Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Ale jaja

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Wink Ale jaja

Bardzo proszę albo o zamknięcie tego wątku, albo o kulturalną dyskusję bez inwektyw - naprawdę gorąco proszę.

A teraz do rzeczy - otóż nie mogłem się powstrzymać i nie podpiąć linku do dyskusji z dpreview.com na temat ostatniego hitu Nikona. Zastanawiałem się, czy dać to do któregoś z wątków o D200 lub do wątku Jurka "o wariacji", ale ponieważ boję się zamknięcia lub intensywnej walki Bojowników-O- Zachowanie-Czci-Systemów, daję osobno.

Sami oceńcie rzetelność ocen, sampli, poziom wypowiedzi i argumentacji. Kurczę tak - to ci sami ludzie, którzy proszą o źródła :-o To ci sami tropiciele faktów dotyczących 5D

Oto link.

A teraz dwie sprawy:
    1) jescze raz bardzo przepraszam...
    2) chylę czoła przed koleżeńskim forum Nikona Jakość wypowiedzi jest (mimo wielu wad) jednak na kosmicznie innym poziomie

(no może poza kilkoma trollami postującymi i u nas - nota bene spodziewam się ich tutaj i dlatego pisałem o zamknięciu - zgaduję pierwszy post "ale nikon ma mniejsze szumy niż 5D" a na argument o nieprofesjonalnym podejściu do testu odpowiedź "ale 300D jest srebrny" albo "****" albo inne na tym poziomie).
    Ostatnio edytowane przez Kubaman ; 16-12-2005 o 20:41
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

mysle ze to jest najlepszy komentarz
    ISO 1600 looks good but my French is not good enough to decipher the Exif data fully.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

to może jeszcze skorzystam z okazji i zapodam linka do "review" D200 autorstwa Kena Rockwell'a. Taki upominek dla zmęczonych i bez humoru w tę paskudną pogodę - ja się śmiałem do rozpuku :-D

http://www.kenrockwell.com/nikon/d200.htm

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Jeszcze raz wiec wyszlo na to samo - albo ktos umie trolowac albo umie robic zdjecia.

W sumie to zaden problem zeby wykazac wyzszosc kazdego aparatu nad dowolnym innym. Zalezy jak sie podejdzie do testu.

Kubaman - dzieki za link. Mysle, ze moge z czystym sumieniem polecic D200 znajomemu Nikoniarzowi ktory powoli rozglada sie za pierwsza cyfrowa lustrzanka...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz
    Kubaman - dzieki za link. Mysle, ze moge z czystym sumieniem polecic D200 znajomemu Nikoniarzowi ktory powoli rozglada sie za pierwsza cyfrowa lustrzanka...
    jeśli jest "Nikoniarzem" to chyba mu krzywdy nie zrobisz - tez bym polecił Tylko go nie podsyłaj do tej ciekawej dyskusji, bo chłopak przestanie zdjęcia robić a zostanie Wojownikiem.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[troll]A gdzie nasze znajome trolle?[/troll]

Domyślnie

Moj kolega (zwolennik Nikona i analogowej fotografi) porownal wczoraj swojego D1x z D2x, D200, D5, D1sMkII, D1MkIIN i stwierdzil:
    Canon nawet w D1 ma autofokus gorszy od nowych Nikonow
    Najlepszy wizjer ma D1sMkII
    "Najladniejszy" obraz daje D5
    Nikon D200 ma mniejsze szumy od D2x
    I podsumowujac chcialby miec wizjer i uszczelnienie z D1sMkII, wielkosc i autofokus z D200, obraz z D5 - czyli nie ma dla niego aparatu, slajd jest za drogi do reportazu, czyli nie da sie robic zdjec
    Czego sobie i innym nie zycze
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    2) chylę czoła przed koleżeńskim forum Nikona Jakość wypowiedzi jest (mimo wielu wad) jednak na kosmicznie innym poziomie
    kurcze, a jednak fatum D200 jest mocniejsze.. to co się ostatnio dzieje na forum Nikona niezbyt dobrze świadczy.. szkoda.

BTW, jakość zdjęć "testowych" i przykładów z D200 jest tam na żenująco niskim poziomie. A zawsze słyszałem, że to na naszym forum nikt nie potrafi zdjęć robić

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Ja czytam ich forum intesywnie od paru dni i mam niezly ubaw jeszcze troche i sie pobija, o malo sie nie pobili o podpisy pod forami, ze u jednych bylo amatorzy, a u drugich profi

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasin
    o malo sie nie pobili o podpisy pod forami, ze u jednych bylo amatorzy, a u drugich profi
    Przeciez u nas bywa tak samo... ci co agresywniejsi naskakuja na tych co aktywniejszych "wyzywajac" ich od "mądrali" wlasnie... albo pyskuja do moderatorow w stylu ze ich podpis do nich pasuje (a jakze mialby nie pasowac skoro mozemy sami sobie ustawic ten podpis 8) ).

Uprawnienia umieszczania postów