Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 104

Wątek: [krzysiektm] pierwsze jakieś próby czegokolwiek...

kethler
    Guest

Domyślnie

Dokładnie, musisz postarać się lepiej kadrować, gdy podłapiesz pierwsze "sztuczki" to na przyszłość podczas robienia zdjęcia będziesz na to zwracał uwagę
    Co do zdjęć to odniosę się w ten sposób. Chyba jest to Twoja nowa zabawka i widać, że trochę na siłę, trochę z nudy robisz zdjęcia np kwiatów, szklanek, czy butelek.

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

tak wiem... 4 linie (2 poziome 2 pionowe) punkty złączenia tych lini to są... no mniejsza o to jaka jest nazwa w kazdym badz razie ostrość w tych punktach jest najwieksza... dobrze mowie?

a co do focenia... sie cieplej zrobi sie bedzie wiecej focić
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    o... nie zauwazylem postu kethlera... co do tych moich zdjec masz racje... nowa zabawka i robienie zdjec z nudów... a co do robienia zdjec na sile... ja wychodze ze starego zalozenia "nic na siłe"... jak juz napisalem cieplej sie zrobi to bedzie sie cos wiecej kombinować...
    9. Tego pana juz niektórzy znają... po ciężkich bojach z piłką czas na odpoczynek
    zdjęcie robione:
    czas otwarcia migawki 1/100s
    Liczba przysłony f5.6
    ISO 800
    Ostatnio edytowane przez krzysiektm ; 28-02-2011 o 20:48 Powód: Automerged Doublepost

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiektm Zobacz posta
    (...) kazdym badz razie ostrość w tych punktach jest najwieksza... (...)
    tu nie chodzi o ostrość to nie ma nic do rzeczy, są to tzw. mocne punkty...
    tu masz więcej http://www.fotal.pl/foto-poradnik-pa...wanie-zdjecia/

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

juz gdzies to wcześniej widziałem... stad właśnie coś mi tam z tym złotym podziałem dzwoniło tylko nie wiedziałem za bardzo co i gdzie... dzieki wielkie za pomoc...

Coś już napisał

Domyślnie

w teorie zlotego podziału nie zagłebiaj sie zbyt mocno narazie, jest wiele teori na ten temat i jeszcze więcej sposobów w jaki odbiorca teoretycznie ogląda zdjęcie, dobra zasada to nie rób zdjec tak ze główny motyw nie jest w centrum zdjecie staraj sie go lekko przesunac w bok,
    zresztą często własnie robisz w ten sposób zdjęcia
    a jeśli mowa o kadrowaniu to miałem na myśli zupełnie co innego, a mianowicie zadbaj o zawartość zdjęcia ehhh ciężko to wytłumaczyć na szybko
    grr no ok przykład zdjęcia drugie z flaszka, jeśli stoi misa z chipsami to albo złap ja cala albo ja odstaw żeby w ogóle jej nie było, miałbyś wtedy ladne zdjęcie flacha i szklana
    mam nadzieje e zrozumiesz o co mi chodzi

przetnijczerwony
    Guest

Domyślnie

krzysiektm, nie daj się wgnieść w beton! Jeżeli Ci się coś podoba, oraz jeżeli Ci się podoba to pokazać na zdjęciu, to rób zdjęcie. Siesz się tym, że możesz zamrozić ulotne chwile w kadrze i nie dać im przeminąć. Wszytko inne jest nieważne, na czele ze złotym podziałem.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przetnijczerwony Zobacz posta
    Ciesz się tym, że możesz zamrozić ulotne chwile w kadrze i nie dać im przeminąć. Wszytko inne jest nieważne, na czele ze złotym podziałem.
    tu muszę sie zgodzić z koleżanką, zloty podział traktował bym jak wytyczne, interpretacja z przymrożeniem oka

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Krzysiek wyjdź z domu. zobacz jaka pogoda za oknem - słonko, niebieskie niebo (przynajmniej u mnie). weź jakiegoś modela, poćwicz kadrowanie, poeksperymentuj z kątami i GO, poczytaj... a co do kwiatka - co autor miał na myśli? chciałeś ująć GO, macro zrobić jakieś, czy poćwiczyć skupienie łapek?
    ten kaktus jest jakoś ciekawy, ale przydałaby mu się jakaś obróbka..
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

narazie mam lape polozona na aparat...(ocenki nie takie jak powinny byc) ale dlugo ta "kara" nie potrwa...

kethler
    Guest

Domyślnie

krzysiektm ale kilka słów krytyki działa bardzo budująco

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów