Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Canon 30D + Canon 50mm 1,8 problem z AF

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Też ostatnio zauważyłem, że moja 50tka trochę lipnie trafia z ostrościa... Jest na to jakaś rada? Obiektyw kupiłem niedawno nowy, więc mam gwarancje, pytanie tylko czy jest sens oddania do serwisu skoro i tak nie będą mieli mojej puszki...
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Bywalec Awatar arekhit
    Miasto
    SANOK

Domyślnie

a jaka przyslona? tez mam ten obiektyw i od 2.8 ostrzy elegancko, miej jest ciezko dobrze zlapac, no i brak stabilizacji, moze tak? ale czakam jak wypadnie test z innymi body
    Canon

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

1.8 niestety dno kompletne, ale i na 3.5 sredni jest w porownaniu do tego jakie rawt z tego obiektywu juz ogladalem

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Też ostatnio zauważyłem, że moja 50tka trochę lipnie trafia z ostrościa... Jest na to jakaś rada? Obiektyw kupiłem niedawno nowy, więc mam gwarancje, pytanie tylko czy jest sens oddania do serwisu skoro i tak nie będą mieli mojej puszki...
    Wysyłasz obiektyw razem z body. Dokalibrują ci szkło.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

W swoim fotojokerze mi to załatwią? Dzięki za podpowiedź.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    CZŁUCHÓW

Domyślnie

Po ostatnich próbach ze swoją 50-tką ustawiłem centralny AF - pomogło.

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Z dnia na dzien coraz bardziej mnie to szkielko drazni... To ze na pelnej dziurze ma slaby af to jedno, ale nawet po przymknieciu strasznie mydli... Na 8strzalow jeden, gora dwa sa ostre i to jeszcze nie tak jak moj poprzedni niby kiepski 28-105 USM II... Chyba musze sie przejsc do serwisu...

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Napisał Nozanu Zobacz post
    Zrobiłeś krok wstecz. 30D to tylko większe gabaryty i waga. Sprawniejszy AF to od 450D i 50D wzwyż. Niestety porzuć nadzieję że będzie lepiej.
    Ale bajki piszesz..

450d przy 30d to mała plastikowa zabawka. Wielu fotografów przyrody używa tego body a nawet jeszcze dwudziestek. Zresztą ważniejszy jest obiektyw a nie puszka.

Domyślnie

Ale bajki piszesz..

450d przy 30d to mała plastikowa zabawka. Wielu fotografów przyrody używa satego body a nawet jeszcze dwudziestek. Zresztą ważniejszy jest obiektyw a nie puszka.
    Zgadzam się z tym.
    Sam na początku jak zaczynałem wchodzić w branżę fotografii ślubnej miałem zagripione 2x30d i byłem zadowolony. Reszta sukcesu tech to szkła co jest najważniejsze.
    Miałem też 50mm 1,8 no i faktycznie rewelacji nie było na 1,8 ale już 2,0 2,2 o wiele lepsze . Pomimo swojej wiadomej budowy Af trafiał. Wolno czasem niepewnie ale nie było tragedii . No ale to do spokojnej fotografii :-D

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów