Tego to ja już nie kapczę. Dla sklepu przecież ważne jest, że pógłby się zareklamować, że obsługuje oficjalny klub Canon w Polsce, a jeżeli w danym mieście jest mało ludzi z tegoż klubu, to lepiej dla nich, bo mniej kasy stracą na tym dyskoncie dla klubowiczów. Proste i logiczne. Problem polega na tym, żeby to jakoś sprawnie zorganizować, a nie zrobić kwestionaruisz i zrzeczać członków na podstawie maila: "Cześć kupiłem/am Canona, chcę być w klubie" Moim zdaniem to powinno być trochę bardziej wyrafinowane, ale oczywiście to tylko sugestia, bo też ciężko będzie negocjować zniżki ze świadomością sprzedwacy, że każdy kto chce mże do klubu wejć i zniżkę otrzymać. Trochę lipna perspektywa 8) Ja sugeruję najpierw zapoznanie się z opnią wspaniałego polskiego przedstawiciela naszej firmy i wybadanie co on na to. Wiecie używanie Logo i Trademarks, takie bajery, no i oczywiście zawsze lepiej by było jakby za naszymi (znaczy za klubowiczami) stał producent, prawda? Możnaby wystosować maila i zobaczyć co się stanie. No i oczywiście nazwa Czekamy na propozycję. I mam prośbę do kolegi Czachy. Jak już zapewne wiesz nie każdy pracuje w fotojokerze, Mediamarkt czy innym fotolokomoto wybajerowanym sklepie, więc jak ci się nie podoba pomysł, to nie zniechęcaj innych, proszę. Ja nadal uważam że pomysł jest przedni i nie pozostawię go bez echa. Czekam na dalsze sugestie...