Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Przeterminowane klisze

Dopiero zaczyna Awatar george
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    Tak tylko tam nie musiałeś nic gmerać po omacku
    to cudo mam na myśli
    http://allegro.pl/show_item.php?item=1465435989
    Przecież film można sobie przeładować w ciemnej łazience i mieć normalny pewny i kształtny koreks np kaisera. Tamtym klamotem nie chciałbym operować, mieszać itp. Przecież naprawdę nie ma tragedii przy przekładaniu filmu do koreksu, jeszcze nigdy nie zaświetliłem materiału, a jak nie ma wyciągarki to w totalnej ciemności można np śrubokrętem zdjąć jeden kapsel z rolki 35mm i go ładnie wyjąć. Czasem tak robię i tylko proszę bez komentarzy, za bestialskie obchodzenie się z materiałem :P jeszcze nigdy nie zarysowałem.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robinq Zobacz posta
    ja używam cały czas wspomnianego wcześniej rękawa i też nie ma problemu. wrzucam do środka koreks, nożyczki, materiał i otwieracz do piwa, siadam w fotelu - 5 minut i po robocie. Polecam bo czynność nie jest wcale skomplikowana a tak jak kolega wcześniej wspomniał operowanie normalnym koreksem jest dużo wygodniejsze.
    a operowaliście tym powyższym ??

nie boje się ciemności ale poczytałem trochę ile to problemów mają ludzie z normalnymi koreksami, zacinanie się itd, a dwa myślałem że w takim przypadku nie będzie problemu z paluchami które polecą nie tu tam gdzie trzeba, wywnioskowałem że można go załadować nawet po pijaku

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

co do przeterminowanych negatywów-ja zaopatruje sie w kolorki z allegro-nie trzeba z chaty wyłazić-jeden film 3 zeta(24 klatki) i problem z głowy : )

a lodówka pełna
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Coś już napisał Awatar SergioM
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekH Zobacz posta
    A jest też cyfrowy średni format:P
    Tylko ze cyfrowy średni format ma daleko jeszcze do rozmiaru filmu
    EOS 5DmkII | EOS 600 | EF 28 f/1.8 USM | EF 50 f/1.4 USM | EF 135 f/2.0 L USM
    PowerShot S95 | AE-1p | Canonet QL19 GIII
    SergioM

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    co do przeterminowanych negatywów-ja zaopatruje sie w kolorki z allegro-nie trzeba z chaty wyłazić-jeden film 3 zeta(24 klatki) i problem z głowy : )

a lodówka pełna

mi nic ciekawego z tych kolorkow nie wyszlo, szkoda tylko kasy na wołanie skanowanie i cala resztę bo efekt końcowy taki jakbym sobie sfotografował cyfrą zdjęcie na papierze i wrzucił je na kompa

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

mi nic ciekawego z tych kolorkow nie wyszlo, szkoda tylko kasy na wołanie skanowanie i cala resztę bo efekt końcowy taki jakbym sobie sfotografował cyfrą zdjęcie na papierze i wrzucił je na kompa
    muszę zrobić sprostowanie

kupa to była po skanach z rossmana, po skanie z coolskana 9000 ED to zupelnie inna bajka

na jakies wyjazdy gdzie chce się zużyć sporo filmów mając mając własny skaner śmiało bym polecał chociaż nie tylko , nie wiem jak w kiepskich warunkach oświetleniowych ale przy dobrym świetle śmiało można na nich działać

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

a operowaliście tym powyższym ??

nie boje się ciemności ale poczytałem trochę ile to problemów mają ludzie z normalnymi koreksami, zacinanie się itd, a dwa myślałem że w takim przypadku nie będzie problemu z paluchami które polecą nie tu tam gdzie trzeba, wywnioskowałem że można go załadować nawet po pijaku
    Kup Jobo 1520 bo to oszczędny koreks, ktory zużywa mało chemii na jeden film. A jeśli boisz się zacinania, kup Kaisera z metalowymi szpulami bo w nie najłatwiej wchodzą filmy.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów