Nie sprecyzowałem. Miałem projekt składający się z trzech części jako oddzielne pokazy. I przez przypadek kliknąłem na znak plusa który dodał mi następną część. Już doszedłem jak kasować pokazy w projekcie.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Ja mam pytanie z trochę innej beczki. Czy w psg lub psp można zrobić szablon (ustawione efekty na slajdach, przejścia, czasy itp) , tak aby można było szybko, łatwo i przyjemnie podkładać sobie zdjęcia. Chodzi mi o to żeby zrobić sobie prezentację ładnie zsynchronizowaną z muzyką, z możliwością wymiany wszystkich zdjęć na inne.
EOS 5D III + 24-70L, 135L, 50 1.4 ,28 1.8, 430ex, falcon 8mm
Show Show templates i albo importujesz szablony albo zapisujesz szablon.
Pocisnę następne zapytanie. Poszukuję stylu do PSP który składałby się z trzech okienek. Do dwóch chcę wkleić zdjęcia a w trzecim chcę wkleić krótki filmik. Czy może mi ktoś pomóc gdzie można coś takiego kupić?
I ja mam kilka zagadek. Może ktoś pomoże?
Zrobiłem zestaw zdjęć z uroczystości i chcę dodać do tego prezentację. Robię ją na DVD w programie ProShow Gold. I teraz tak:
1. Na kompie prezentacja chodzi dobrze (rozdzielczość niska, głos ok). Ale na odtwarzaczu DVD (testowałem na LG - nie pierwszej nowości, ale nie jakiś tam przedpotopowy) zauważam delikatne szarpanie obrazu i ewidentne rwanie dźwięku. Co powinienem zrobić, by obejść ten problem? Jakość kompilacji DVD?
2. Po kolejnych próbach stwierdziłem, że może zrobić 2 prezentacje - tj jedna DVD a druga EXE dla kompa (jest tam zakładka to umożliwiająca), ale teraz płyta działa na DVD (z problemami opisanymi wyżej) a na kompie nie śmiga (zawiesza się w po wejściu w Komputer).
3. Ponieważ wszystkich zrobionych zdjęć jest okolo 200 szt z C 6D w jpg (do prezentacji wybrałem ok 70 i skopiowałem do oddzielnego katalogu), więc chciałbym te wszystkie "dograć" do płyty, by na jednym krążku były oryginalne zdjęcia w oddzielnym katalogu i prezentacja DVD+EXE. Da się to zrobić bezpośrednio w ProShow (np dodać menu i kwadracik "Zawartość płyty" i skierowac do katalogu zdjęć, czy zrobić to jakość poprzez "dogranie" do najpierw nagranej prezentacji (nie zamknięta sesja)?
Z góry dzięki za szybką reakcję.![]()
Ostatnio edytowane przez Tommeck ; 28-03-2013 o 09:00
Mam pytanie do osób nagrywających filmy a następnie umieszczające je w prezentacji PSP. Posiadam plik w najwyższej jakości. Do jakiego formatu najlepiej przeskalować aby połączyć film ze zdjęciami o otrzymać bardzo dobrą jakość i jednego i drugiego.
Witam serdecznie posiadam 60 slajdów. Od 1 do 35 slajdu chcę zsynchronizować jedną piosenkę natomiast od 35 do 60 drugą. I teraz mam pytanie w jaki sposób zsynchronizować pierwszą piosenkę od slajdu 1-35?
Od jakiegoś czasu mam problem z pokazem na płycie blu ray. Stworzony pokaz zapisuję do pliku dvd iso a następnie wypalam. Pokaz odtwarza się poprawnie. Tak samo robię z plikiem do iso blu ray. Niestety pokaz cały jest rozwalony zdjęcia bezwiednie poruszają się w pokazach. Gdzie może być przyczyna ?
Cześć,
Mam taki problem: po utworzeniu prezentacji .exe w Proshow Producer na moim komputerze menu oraz zdjęcia w całej prezentacji są nieostre. Wiem, ze po odtworzeniu na innych komputerach jakość jest ok. Ostatnio zauważyłam też, że prezentacje, które dostaje (zrobione na innym komputerze) są również nieostre.
Czy to kwestia mojego komputera czy gdzieś indziej szukać źródła problemu?
Jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczna.