Daruj sobie ...
Aby napewno coś lepszego? W takim razie skąd ra różnica w cenie?
Za 1800, kiedy Canon oferuje popularną 50-siątkę za niecałe 1400zł
Słuchaj, nie oglądam z lupą każdego zdjęcia aby sprawdzić czy obiektyw ma FF czy BF bo mnie to poprostu nie interesuje. Robię zdjęcia a nie onanizuję się na hasło "Brzytwa od Cichego".
EOT z mojej strony, dziękuję
Nie doczytałem się nigdzie tego, co insynuujesz...
Za bardzo "koncypujesz" znaczy się kombinujesz i wyczytujesz gdzieś coś,
co w rzeczywistości nie miało miejsca, bądź "przekombinowałeś" znaczenie na "swoją modłę",
bo tak Ci pasuje, byś mógł "potrolować".
Bez urazy, ale Twoje teksty "ni w pięć, ni w dziesięć" sensu nie mają.
Porównujesz serwisy firmowe dwóch różnych producentów
Wyślij szkła Canona do Foto-Techniki zatem.
Zarzucasz ludziom wypowiedzi, które nie miały miejsca...
Ubarwiasz historyjki do swoich potrzeb...:-|
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
http://canon-board.info/showpost.php...6&postcount=37
http://canon-board.info/showpost.php...6&postcount=39
...
...
EOT, dziękuję, spasiba, thank, danke shoen,
auf wiedersehen, daswidanija
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Co? Fakt, że nie jesteś w stanie dokładnie czytać czyichś wypowiedzi?
Jeśli piszesz o różnicy w cenie, to odnieś ją do konkretnego przykładu, bo tak to możemy sobie teoretyzować i ciągnąć to w nieskończoność.
Znowu trafiamy do sedna. Poczytaj opinie na temat 50/1.4 od Canona, a potem rozpoczynaj temat. Jako amator patrzysz z tego co widzę tylko i wyłącznie na światło, a to dopiero część. Już przeglądając po części forum można trafić na temat pt: "Canon 50/1.4 gdzie nabyć ostrą sztukę"
Staram się iść Twoim tokiem rozumowania, ale za diabła nie jestem w stanie odnaleźć drogi. 50/1.4 Sigmy daje naprawdę niesamowity obraz.
Dodatkowo kalibracja w PROCentrum czy 3 lata gwarancji, wysyłka DHL i kilka innych gratisów. Nie uważasz, że cena jednak jest tego warta.
A no tak zapomniałem lepiej kupić szkło i robić zdjęcia z mydłem albo z FF/BF, bo na przesłonie 1.4 trafię w palec, a nie twarz. Wtedy przymykanie do 5,6 pomoże
Spory ten eot z mojej strony, ale ciągnąc go drogą FF/BF docieramy do Tamrona czyli w minimalnej części jest na temat.
Poza tym pw nie boli![]()
Panowie dajcie sobie po razie i będzie spokój. Cichy najtańszy nie jest ale także nie jest jedynym sprzedawcą Tamrona w Polsce(na świecie?), więc każdy może iść i kupować co i za ile chce, no i przede wszystkim gdzie chce.
Zakładam też że wspomniany przez mnie sprzedający nie posiada wszystkich 'dobrych sztuk' szkieł jakie wyszły z fabryk Tamrona. Można pewnie kupić dobrą sztuką poza jego dystrybucją, teraz pytanie czy ktoś tego bardzo potrzebuje, czy na to patrzy pod lupą i czy kieruje się pojęciem pecha lub szczęścia do zakupów. Sumarycznych powyższych i nie tylko spowoduje wybór dostawcy oraz szkła
Sporo tego OT się zrobiło - może warto by poczyścić drodzy admini?
Z T-shirt'ów to noszę XL, ale ze szkieł to i L wejdzie
Nie nie będziemy czyścić - czasem dla oczyszczeniaatmosfery warto zostawić
. Temat zresztą bardzo ogólny ale żeby nie było dalszych OT to profilaktycznie zamykam.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 16-04-2011 o 03:21
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner