykonać ruch, mam mniej więcej obrany kierunek ale nie chcę popełnić błędu. Nie oczekuję "podania na tacy" tylko opinii świadomych użytkowników na konkretny temat.

Jesli uważasz, że zakup nowej puszki automatycznie poprawi Tw. zdjęcia, to się rozczarujesz.
    Właśnie takich odpowiedzi bałem się otwierając wątek. Nic na temat, ale za to pokazałeś swoją wyższość.

A wracając do tematu. Wybór pada na 40D - nie przeraża mnie brak AutoISO 1000D na taką opcję ale w zasadzie z niej nie korzystam, co do jakości wyświetlacza to myślę że i w 40D 50D nadają się wyłącznie do wstępnej oceny. Nie do przecenienia jest fakt, że kupując 40D mam tysiaka w kieszeni i o tyle jestem bliżej Sigmy 50/1,4 EX HSM
    Pozostaje tylko znaleźć niezbyt zajeżdżony egzemplarz 40D co pewnie nie będzie proste.
    Ostatnio edytowane przez marcooos ; 26-02-2011 o 16:02 Powód: Automerged Doublepost
    C1000D, C50/1.8II, C18-55, C75-300, S17-70 DC MACRO OS HSM, parę M42, METZ 48 AF-1, STATYW MARUMI

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcooos Zobacz posta

Bardzo rozsądna decyzja - myślę, że będziesz zadowolony, bo to IMHO dobry wybór do Twoich ceów
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Nie do przecenienia jest fakt, że kupując 40D mam tysiaka w kieszeni i o tyle jestem bliżej Sigmy 50/1,4 EX HSM
    Racjonalnie.
    Pstrykałem tą Sigmą na 40-tce. Jest fajnie. Ogólnie szkiełko mnie urzekło, więc będziesz zadowolony.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez digitgreg Zobacz posta
    W 40D nie ma AutoISO.
    To najwyraźniej ja mam jakiś promocyjny egzemplarz :grin:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To najwyraźniej ja mam jakiś promocyjny egzemplarz :grin:.
    Aaaa.....
    zwracam honor :
    ,,W przypadku Auto ISO w Canonie EOS 40D są to niestety tylko pobożne życzenia, bowiem działanie tej funkcji jest od użytkownika całkowicie niezależne. Mechanizmy te zależą tylko i wyłącznie od aktualnie ustawionego trybu fotografowania, zakres dopuszczalnych czułości matrycy jest znikomy (najczęściej 200-800 ISO lub 400-800 ISO) lub też nie ma go wcale (np. w trybie M ustawienie trybu Auto ISO wiąże się z przestawieniem czułości matrycy na wartość bazową 400 ISO). Wszystko to sprawia, że ta bardzo przydatna i przez wielu pożądana funkcja jest w przypadku lustrzanki Canon EOS 40D kompletnie bezużyteczna,,

co nie znaczy że 40D to cienki aparat. Mam i w zupełności wystarcza nawet dla wymagającego użytkownika. Też myślałem o przesiadce na 50D, potem pojawił się 60D (jak piszecie to krok wstecz) więc czekam na 5D III i wtedy (mam nadzieję) po zejściu z ceny kupię 5D II.
    40D zostaje jako zapas.

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Wyższość czego?? Przecież to jedna z prawd. Rozumiem różnice pomiędzy 1000d, a 5d - to byś odczuł różnicę w zdjęciach - ale czy aby na pewno jakość zdjęć z 1000d, a 40d będzie takim skokiem - nie wydaje mi się.

A wracając do tematu. Wybór pada na 40D - nie przeraża mnie brak AutoISO
    Chyba rzeczywiście musiało być kilka modeli...
    co do jakości wyświetlacza to myślę że i w 40D 50D nadają się wyłącznie do wstępnej oceny.
    Miałeś z nimi styczność? Bo coś mi mówi, że nie. Niestety w 50d już można oceniać zdjęcia - bynajmniej ja tak robię i rzeczywiście te fotki tak wychodzą. Jeśli chodzi o 40D no tutaj było gorzej

Nie do przecenienia jest fakt, że kupując 40D mam tysiaka w kieszeni i o tyle jestem bliżej Sigmy 50/1,4 EX HSM
    Na pewno 50mm? , a nie masz czasem na myśli 30mm ;p

Powodzenia w szukaniu korpusu...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wyższość czego?? Przecież to jedna z prawd. Rozumiem różnice pomiędzy 1000d, a 5d - to byś odczuł różnicę w zdjęciach - ale czy aby na pewno jakość zdjęć z 1000d, a 40d będzie takim skokiem - nie wydaje mi się.
    Będę więc należał do grupy naciągniętych przez Canon'a na "nic-nie-dające więcej_kosztujące" body. I tak będę mniej w plecy niż przy zakupie 50D :wink:

Miałeś z nimi styczność? Bo coś mi mówi, że nie. Niestety w 50d już można oceniać zdjęcia - bynajmniej ja tak robię i rzeczywiście te fotki tak wychodzą. Jeśli chodzi o 40D no tutaj było gorzej
    Rozumiem, że jakość wyświetlacza w 50D jest taka, że nawet do kompa nie przenosisz. Ja jednak robię zdjęcia w trochę innym celu więc do moich potrzeb wyświetlacz 40D wystarczy.

Na pewno 50mm? , a nie masz czasem na myśli 30mm ;p
    Napisałem to co miałem na myśli. Wyobraź sobie jest takie szkiełko

Powodzenia w szukaniu korpusu...
    Dzięki i za życzonka i za złośliwości :wink:
    C1000D, C50/1.8II, C18-55, C75-300, S17-70 DC MACRO OS HSM, parę M42, METZ 48 AF-1, STATYW MARUMI

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Również powodzenia w szukaniu :-D
    Mam nadzieję, że mnie w niedalekiej przyszłości uda się chwycić 40D z fajnym stanie. Ostatnio na Allegro jest wiele ciekawych propozycji.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

@michael_key - Dzięki
    Jeżeli o mnie chodzi to muszę najpierw sprzedać 1000D (wynik negocjacji z lepsza połową) a to może okazać się trudniejsze niż zakup 40D

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów