Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: Proshow Producer - jakość zapisu

Uzależniony

Domyślnie

Witam,

Mam problem z tym programem ponieważ gdy tworzę prezentację na komputer zapisując do pliku .exe przy każdym pierwszym uruchomieniu prezentacji na menu głównym jest pikseloza. Gdy ponownie odtworzę prezentację pikseli nie ma - jest tak jak powinno być. Sytuacja za każdym razem się powtarza gdy na nowo puszczę prezentację. Bardzo proszę o pomoc bo nie nie mam zielonego pojęcia co robię nie tak.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

A ja mam taki problem:

Tworzę jeden pokaz zdjęć (Show), zapisuję, potem drugi, trzeci... Wybieram "Create Output", tam jako rodzaj wybieram DVD. Dodaję poszczególne wcześniej utworzone pokazy, tworzę menu itd. Wybieram Create, no i czekam na efekt. Program pokazuje w oknie co się dzieje w danym momencie. Generuje menu, dochodzi do tworzenia poszczególnych filmów prezentacji i klapa. Zwiecha jak na screenie.
    Komputer nie za słaby raczej. Procek Intel Q9400 (2.66 GHz), 8GB RAM, dysk SSD (systemowy).
    Ki diabeł? Ktoś mnie oświeci?
    Marki trzy.

Uzależniony

Domyślnie

Nie pomogę ponieważ nie tworzyłem nigdy prezentacji na dvd z racji tego, że jakość zdjęć jest opłakana. Jak u ciebie się odtwarza na kompie gdy zapiszesz do pliku exe. ???? Chodzi mi o wygląd menu przy pierwszym uruchomieniu - jak pisałem wyżej u mnie są straszne piksele. Dopiero przy ponownym puszczeniu prezentacji jest dobrze ale pod warunkiem, że z niej nie wyjdę bo jak wyjdę i otworzę od nowa to znowu są piksele.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

Masz rację co do jakości. Jednak ograniczenie prezentacji tylko do możliwości obejrzenia na PC mi nie odpowiada. Nie tak sobie wyobrażam prezentację zdjęć. W tym roku chcę przekonywać do prezentacji w HD, ale wiadomo mało jeszcze sprzętu tego typu w domach. Co do problemu o jakim piszesz, to nie zauważam takowego u siebie. Wszystko śmiga jak trzeba.
    Marki trzy.

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie Odp: Proshow Producer - jakość zapisu

Witam serdecznie mam proszę o pomoc w jaki sposób umieścić podkład zdjęciowy do gotowego "szablonu" slajdu. Chodzi o to że zdjęcie posiada jakiś efekt przemieszczania się i w pewnym momencie jest czarne tło. Nie chcę powiększać zdjęcia tylko zależy mi aby pod głównym zdjęciem było to same tylko w jakimś stopniu rozmyte lub powiększające się. Masakra mam nadzieje ze ktoś czai o co mi chodzi.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Witam serdecznie mam proszę o pomoc w jaki sposób umieścić podkład zdjęciowy do gotowego "szablonu" slajdu. Chodzi o to że zdjęcie posiada jakiś efekt przemieszczania się i w pewnym momencie jest czarne tło. Nie chcę powiększać zdjęcia tylko zależy mi aby pod głównym zdjęciem było to same tylko w jakimś stopniu rozmyte lub powiększające się. Masakra mam nadzieje ze ktoś czai o co mi chodzi.
    Jeżeli dobrze zrozumiałem to podpowiem:
    - klikasz na slajdzie dwa razy lewym klawiszem myszy - wchodzisz Slide Options
    - zakładka "Slide" -> "Slide styles" -> "Add layer" -> "Add Image or Video" - czyli klikasz na znaczek "+" i dodajesz to samo zdjęcie - teraz w zakładce Layers masz dwa takie same zdjęcia, jedno z ustawionym wcześniej najazdem, drugie nieruchome świeżo dodane
    - zmieniasz główną zakładkę z Slide na Layers i wchodzisz w Editinig.
    - zaznaczając zdjęcie które ma być tłem możesz mu ustawić rozmycie (Blur), możesz ustawić aby było ono w odcieniach szarości (Colorize) itp itd. W ten sposób masz jedno zdjęcie z najazdem, drugie jako tło (które również może się przemieszczać).

Uzależniony
    Miasto

Dzięki serdeczne za pomoc. Możesz mi jeszcze wytłumaczyć pewną kwestię. Mam slajd i "podkład" Jak teraz szybko skopiować ten slajd tak aby otrzymać tło w tej samej wielkości natomiast głównemu slajdowi chciałbym nadać ruch powiększający. We wcześniejszej wersji miałem takie strzałki teraz jakoś nie mogę się odnaleźć.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez manfred1 Zobacz posta
    Dzięki serdeczne za pomoc. Możesz mi jeszcze wytłumaczyć pewną kwestię. Mam slajd i "podkład" Jak teraz szybko skopiować ten slajd tak aby otrzymać tło w tej samej wielkości natomiast głównemu slajdowi chciałbym nadać ruch powiększający. We wcześniejszej wersji miałem takie strzałki teraz jakoś nie mogę się odnaleźć.
    Klikasz na slajd, wchodząc w jego edycje, następnie menu główne "Slide", zakładka "Slide style", okno "Layers" (to gdzie widnieje Twoje zdjęcie ze slajdu). W tym oknie masz znak "+", "-" , "strzałki" i ten ostatni (kartka papieru z wskaźnikiem myszy) - klikasz na niego i wybierasz "Duplicate Layer". W tej chwili masz skopiowane główne zdjęcie o takiej samej wielkości.

Uzależniony
    Miasto

Dzięki stokrotne

Uzależniony
    Miasto

Znowu problem. Otóż mam 3 pokazy i kliknąłem symbol plusa obok pokazu. Wyskoczył mi pusty pokaz. W jaki sposób mogę usunąć ten pusty pokaz?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów