Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Canon EF 24 85 USM + dSLR (350D)

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie Canon EF 24 85 USM + dSLR (350D)

Czy ktoś ma doświadczenia z tym obiektywem założonym na dSLR, a w szczególności 350D?

Jak ten obiektyw się sprawuje?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    Czy ktoś ma doświadczenia z tym obiektywem założonym na dSLR, a w szczególności 350D?

Jak ten obiektyw się sprawuje?
    Doświadzcenia nie mam, ale też się o to pytałem na forum (użyj szukaj).
    Z tego co czytałem na innych forach i testy które widziałem w necie to powinien być lepszy od kita ale bez rewelacji..(ponoć kiepski kontrast) Na pewno zaletą jest USM i gabaryty. Czytałem na dpreview że polecana jest jasna seria (obudowa) i nazywa się go z tego co pamiętam "gold finger" i ponoć jest lepszy niż ten czarny. Sam jestem ciekaw jak wyjdą testy na photozone, które niedługo (mam nadzieję) się ukażą...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Doświadzcenia nie mam, ale też się o to pytałem na forum (użyj szukaj).
    Przed napisaniem tego postu oczywiście użyłem tej opcji. Ale spróbuję jeszcze raz.

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Z tego co czytałem na innych forach i testy które widziałem w necie to powinien być lepszy od kita ale bez rewelacji..(ponoć kiepski kontrast) Na pewno zaletą jest USM i gabaryty. Czytałem na dpreview że polecana jest jasna seria (obudowa) i nazywa się go z tego co pamiętam "gold finger" i ponoć jest lepszy niż ten czarny. Sam jestem ciekaw jak wyjdą testy na photozone, które niedługo (mam nadzieję) się ukażą...
    No właśnie ciekawe, czy to kolejny obiektyw z cyklu "przymknąć do f8 i jest ostro". I jak ten obiektyw się ma do 17-85 IS

Początki nałogu Awatar TOPOL
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

Miałem go kilka miesięcy, używałem kiedyś z 300D. Właśnię tą wersje srebrną.
    Polecam w ciemno, zdecydowanie lepszy od "kit'a". AF bezgłośny i szybki. Na Allegro ceny (zależy jak trafisz, między 700 a 1000 PLN)

Dopiero zaczyna Awatar kosa14
    Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie

Ja już sie ciesze Bo mam taki obiektyw w wersji srebnej a teraz czekam na 350d i widze że bede miał ciekawy zestaw.
    Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kosa14
    Ja już sie ciesze Bo mam taki obiektyw w wersji srebnej a teraz czekam na 350d i widze że bede miał ciekawy zestaw.
    kosa14. Jeśli możesz podziel się swoją opinią na temat zestawu 350D plus 24-85 f/3.5-4.5 USM, bo widzę w Twojej stopce, że masz już 350D. Czy jesteś zadowolony z jakości uzyskiwanych zdjęć? Mam taki obiektyw, a myślę o 350D i stąd moje pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrkap
    kosa14. Jeśli możesz podziel się swoją opinią na temat zestawu 350D plus 24-85 f/3.5-4.5 USM, bo widzę w Twojej stopce, że masz już 350D. Czy jesteś zadowolony z jakości uzyskiwanych zdjęć? Mam taki obiektyw, a myślę o 350D i stąd moje pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    Pytanie co prawda nie do mnie, ale od paru miesięcy jest to mój podstawowy obiektyw do 350D. Współpraca z body bez zarzutu.

Ja jestem zadowolony ze zdjęć (jako pstrykacz amator). Moim zdaniem, jako "spacer zoom" się nadaje. Od biedy te 24mm w ciasnych M też ujdzie. Ale Kita też by się przydało mieć.

A tu są zdjęcia:

http://canon-board.info/showthread.php?t=8518&page=6

Uprawnienia umieszczania postów