Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 178

Wątek: KLUB CANONA

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wiesz, caly problem z FJ jest taki ze nie jest to siec sklepow z dyrekcja poza granicami naszego panstwa.. Nie ma czegos takiego jak znizki dla grup zorganizowanych. W FJ nawet cen negcjowac nie mozna.. niestety ;-)

Znizek mozna szukac, ale w prywatnych sklepach... pytanie tyko, jaki sklep to zrobi biorac pod uwage iz grupowicze byli by z calego kraju... i na taki Bialystok przypadaja moze 3-4 osoby.. raczej to zaden interes dawac znizki tylu osobom... co innego zeby bylo ich 40 ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Tego to ja już nie kapczę. Dla sklepu przecież ważne jest, że pógłby się zareklamować, że obsługuje oficjalny klub Canon w Polsce, a jeżeli w danym mieście jest mało ludzi z tegoż klubu, to lepiej dla nich, bo mniej kasy stracą na tym dyskoncie dla klubowiczów. Proste i logiczne. Problem polega na tym, żeby to jakoś sprawnie zorganizować, a nie zrobić kwestionaruisz i zrzeczać członków na podstawie maila: "Cześć kupiłem/am Canona, chcę być w klubie" Moim zdaniem to powinno być trochę bardziej wyrafinowane, ale oczywiście to tylko sugestia, bo też ciężko będzie negocjować zniżki ze świadomością sprzedwacy, że każdy kto chce mże do klubu wejć i zniżkę otrzymać. Trochę lipna perspektywa 8) Ja sugeruję najpierw zapoznanie się z opnią wspaniałego polskiego przedstawiciela naszej firmy i wybadanie co on na to. Wiecie używanie Logo i Trademarks, takie bajery, no i oczywiście zawsze lepiej by było jakby za naszymi (znaczy za klubowiczami) stał producent, prawda? Możnaby wystosować maila i zobaczyć co się stanie. No i oczywiście nazwa Czekamy na propozycję. I mam prośbę do kolegi Czachy. Jak już zapewne wiesz nie każdy pracuje w fotojokerze, Mediamarkt czy innym fotolokomoto wybajerowanym sklepie, więc jak ci się nie podoba pomysł, to nie zniechęcaj innych, proszę. Ja nadal uważam że pomysł jest przedni i nie pozostawię go bez echa. Czekam na dalsze sugestie...
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a co wy kupujecie w takich fotojokerach czy media marktach żeby zniżka klubowa była jakoś istotna ?
    Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag
    "...professionals only have a bigger trashcan."

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

hehehe.. istotne pytanie

mroczny, ja nikogo nie zniechecam tylko przedstawiam ci realia - o znizkasz dla klubowiczow i innych "czlonkow" w FJ, MM oraz innych sieciach duzych sklepow mozesz zapomniec... Zejdz na ziemie.. po co masz sie potm rozaczarowac? ;-)

Poza tym, aby ktos chcial udzielic komus znizek, to musisz miec na pismie papierek z sądu ze nie jestes wyimaginowana instytucja, a naprawde nalezysz do jakiegos stowarzyszenia... a z tym jest duuuuuuzo bawienia sie... wiem bo od listopada do stycznia bylismy w fazie rejestrowania grupy fotograficznej... bo nikt nie da tobie czy mi znizki tylko dlatego ze powiesz "fan canona"...

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a co wy kupujecie w takich fotojokerach czy media marktach żeby zniżka klubowa była jakoś istotna ?
    Oslonke przeciwsloneczna 58mm za 25 zlotych kupilem... i planuje jeszcze jedną, wiekszą - 72mm... Jakbym mial znizke klubowa, to ile bym zaplacil?
    Bo wieksze zakupy to u TIP-a sie robi...
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no zamiast 25zł zapłaciłbys 24...a stojący obok fan minolty zacząłby awanture, dlaczego jest rasistowsko szykanowany - tylko dlatego że ma minolte musi płacić złotówkę więcej...wtedy FJ musiałby wprowadzić zniżke dla fanów minolty, olympusa...media techa.....

a osłony kupuj na allegro - wyjdzie taniej jak w sklepie
    Canon 10D, EF 50mm 1.8, EF 28-135 IS, EF 70-210mm 3.5-4.5 EF-S 18-55mm, SpeedLite 550EX, Lander L830, Jeep Bag

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oks, widzę mały sidetrack od głónego wątku, bo miał być autoryzowany klub canon photographers, a wychodzi coś w stylu "jestem fanem - DAWAJ ZNIŻKĘ" Okej, może i ze zniżkami będą problemy, rejestracja też napoci trochę ,ale skoro Czacha mówisz że to takie bez sensu, to po kiego grzyba zakładaliście to białostockie cóś i skąd macie zniżki 50% ? Jasne, ludzie się chcą jakoś podogadywać, założyć jakąś grupę, patronat firmy konkretnej, ale tu prawie żaden wątek nie wychodzi poza zniżki. Wychodzi na to, że jesteśmy z lekka liczygroszami, a przecież przynależność do tegiego klubu to też nieoceniony prestiż. Co wy na to? Ja nadal jestem zdania, że to da się załatwić. chętnych też nie zabraknie, tylko trzebo to jakoś ubrać w organizację.
    I AM THE FIRST ONE !!!

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no ale rozsądek podpowiada że zniżki i przywileje byłby dostępne tylko w firmowych sklepach canona inne sklepy zapewne nie interesują sie jaki masz sprzęt - co by miały za interes sprzedawać taniej tylko dlatego że masz canona?
    wyobraź sobie że masz sklep spożywczy - przychodze do ciebie z 15 moimi kolegami, pokazujemy legitymacje klubu galaretki i masz nam sprzedac dr etkera 50% taniej, co praktycznie pozbawia cie jakiegokoliwek zysku z kazdej torebki - bylbys zadowolony?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

mroczny, tak jak napisal DM - ew. znizek mozesz szukac w sklepie firmowym Canona.. zaden inny sklep takich znizek ci nie udzieli tylko dlatego ze masz Canona...
    o znizkasz w sieci FJ nie masz o czym marzyc.. chyba ze bysmy mieli 10tys czlonkow i kazdy co miesiac kupowal by po G5 ;-) takie duze sieci sklepow maja gdzies fanow systemu ;-)

po co my zakladalismy bgf? a nie dostrzegasz pewnej roznicy pomiedzy spotykaniem sie ludzi ktorzy mieszkaja w jednym miescie, a spotykaniem sie ludzi ktorzy sa porozrzucani po calym kraju? ;-) myslisz ze w takim b-stoku np. jakis sklep by sie zgodzil dac znizke dla mnie, pajaka i jeszcze 2 osob ktore sa z tego miasta i naleza do fanow Canona? BGF liczy obecnie 37 czlonkow.... wiec to chyba jest jakas roznica gdy do sklepu przyjdzie prawie 40 osob niz przyjda 4...

poza tym... my BGF'u nie zakladalismy dla znizek...

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mroczny, tak jak napisal DM - ew. znizek mozesz szukac w sklepie firmowym Canona.. zaden inny sklep takich znizek ci nie udzieli tylko dlatego ze masz Canona...
    Przecież pisałem, że nie chodzi tylko i wyłącznie o zniżki, czytajcie uważnie moje posty, proszę.
    I AM THE FIRST ONE !!!

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów