Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Konwerter szerokokątny

Question Konwerter szerokokątny

Witam wszystkich,
    Czy ktoś z forumowiczów używał kiedyś takiego wynalazku? Mam na myśli np. coś takiego:

Zastanawiam się na ile to wpływa na jasność obiektywu i jak jest z jakością optyki takiego konwertera. Czy należy to traktować raczej jako bajer czy też można kupić sobie takie coś i zamontować do 50mm f/1.8 i mieć dzięki temu tanim kosztem odpowiednik stałki 20mm f/2.8

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Coś takiego to tylko w kompaktach od biedy może mieć sens. Do lustrzanki są obiektywy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dzięki temu "drogim kosztem" będziesz miał efekt, który na dłuższą metę uznasz za mierny.
    Za stówkę można chyba już kupić starego kita - IMHO o niebo lepsze rozwiązanie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Wszystko zależy od tego jaki efekt jakościowy foty kogoś satysfakcjonuje, obawiam się że przy bardziej wymagających warunkach czyli światło i wszystko to co nas otacza może być ,,lipa,, w postaci mydła, aberacji, nieostrości i Bóg wie co jeszcze. Jak mam być szczery to odpuść to sobie, moi przedmówcy dobrze prawią. Choć nie ukrywam że mogą pojawić się osoby którym to ustrojstwo pasuje.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Na pewno tacy się znajdą, inaczej nikt by tego nie produkował ;-). Również uważam że do kompakta to jeszcze ujdzie, ale zakładanie tego na "normalny" obiektyw to zakrawa na profanację...
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Uprawnienia umieszczania postów