Też ostatnio zauważyłem, że moja 50tka trochę lipnie trafia z ostrościa... Jest na to jakaś rada? Obiektyw kupiłem niedawno nowy, więc mam gwarancje, pytanie tylko czy jest sens oddania do serwisu skoro i tak nie będą mieli mojej puszki...
Też ostatnio zauważyłem, że moja 50tka trochę lipnie trafia z ostrościa... Jest na to jakaś rada? Obiektyw kupiłem niedawno nowy, więc mam gwarancje, pytanie tylko czy jest sens oddania do serwisu skoro i tak nie będą mieli mojej puszki...
500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII
a jaka przyslona? tez mam ten obiektyw i od 2.8 ostrzy elegancko, miej jest ciezko dobrze zlapac, no i brak stabilizacji, moze tak? ale czakam jak wypadnie test z innymi body
Canon
1.8 niestety dno kompletne, ale i na 3.5 sredni jest w porownaniu do tego jakie rawt z tego obiektywu juz ogladalem
W swoim fotojokerze mi to załatwią? Dzięki za podpowiedź.
Po ostatnich próbach ze swoją 50-tką ustawiłem centralny AF - pomogło.
Z dnia na dzien coraz bardziej mnie to szkielko drazni... To ze na pelnej dziurze ma slaby af to jedno, ale nawet po przymknieciu strasznie mydli... Na 8strzalow jeden, gora dwa sa ostre i to jeszcze nie tak jak moj poprzedni niby kiepski 28-105 USM II... Chyba musze sie przejsc do serwisu...
Ale bajki piszesz..Napisał Nozanu Zobacz post
Zrobiłeś krok wstecz. 30D to tylko większe gabaryty i waga. Sprawniejszy AF to od 450D i 50D wzwyż. Niestety porzuć nadzieję że będzie lepiej.
450d przy 30d to mała plastikowa zabawka. Wielu fotografów przyrody używa tego body a nawet jeszcze dwudziestek. Zresztą ważniejszy jest obiektyw a nie puszka.
Zgadzam się z tym.Ale bajki piszesz..
450d przy 30d to mała plastikowa zabawka. Wielu fotografów przyrody używa satego body a nawet jeszcze dwudziestek. Zresztą ważniejszy jest obiektyw a nie puszka.
Sam na początku jak zaczynałem wchodzić w branżę fotografii ślubnej miałem zagripione 2x30d i byłem zadowolony. Reszta sukcesu tech to szkła co jest najważniejsze.
Miałem też 50mm 1,8 no i faktycznie rewelacji nie było na 1,8 ale już 2,0 2,2 o wiele lepsze . Pomimo swojej wiadomej budowy Af trafiał. Wolno czasem niepewnie ale nie było tragedii . No ale to do spokojnej fotografii :-D