Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: Spacerowy zoom ,cos zamiast kita.

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

igor58 ,tak ,słuszna uwaga ale chodziło mu pewnie tylko o możliwości nabycia tego obiektywu :P U Cichego ten tamron z VC 1800zł ,nie wiem ile bez VC.
    Co do 1. i 2. punktu nevoX'a to 1100zł to maxymalna granica którą mogę z trudem osiągnąć tylko w przypadku bardzo dobrej oferty

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

pawlack jeżeli chodzi o ostre sztuki to wbrew pozorom nie jest tak ciężko jak się powszechnie uważa. Mam kilku znajomych którzy mają te szkła i nikt nie narzekał nigdy na ostrość. Sam posiadam takową sztukę i nawet zabrałem się za sprzedaż po zakupie 17-40L ale cały czas się biję z myślami czy nie zostawić na zapasowe bo szkło jest na prawdę fajne nie za ciężkie i przyzwoicie jasne. ogólnie zastanawiam się czasami czy legendarna ostrość od cichego nie jest przereklamowana bo szczególnie nowsze sztuki są na prawdę dobrze wykonane. TUTAJ fotka z mojego szkła nie było jakoś wybierane selekcjonowane a jak widać ostrości mu nie brakuje.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ten Tamron bez stabilizacji powinien kosztować (sklep) ok. 1400 (lub ciut mniej).

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A może by tak coś ze stajni Canonka . Co szkło systemowe to zawsze systemowe. Swojego czasu używałem i używam C. 28-135 IS USM .Znane i zacne szkiełko a poza tym bardzo uniwersalne. Światła nie brakuje ze względu na stabilizację . A i foty zacne wychodzą jak się mu bardzo nie przeszkadza.I zawsze może poczekać na pełną klatkę.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś nowe propozycje lub nawiązujące do wyżej wymienionych szkieł to proszę o wypowiedzenie się
    Nie kombinuj tylko szukaj po prostu Tamiego ;-)
    Coś fajnego. Stałe światło tutaj na prawdę Cię przekona. Zaufaj wszystkim :-D

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciek1 Zobacz posta
    A może by tak coś ze stajni Canonka . Co szkło systemowe to zawsze systemowe. Swojego czasu używałem i używam C. 28-135 IS USM .Znane i zacne szkiełko a poza tym bardzo uniwersalne...
    Hmmm... IMHO niezbyt uniwersalne na cropie.
    Ponadto kolega pawlack wyraźnie określił wymagania:

Witam
    Przymierzam się do zakupu jakiegoś dość uniwersalnego zooma... ...Chodzi o ogniskową ok. 17mm (jak najszerzej) do ok. 50mm (70 to juz zdecydowanie max). Najbardziej zależy mi na dobrym świetle i ostrości.
    @pawlack - bierz Tamrona, najlepiej u Cichego ;-)

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Współpraca af Tamiego z 350d jest "dyskusyjna"; w dobrym świetle trafia, w słabym raczej rządzi przypadek (przynajmniej ja tak mam). To w dużej części wina przestarzałego systemu af w 350d.

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

maciek1 ,też myślałem o nim bo niedawno pojawił się na giełdzie ,ale ogniskowe nie pasują mi ,no i światło.

Poluję już na tego Tamrona ,widze że nie ma silnych na niego w tej kategorii cenowej . Zauważyłem też że 3 używane egzemplarze których oferty znalazłem w necie mają poluzowaną gumę ogniskowania. To jakaś wada fabryczna ?

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

maciek1 ,też myślałem o nim bo niedawno pojawił się na giełdzie ,ale ogniskowe nie pasują mi ,no i światło.

Poluję już na tego Tamrona ,widze że nie ma silnych na niego w tej kategorii cenowej . Zauważyłem też że 3 używane egzemplarze których oferty znalazłem w necie mają poluzowaną gumę ogniskowania. To jakaś wada fabryczna ?
    odpowiedziałem na PW a tu tylko dodam. Guma z wiekiem się starzeje w tym tamronie. Generalnie jak sztuka używana to i guma luźna jak obiektyw leżał w torbie to i guma zwykle lepsza. Teraz pytanie - co lepiej świadczy czy używany często obiektyw czy leżący w torbie... jak dobry to i często używany.
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Zablokowany
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Okej dzięki
    Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś nowe propozycje lub nawiązujące do wyżej wymienionych szkieł to proszę o wypowiedzenie się
    Pierwszą opcję miałem okazję testować przez miesiąc czasu - dla mnie strasznie głośny - uczucie jakbym stał koło traktora...

2- Bigmy nie biorę bo mój korpus jakoś nigdy nie jest z nimi na "Ty" i zawsze jest ta sama reakcja - zawsze jest upity i widzi mydlane ścieżki...

3 - odpada. Co z tego, że masz na przodzie 17mm skoro f=4? Może i dobrze z powodu landszaftów - ale jednak optyką to on nie grzeszy, a IS to kiepska podróbka.

4- no tutaj masz szeroko ale ciut za wąsko na długim kącie.

Dobrą opcją jest także bigma 18-50/2.8-4 HSM OS. Masz stabilizację i do 25mm 2.8 czyli przydatne może się i okazać. Jednak znowu mój korpus pije za dużo z nią i mydełko wychodzi (

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    Cichy jakieś rabaty daje?
    Poszukaj aukcji cichego, ceny masz nieco wyższe, ale... masz abstynenckie obiektywy i w dodatku strasznie ostre!

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów