Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 178

Wątek: KLUB CANONA

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

i co dalej?
    Niższe ceny w Labach - wtedy się zapiszę!
    Do tej pory używam labu na Korkowej. Duża firma, ma oddziały w całej Warszawie, nie wiem czy nie w Polsce.
    "Sudcolour Invest" Sp. z o.o.
    04-519 Warszawa, ul. Korkowa 89
    woj. mazowieckie
    tel. (022) 812-44-12
    //mj

trud
    Guest

Domyślnie Re: KLUB CANONA

Zniżki w labach - no nie wiem, chyba tylko w jakiś sieciach, ale one nie są najlepsze

Wlasne loga na aparaty - (?!) napis Canon na moim aparacie jest zaklejony czarną taśmą by mniej rzucać się w oczy

Zniżki w sklepach - też tylko sieci i to na zasadach "promocji" :wink:

Lepsza pozycja wyjsciowa do kontaktow z Canon Polska - oni wszystko mają w "D", bo to POLSKA właśnie

...ale kombinuj dalej :wink:

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To był tylko pomysł ale widze ze faktycznie wy potrzebujecie tylko materialnych korzysci zeby sie w cos zaangazować - sorry ze tak ostro ale czytaja "ile moge dostac" , "jak beda znizki to wchodze" to niestety nic innego mi na mysl nie przychodz.

trudny - sam teraz kombinuj dalej - najłatwiej jest powiedziec ze sie nie da i czekac az ktos inny cos zrobi.

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan
    To był tylko pomysł ale widze ze faktycznie wy potrzebujecie tylko materialnych korzysci zeby sie w cos zaangazować - sorry ze tak ostro ale czytaja "ile moge dostac" , "jak beda znizki to wchodze" to niestety nic innego mi na mysl nie przychodz.

trudny - sam teraz kombinuj dalej - najłatwiej jest powiedziec ze sie nie da i czekac az ktos inny cos zrobi.
    wiesz co sorry ale *******isz (sorry za slowa), zazdroszcze czachowi ze ma BGF a klub canona traktowalbym jako cos bardziej ogolnokrajowego niz BGF czyli mozliwosc spotkania, wyjazdow, poznania pasjonatow fotografii i wymiany doswiadczen w calej polsce bo teksty w stylu 'jakie beda znizki' mnie naprawde doprowadzaja do bialej goraczki, nie po to tu sie zapisalem zeby oszczedzic niesamowita kwote (paru zl) na materialach czy czymkolwiek innym... jedynie moge stwierdzic ze takie wypowiedzi wychodza od prostakow i ludzi, ktorzy zajmuja sie robieniem zdjec rodzinie przy obiedzie a nie fotografia (jako pasja takze).
    10D + Stuff

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LukasS
    wiesz co sorry ale *******isz (sorry za slowa)
    Nawet z przeprosinami z gory uwazam ze przeginasz z takim slownictwem do admina forum .

klub canona traktowalbym jako cos bardziej ogolnokrajowego niz BGF czyli mozliwosc spotkania, wyjazdow, poznania pasjonatow fotografii i wymiany doswiadczen w calej polsce bo teksty w stylu 'jakie beda znizki' mnie naprawde doprowadzaja do bialej goraczki, nie po to tu sie zapisalem zeby oszczedzic niesamowita kwote (paru zl) na materialach czy czymkolwiek innym.
    Masz pomysl jak rozkrecic tego typu klub w sposob formalny ? Jak napisac statut, wybrac czlonkow zarzadu, okreslic cele, obowiazki itp pirdoly? Sluchamy...
    Ja sie nie znam, to sie za takie rzeczy nie zabieram.

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    wiesz co sorry ale *******isz (sorry za slowa)
    Nawet z przeprosinami z gory uwazam ze przeginasz z takim slownictwem do admina forum .
    [/quote]

Tak wiem ale jestem po paru piwach i staje sie wtedy 'bardziej bezposredni' (mowiac jedno slowo zamiast calego zdania). Tymbardziej nie chcac obrazic nikogo...

klub canona traktowalbym jako cos bardziej ogolnokrajowego niz BGF czyli mozliwosc spotkania, wyjazdow, poznania pasjonatow fotografii i wymiany doswiadczen w calej polsce bo teksty w stylu 'jakie beda znizki' mnie naprawde doprowadzaja do bialej goraczki, nie po to tu sie zapisalem zeby oszczedzic niesamowita kwote (paru zl) na materialach czy czymkolwiek innym.
    Masz pomysl jak rozkrecic tego typu klub w sposob formalny ? Jak napisac statut, wybrac czlonkow zarzadu, okreslic cele, obowiazki itp pirdoly? Sluchamy...
    Ja sie nie znam, to sie za takie rzeczy nie zabieram.
    Ja? czy ja cos takiego powiedzialem? ja mowie jak to sobie wyobrazam, bo traktuje ludzi ktorzy wydaja na sprzet 10+ K zl jako pasjonatow. A sposob formalny to chyba nie najwiekszy problem (dla mnie to namowic ludzi aby brali aktywnie udzial w tym przedsiewzieciu rownoczesnie - to jest problem).

Ktos tu chyba ma doswiadczenie w takich sprawach badz zna osoby, ktore mialy z takimi sprawami doczynienia.
    10D + Stuff

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hazan

wiesz co sorry ale *******isz (sorry za slowa), zazdroszcze czachowi ze ma BGF a klub canona traktowalbym jako cos bardziej ogolnokrajowego niz BGF czyli mozliwosc spotkania, wyjazdow, poznania pasjonatow fotografii i wymiany doswiadczen w calej polsce bo teksty w stylu 'jakie beda znizki' mnie naprawde doprowadzaja do bialej goraczki, nie po to tu sie zapisalem zeby oszczedzic niesamowita kwote (paru zl) na materialach czy czymkolwiek innym... jedynie moge stwierdzic ze takie wypowiedzi wychodza od prostakow i ludzi, ktorzy zajmuja sie robieniem zdjec rodzinie przy obiedzie a nie fotografia (jako pasja takze).
    Za przeklinanie dostałes podwojne ostrzezenie (nie obchodz mnie to czy piles czy nie to nie ma znaczenia) - a wracajac do tematu to nie bardzo rozumiem czemu sie na mnie zucasz - zobacz ile osób pisze o znizkach i wyciagnij wniosek.

Ps. Przypomne ze zalozenie klubu to był moj pomysl wiec nie musisz mi pisac po co taki klub mialby powstac

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja mowie jak to sobie wyobrazam, bo traktuje ludzi ktorzy wydaja na sprzet 10+ K zl jako pasjonatow. A sposob formalny to chyba nie najwiekszy problem (dla mnie to namowic ludzi aby brali aktywnie udzial w tym przedsiewzieciu rownoczesnie - to jest problem).
    Mowic kazdy moze.

Potrzebna jest jedna osoba (+ew pomocnicy) ktora jasno i konkretnie napisze w punktach czym dokladnie mialby sie zajmowac taki klub, jaki mialby charakter, zasieg, cele, zalety, wady. Czym groziloby uczestnictwo itd itp . Nastepnie taki szkic zalozen klubu nalezy poddac publicznej dyskusji (nie to co tu jest w tym watku, ten watek jest zbyt ogolny), zebrac wstepna liste chetnych czlonkow, rozpoczac akcje agitacj ina kolejnych czlonkow gdzie sie da (czasopisma foto, towarzystwa, grupy, fora,listy mailingowe, grupy dyskusyjne fotograficzne) w miedzyczasie rozpoczynajac podejscia formalne (zalozenie klubu, rozmowy z Canonem itp innymi sponsorami).

Liznalem troche temat bo otarlem sie (tylko jako czytacz) o proby zalozenia Mazowieckiego Towarzystwa Fotograficznego.
    Proby na razie utknely w miejscu na formalnosciach - a to ten nie napisal statutu, a to ten regulaminu, a to ten nie dowiedzial sie w sadzie... i tak niezgranie zalozycieli, choc pomysl szczytny, spowodowalo ze projekt stanal w meisjcu.

Tak wiec jesli chcemy zeby dany projekt - oficjalnego klubu Canona - nie utknal w miejscu to zamiast siedziec i pisac ogolniki musimy wystawic jednego tyrana co by za morde to wszystko trzymal, ustalil co potrzeba i pozniej modyfikowal, a jego pomocnicy poradzili sobie z zalatwianiem formalnosci.

Jak pisalem wczesniej - ja sie nie pisze bo zarowno nie znam sie na formalnosciach jak wrecz sie nimi brzydze. Brzydze sie biurokracja, papierkami, skladkami, paragrafami itp tak ze nawet czesto mam kilkumiesieczne zaleglosci w placeniu rachunkow bo sie brzydze je zaniesc na poczte - ot taki antybiurokracyjny charakter.

Jak macie pomysl na szefa i jego ochroniarzy - prosze, wysnuwajcie kandydatury... a nastepnie szefo rozpisze wstepny projekt, ochroniarze rusza w teren dowiadywac sie o formalnosci i wsparcie a wspoluczestnicy i czesciowi pomyslodawcy rowniez rusza w teren agitowac czlonkow klubu.

I tyle na razie z moich pomyslow.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

A moim zdaniem nie ma co formalizować. Za dużo biurokracji popsuje tylko zabawę. W temacie pomysłów Hazana to wydaje się że taki Klub i tak nie ma szans żeby coś osiągnąc to m.in. dlatego (tak jak pisali poprzednicy) że mieszkamy po całej Polsce, odbitki kazdy wywołuje we własnym zakresie via allegro lub laby internetowe, towar kupujemy na aukcjach lub u TIP-ów itd... ale sam pomysł jest bardzo fajny.
    Ja raczej skłaniałbym się do działań promujących forum, używanie aparatów Canona (aczkolwiek nie wiem czy jest sens pomagać marketingowo samej firmie) itd. Może wystarczy sama nalepka na samochód, naszywka na torbę lub plecak, czasami jakieś spotkanie grupy itd. Myślę że na więcej nie ma co liczyć ate pomysły które wpisałem nam samym powinny sprawić radość.
    Jeden pomysł z wcześniejszych podoba mi się bardzo. Link do forum i od tego chyba najłatwiej byłoby zacząć aczkolwiek tu też trzeba uważać bo Forum powinniśmy tworzyć my a nie producent (ale może dałoby radę wyciągnąć jakieś gadżety jeśli są dostępne)
    Canon EOS 300 D, Canon 18-55 3.5/5.6, Sigma 70-200 2.8 EX HSM, APO telekonwerter Sigma 2x EX
    lampa Sigma EF-500 DG Super. CF II 256
    w sferze przyszłych zakupów Soligor 100/3.5 Macro

Stefanski
    Guest

Domyślnie

Ja jestem za! taki klubik to fajna sprawa dla przykładu: nissanklub.pl dla mnie extra

Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów