Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: C24 1.4 II vs C50 1.2 na 7D

Domyślnie C24 1.4 II vs C50 1.2 na 7D

Witam wszystkich

jeżeli temat już był (ja nie mogę go odnaleźć) prośba o info...

Obiektywy używane były by na Canon 7D, rozumiem że 24 szerszy, ale czy macie opinie, które z tych szkieł lepiej spełni się na 7D ?
    Czy faktycznie 50L jest trudna w użytkowaniu i na 1.2 czasami nie łapie właściwie ostrości za pierwszym razem? Czytałem różne opinie i mam mętnik w głowie

Dziękuję z góry za wszelkie komentarze.
    Pozdrawiam

Domyślnie

24II bardzo bobrze spisuje się na 7d co do 50L nigdy nie miałem w łapach
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jagodak Zobacz posta
    Witam wszystkich

jeżeli temat już był (ja nie mogę go odnaleźć) prośba o info...

Obiektywy używane były by na Canon 7D, rozumiem że 24 szerszy, ale czy macie opinie, które z tych szkieł lepiej spełni się na 7D ?
    Rece opadaja :neutral:
    A jakie zdjecia chesz nim robic?
    50 1.2 napewno nie jest takie ostre jak 24.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

albo jesteś bardzo bogaty (każdemu tego życzę) i nigdy nie robiłeś zdjęć. albo nudzisz się w pracy i piszesz bzdury po rożnych forach. Inaczej trudno się odnieść do twojego pytania.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Domyślnie

koledzy jeśli mamy się obrażać to chyba nie to forum do tego służy...

Oba szła są w podobnej cenie i to nie małej co wiadomo, nie piszę przecież że chce zakpić a poznać opinie nt temat, obecnie mam szkło 50 1.8 za 399 zł i ciesze się z każdego zdjęcia nim wykonanym a co do nudzenia się to proszę nie piszcie takich bzdur i nie myślcie, że każdy jest profesjonalistą w swojej dziedzinie i o wszystkim wie, bo wtedy nie byłoby forum...

Pytam się wyraźnie o opinie na temat 2 szkieł jak wiadomo chodzi o światło, zdjęcia w świetle zastałym, głównie pomieszczenia zamknięte oraz nocne. Większość postów dotyczy FF, a moje pytania są o 7d?

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Jak już dojdziesz do tego co przede wszystkim odróżnia te obiektywy, wtedy zrozumiesz dlaczego Twoje pytanie jest bez sensu.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Pytam się wyraźnie o opinie na temat 2 szkieł jak wiadomo chodzi o światło, zdjęcia w świetle zastałym, głównie pomieszczenia zamknięte oraz nocne. Większość postów dotyczy FF, a moje pytania są o 7d?
    Podpowiem chodzi o to co stoi przez mm w opisie obiektywu To są 2 bardzo odmienne szkła do różnych zastosowań.
    Ostatnio edytowane przez xsardas ; 25-02-2011 o 12:12 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

może faktycznie źle sformowałem temat, ogólnie chodzi o pracę obu obiektywów na 7D, czy ktoś ma takie doświadczenie?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

może faktycznie źle sformowałem temat, ogólnie chodzi o pracę obu obiektywów na 7D, czy ktoś ma takie doświadczenie?

Pozdrawiam
    Chyba wkoncu zadales poprawne pytanie bo poprzednie naprawde nie mialy sensu.
    Tak jak mowilem 50 1.2 nie jest tak ostre jak 24 ale tylko tyle o nich wiem.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

24L to obiektyw bezkonkurencyjny, natomiast 50mm to można spokojnie mieć w wersji ze światłem 1.4. Ja przynajmniej nie widzę sensu wydawania kasy na 50L.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    24L to obiektyw bezkonkurencyjny, natomiast 50mm to można spokojnie mieć w wersji ze światłem 1.4. Ja przynajmniej nie widzę sensu wydawania kasy na 50L.
    jest sens jak sie chce miec pierscienowy ksztalt bokehu (a nie gauss'owski jak w S50/1.4) i konstrukcje nie do zajechania.
    mi wlasnie siada silnik AF w moim 50/1.4 takze czeka mnie niewygodna i kosztowna wymiana.
    do autora watku: bierz 24L jest ostrzejszy od 50L co pewnie bedzie cie cieszylo bardziej niz wszystkie inne aspekty tych obiektywow
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów