Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 104

Wątek: [krzysiektm] pierwsze jakieś próby czegokolwiek...

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie [krzysiektm] pierwsze jakieś próby czegokolwiek...

Siemanko! Witam wszystkich... :razz: Dopiero zaczynam także liczę się z tym że zmieszacie mnie z błotem obrzucicie łajnem i wyzwiecie od nieudaczników... luuuzik... wszystko jest do wytrenowania... na początek... kilka strzałów...

1. Zabawa z RAW'em

2. to już JPEG

3. To też JPEG... chyba najbardziej mi się podoba...

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Napisze Ci to co i ja uslyszalem na poczatku.
    PSa i modyfikacje kolorow odstaw na jakis czas a wpierw porob zdjecia w kolorze "naturalnym". Jak to opanujesz wtedy mozesz zajac sie obrobka.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

a mam 1 pytanie... juz tutaj nie chodzi o obróbkę i cala reszte... aaaaale... co sądzicie o tym ostatnim zdjęciu

tu daję je w orginale bez jakich kolwiek modyfikacji...

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez krzysiektm Zobacz posta
    a mam 1 pytanie... juz tutaj nie chodzi o obróbkę i cala reszte... aaaaale... co sądzicie o tym ostatnim zdjęciu

tu daję je w orginale bez jakich kolwiek modyfikacji...

chodzi o to czy jak to niektórzy mówią... "TO ZDJĘCIE JEST TRAFIONE"?
    .....
    Ostatnio edytowane przez krzysiektm ; 22-02-2011 o 23:54 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

co to znaczy trafione? babci i cioci bedzie sie podobac, na forum juz niekoniecznie, wiec mozna powiedziec, ze jest i nie jest trafione... na pewno jednak lepiej wyglada oryginal niz to robione w ps. ElSor dobrze juz to napisal. Jest watek o fotografowaniu dzieci, spojrz jakie tam sa zdjecia i pokombinuj nad jakims ciekawszym kadrem, swiatlem, bo te zdjecia, ktora pokazales sa po prostu zwykle i nikomu spoza rodziny tylka nie urwie, kiedy je zobacza.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

moim zdaniem jak na fotki zrobione 550 coś jest nie tak, kolory mało intensywne, trochę nieostre i ciemne, doświetliłbym czymś te fotki, jeżeli chodzi o kadry to moim zdaniem na 1 umieściłbym głowę po prawej stronie, a na 3 jeszcze trochę twarz w prawo, ale to tylko moje odczucia

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leinad1 Zobacz posta
    co to znaczy trafione? babci i cioci bedzie sie podobac, na forum juz niekoniecznie, wiec mozna powiedziec, ze jest i nie jest trafione... na pewno jednak lepiej wyglada oryginal niz to robione w ps. ElSor dobrze juz to napisal. Jest watek o fotografowaniu dzieci, spojrz jakie tam sa zdjecia i pokombinuj nad jakims ciekawszym kadrem, swiatlem, bo te zdjecia, ktora pokazales sa po prostu zwykle i nikomu spoza rodziny tylka nie urwie, kiedy je zobacza.
    no właśnie na dobrą sprawe nie wiem co to znaczy "trafione"... tak mówił fotograf który robił zdjęcia na weselu siostry... byla taka dziewczyna co robila zdjęcia tez (jako gosc weselny nie jako fotograf) ktora właśnie podobno robiła "nietrafione zdjęcia". z czego potem okazało się ze jej zdjęcia są lepsze niż pana "fotografa"... co do wątku z dzieciakami... dzieki i popatrze

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oj tam rozbiajcie g.... na atomy z tym czepianiem się frazy "zdjęcie trafione" , oczywistym jest, że jest to pojecie bardzo nieprecyzyjne i subiektywne, ale z drugiej strony przecież każdy domyśla się o co chodzi, nie ważne...
    dajcie Koledze merytoryczne uwagi do fotek :cool:

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

1. troche już zmizerniał ten kwiatuszek... troche nasycenie zmniejszone... nic poza tym
    2. drobny balans kolorów... i ciut przyciemnione tło...
    3. to jest chyba za puste co?
    Ostatnio edytowane przez krzysiektm ; 23-02-2011 o 22:09 Powód: Automerged Doublepost

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

powiedzicie chociaz czy lipa czy nawet w miare... bo juz sam nie wiem
    dajcie chociaż znak że lipne albo coś... bo taka cisza jakas...
    Ostatnio edytowane przez krzysiektm ; 24-02-2011 o 20:03 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar oszy
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

No lipa panie, lipa.
    Kwiat 1 jest nieostry, kwiat 2 jest zza jakiegoś liścia, kolory leżą, zdjęcia jak z telefonu.
    3 jest na NK chyba
    Oglądaj galerie, chłoń wiedzę i czerp pomysły
    40D + C17-85 + C50/1.4 + C70-300 + 430EX II
    Amatora pstryczki

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów