Miałem Tamrona w Pentaksie i miałem do czynienia z Foto-techniką. Nie było problemu, 2 tygodnie można przeboleć a parę stówek zostaje w kieszeni. Cichy za darmo tez się nie paprze w tym (porównaj ceny z innymi dealerami/sprzedawcami)..
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dodam, że większy kłopot jest z Żytniąniż z Foto-techniką (przerabiałem jedno i drugie)
Ostatnio edytowane przez YaneC ; 13-04-2011 o 13:29 Powód: Automerged Doublepost
No to mamy wspólne korzenie.
Chytry dwa razy traci. Miałem szkło używane (kupione u Cichego), nie było jakiś wielkich problemów. Tym bardziej odwiedziłem wcześniej sklep foto, który oferował ten sprzęt 300-400 złotych taniej. 4 Tamrony nie trafiały, a na piątym było mydło. Dopiero szkło zarezerwowane działało jak należy, ale z wiadomych powodów nie mogłem go nabyć.
Na pytania o serwis czy kalibrację otrzymuje się informację, że obiektywy wysyłane są we własnym zakresie, a nie przez sklep. Więc za wysyłkę płacę.
Dodatkowo muszę czekać dwa tygodnie, a często nawet wysłać aparat do spójnej kalibracji.
Rozumiem, że przeboleć można ten fakt jeżeli z aparatu nie korzysta się zbyt wiele - gorzej jeśli ktoś naprawdę często ktoś po niego sięga. Samymi szkłami człowiek nie żyje.
Jeżeli mam już coś kupić, to porządnie. Bo 'pieprzenie' się z serwisem jest irytujące i większości sytuacji stratne.![]()
znam i tą śpiewkę 300-400zł ???
Nie ma takiej potrzeby, kalibrowali mi 28-75mm f/2.8 bez puszki i był "ogień"
Jak już wspomniałem - miałem do czynienia z Foto-techniką, z Żytnią i tą pierwszą POLECAM, Żytnia jest be
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
http://canon-board.info/showpost.php...6&postcount=37
http://canon-board.info/showpost.php...6&postcount=39
...
...
EOT, dziękuję, spasiba, thank, danke shoen,
auf wiedersehen, daswidanija
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
Co to znaczy często?
Mam znajomego który przez pół roku nabił przebieg ok 40tyś zdjęć, ja po roku mam 13 tyś. Z tym że znajomy obsługuje wesela, uroczystości, robi zdjęcia do gazet, i dla firm.
On raczej Tamrona nie kupi, ma same stałki Canona, więdz powiedz mi teraz kto najczęściej kupuje Tamrony.
Bo mi się wydaje że są to raczej amatorzy którzy w porónaniu z ludźmi pracującymi na aparatach fotograficznych robią poprostu mało zdjęć.
Nie widze większego sensu kupowania obiektywu od Cichego bo co jak co, ale ceny to ma z kosmosu. Wiem że jakość usług jest inna jednak np. ja nie oglądam zdjęć na cropie 100% żeby przekonać się czy AF trafił.
Nigdy nie był dobry w tłumaczeniach więc nie zdziwi mnie fakt, że znowu czegoś nie doczytałeś.
Czy to jakaś licytacja.Mam znajomego który przez pół roku nabił przebieg ok 40tyś zdjęć, ja po roku mam 13 tyś. Z tym że znajomy obsługuje wesela, uroczystości, robi zdjęcia do gazet, i dla firm.
On raczej Tamrona nie kupi, ma same stałki Canona, więdz powiedz mi teraz kto najczęściej kupuje Tamrony.Jakbyś zauważył, to nie każdy fotografuje markowym sprzętem. Tamron podobnie jak i Sigma czy Tokina także mają sprzęt dla reporterów.Bo mi się wydaje że są to raczej amatorzy którzy w porónaniu z ludźmi pracującymi na aparatach fotograficznych robią poprostu mało zdjęć.
Mówisz stałki? Tamron proponuje nam 90/2.8 makro - bardzo zacne szkło, które bym kupił zamiast 100/2.8. Dalej Sigma ma w asortymencie 50/1.4 lub 30/1.4 - wszakże zacne szkła.
Nie każdy fotograf ślubny będzie żył tylko na systemie, skoro za tańsze pieniądze może zyskać coś lepszego.
Czyli lepiej żyć w nieświadomości, iż coś za co się zapłaciło nie działa poprawnie. To kwestia FF/BF, ale z mydłem bywa różnie i wątpię byś kiedykolwiek (oprócz serwisu) znalazł inne lekarstwo na to.Wiem że jakość usług jest inna jednak np. ja nie oglądam zdjęć na cropie 100% żeby przekonać się czy AF trafił.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ciekawie mnie czy mydło także będą Ci wstanie skalibrować. Doliczmy jeszcze fakt:
Z Cichym kontakt masz przez telefon, e-mail czy pw tu na forum. Natomiast wielokrotne telefony do serwisu i wsłuchiwanie się w piosenki musi być zaprawdę wciągające?
Ostatnio edytowane przez N00bek ; 13-04-2011 o 16:48 Powód: Automerged Doublepost