A ja myślę że może być zupełnie odwrotnie. Taki klub, zorganizowana struktura ma jakąś siłę głosu, z pewnością większą niż anonimowi użytkownicy forum internetowego. Stowarzyszenie żółtych jak ktoś tu pisał zostało dostrzeżone, już pojawiają się wzmianki w prasie itp... może zatem za pośrednictwem takiego klubu mógłby wreszcie szerzej przemówić ogół, na temat serwisu za żytniej, dostępności sprzętu itd... głosem krytycznym i głos taki miałby szanse zostać zauważony.
Kolega opowiadał mi sytuację gdy starł się z TPSA, nie ważne o co chodziło, w każdym razie był traktowany jak petent, normalka, do czasu gdy jego problemem zainteresował się dziennik lokalny; ponoć gdy w takim dzienniku ma ukazać się artykuł niepochlebny na temat jakiegoś podmiotu, podmiot ten jest o tym informowany, przynajmniej tak było w tym przypadku, jeszcze przed ukazaniem się artykułu sprawa została załatwiona w trybie pilnym i z pocałowaniem w rączkę. Takie widać są realia. Media mogą wiele, to nie jest forum internetowe, trudno zbyć taki głos tłumaczeniem że to pewnie złośliwe opinie anonimowych małolatów.